Hercesa România a vândut 50% din prima etapă a Fazei 1 a Stellaris Residencias. Efectul eliminării TVA de 5%: "Vom modifica mix-ul de apartamente"

A.F.
Companii / 14 februarie

Hercesa România a vândut 50% din prima etapă a Fazei 1 a Stellaris Residencias. Efectul eliminării TVA de 5%: "Vom modifica mix-ul de apartamente"

Eliminarea cotei reduse de TVA 5% de la 1 ianuarie 2024 determină regândirea mix-ului de apartamente din proiectul Stellaris Residencias, dezvoltat de Hercesa România lângă stadionul Steaua din Bucureşti, a cărui primă clădire a fost vândută în proporţie de 50%, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, "Impactul creşterii cotei minime de TVA de la 5% la 9% pentru apartamentele cu un preţ maxim de 120.000 de euro se simte deja în piaţa rezidenţială şi ne-a determinat să regândim mix-ul de apartamente începând cu a doua clădire din prima fază a Stellaris Residencias. În prima clădire, 75% dintre apartamente au fost concepute pentru un preţ cu TVA redus", a declarat Romeo Ghica, manager de operaţiuni în cadrul Hercesa România. "Dezvoltatorii au construit în ultimii cinci ani apartamente cu TVA redus pentru că preţul a fost factorul decisiv pentru decizia de achiziţie a clienţilor. Evoluţia pieţei din această perioadă, caracterizată prin creşteri de preţ, a făcut însă ca TVA-ul redus să mai poată fi aplicat doar în cazul apartamentelor cu două camere", a adăugat Romeo Ghica.

Preferinţa din ultimii ani a cumpărătorilor pentru apartamentele cu două camere a creat o serie de perturbări în piaţa rezidenţială, potrivit reprezentantului Hercesa România. Din perspectiva eficientizării costurilor de construcţie, cu cât apartamentele sunt mai mici, cu atât necesarul de dotări este mai mare şi suprafaţa utilă raportată la cea construită a clădirii scade: e nevoie de mai multe holuri de distribuţie, amplasarea faţadei este mai dificilă şi dotarea cu locuri de parcare este mult mai costisitoare.

"Creşterea cotei minime de TVA de la 5% la 9% la achiziţia de apartamente a generat un recul al ritmului de vânzări în luna ianuarie 2024", a afirmat Cornel Itu, director de vânzări al Hercesa România. "Pe termen mediu însă, impactul acestei măsuri va fi absorbit de piaţă şi noi avem deja exemplul Blocului L din Vivenda Residencias, o clădire în construcţie cu 80 de apartamente cu preţuri la care se aplică TVA de 19% şi la care nivelul vânzărilor a ajuns la 70%", a completat Cornel Itu.

Hercesa România 20 de ani: 1.000 de apartamente livrate şi 1.000 în construcţie/în pregătire

Hercesa este prezentă pe piaţa din România din anul 2004 şi a livrat de atunci 1.000 de apartamente în proiectul Vivenda Residencias din zona Titan din Bucureşti. În 2012, Hercesa România a redeschis Hotelul Cişmigiu, aflat în prezent tot în portofoliul companiei.

În prezent, Hercesa România are în construcţie şi în pregătire 1.000 de apartamente în proiectele Stellaris Residencias şi Vivenda Residencias.

Stellaris Residencias, al doilea proiect rezidenţial de anvergură dezvoltat de Hercesa România în Bucureşti, după Vivenda Residencias, este destinat segmentului mediu al pieţei rezidenţiale şi va cuprinde un total de 4.500 de apartamente. Prima fază a Stellaris Residencias presupune o investiţie de 59 de milioane de euro, va fi construită în patru etape şi va cuprinde 482 de apartamente. Prima clădire rezidenţială din Stellaris Residencias, cu un total de 129 de apartamente, are ca termen de finalizare sfârşitul anului 2024.

În paralel, Hercesa România construieşte în Vivenda Residencias blocul L, un concept cu doar două apartamente pe etaj, situat lângă supermarketul Lidl. Blocul L are termen de finalizare septembrie 2024 şi cuprinde 80 de apartamente cu 3 si 4 camere, cu suprafeţe utile totale cuprinse între 82 mp şi 115 mp.

În acest an, compania va începe lucrările de construcţie la Blocul D, prima etapă a ultimei faze a Vivenda Residencias, care presupune o investiţie de peste 9 milioane de euro, are ca termen de finalizare septembrie 2025 şi va cuprinde 73 de apartamente din totalul de aproape 400 de unităţi care vor fi dezvoltate în această etapă a proiectului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. In sfarsit unii care recunosc ca nu mai merge vanzarea.

    In rest, la tv, in media, doar stiri de bine, cresc vanzarile, cresc preturile, totul este verde.

    Hercesa România = corectitudine. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb