"Hershey" a respins o ofertă de 23 miliarde dolari de la "Mondelez"

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 iulie 2016

"Hershey" a respins o ofertă de 23 miliarde dolari de la "Mondelez"

Producătorul american de ciocolată "Hershey" Co. a respins, săptămâna trecută, o ofertă preliminară de preluare în sumă de 23 de miliarde de dolari înaintată de grupul "Mondelez International" Inc. din SUA, care urmăreşte să se extindă. Afacerea ar fi creat cel mai mare producător mondial de dulciuri.

"Mondelez", compania care produce biscuiţii Oreo şi ciocolata Cadbury, a oferit 107 dolari pentru un titlu "Hershey", în numerar şi acţiuni.

"Hershey" a informat: "Board-ul companiei a evaluat cu atenţie oferta. Am respins propunerea, considerând că nu are nicio bază pentru o discuţie viitoare între Mondelez şi noi".

Dacă afacerea ar fi avut loc, entitatea creată de "Mondelez" şi "Hershey" ar fi avut o cotă de piaţă de 18% pe plan global, depăşind "Mars" Inc., care are o cotă de 13%, conform "Euromonitor International" Ltd.

Orice tranzacţie care priveşte "Hershey" va depinde de aprobarea Hershey Trust, care deţine 8,4% din acţiunile ordinare ale companiei şi 81% din drepturile de vot. În trecut, Hershey Trust s-a opus ideii de vânzare a companiei.

Respingerea reprezintă o lovitură pentru directorul executiv al "Mondelez", Irene Rosenfeld, care vrea să echilibreze afacerile companiei, orientate în prezent pe piaţa externă. "Hershey" a realizat aproape 90% din vânzările sale în America de Nord, anul trecut, majoritatea acestora provenind din distribuţia de ciocolată în SUA.

Potrivit Wall Street Journal, "Mondelez" a promis, în ofertă, să păstreze locurile de muncă şi să mute sediul grupului combinat în oraşul de reşedinţă al "Hershey". În plus, sursa menţionează că ofertantul intenţiona să păstreze numele "Hershey" pentru noua entitate.

Valoarea tranzacţiilor realizate în industria alimentară s-a redus în 2016, după un avans puternic în 2015, când aceste afaceri au fost evaluate la peste 158 de miliarde de dolari, conform datelor Bloomberg. Cea mai mare dintre tranzacţiile din domeniu a fost combinarea operaţiunilor "H.J. Heinz" cu cele ale "Kraft Foods Group" Inc., afacere cu o valoare de 55 miliarde de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb