Hidroelectrica a înregistrat un profit net de patru ori mai mare

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 8 august 2008

Hidroelectrica a înregistrat în primul semestru din 2008 un profit net de 193,3 milioane lei, de aproape patru ori mai mare faţă de profitul net obţinut în primele şase luni din 2007, de 45,1 milioane lei, a declarat, ieri, directorul general al companiei, Traian Oprea, citat de NewsIn.

De asemenea, venitul total al Hidroelectrica în primele şase luni ale acestui an a fost de 1,24 miliarde lei, în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când venitul total al companiei a fost de 932,7 milioane lei, potrivit lui Traian Oprea.

"Profitul net al societăţii a crescut în semestrul I al anului 2008 faţă de anul de raportare anterior de mai mult de patru ori. Aceasta evoluţie este rezultatul măsurilor economico - financiare aplicate, Hidroelectrica reuşind să obţină o creştere a întregii sale activităţi, cât şi o îmbunătăţire a performanţelor, rezultatele financiare confirmând buna orientare strategică a managementului societăţii atât în ceea ce priveşte profitabilitatea, cât şi asigurarea economico - financiară necesară unei dezvoltări durabile", a precizat directorul general al companiei.

Directorul general al Hidroelectrica a mai spus că profitul brut în semestrul I din acest an a fost de 230 milioane lei, de aproximativ patru ori mai mare faţă de perioada similară din 2007, când venitul brut al companiei a fost de 60 milioane lei.

În anul 2007, venitul total al Hidroelectrica a fost de 2,13 milioane lei şi profitul net al companiei a fost de 52,6 milioane lei.

Hidroelectrica este controlată de stat prin Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF) şi a acoperit, anul trecut, 25% din consumul de energie la nivel naţional. Pe piaţa de producţie electricitate, principalii concurenţi ai Hidroelectrica sunt Nuclearelectrica şi complexurile energetice din Oltenia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb