Hidroelectrica anulează demersurile pentru înlocuirea parcului auto

F.D.
Piaţa de Capital / 16 mai 2023

Hidroelectrica anulează demersurile pentru înlocuirea parcului auto

În condiţiile intrării în vigoare în data de 15 mai a.c. a OUG nr. 34/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, Hidroelectrica anulează procedura de achiziţie pentru închirierea în regim de leasing operaţional a 203 de autoturisme tip sedan şi break, respectiv SUV, arată un comunicat de presă remis Redacţiei.

Lansată în sistemul public de achiziţii publice în data de 13 mai a.c. licitaţia - actualmente anulată, viza înlocuirea parcului auto pe care societatea îl deţine ca urmare a încheierii în anul 2019 a unui contract de acelaşi tip (leasing operaţional), înţelegere comercială care urmează să ajungă la termenul final în data de 06 ianuarie 2024. Practic, ulterior datei menţionate, toate autovehiculele utilizate la acest moment de companie vor ieşi din portofoliul acesteia ca efect a expirării de facto a contractului, document care prevede restituirea bunurilor.

Facem precizarea că Hidroelectrica utilizează încă din anul 2014 acest tip de servicii pentru asigurarea parcului auto al companiei, autovehiculele astfel obţinute fiind Dacia Duster pentru primul contract (derulat în perioada 2014-2019), respectiv Suzuki SX4 şi S-Cross pentru cel de-al doilea (derulat între 2019 - ianuarie 2024).

Maşinile solicitate prin caietul de sarcini aferent celui de-al treilea potenţial contract de leasing operaţional aveau, de asemenea, condiţii minimale de echipare şi motorizare (majoritatea între 1000-1600 cm cubi, benzină), iar în preţul ofertei necesar a fi prezentate erau incluse asigurarea obligatorie şi CASCO, servisare şi mentenanţă pentru întreaga perioadă, precum şi echiparea cu anvelope de vară şi de iarnă, arată sursa citată.

Anularea procedurii de achiziţie publică va avea în viitorul apropiat un impact major asupra Hidroelectrica, în condiţiile în societatea nu are alte maşini în proprietate, iar activitate desfăşurată la nivelul companiei presupune deplasarea salariaţilor la centrale hidro-energetice, la obiectivele de investiţii şi la lucrările desfăşurate pe şantiere etc. Subliniem, de asemenea, faptul că majoritatea amenajărilor hidro-energetice ale companiei sunt amplasate în zone cu altitudini ridicate, iar acţiunile curente implică, printre altele, intervenţii în zone greu accesibile, supravegherea permanentă a comportamentului construcţiilor, a stării digurilor şi coronamentelor barajelor, precum şi deplasarea specialiştilor companiei între zonele de interes, în funcţie de necesităţi. În plus, activitatea Hidroelectrica presupune, între altele, acces în zone muntoase, precum şi utilizarea drumurilor forestiere pe parcursul întregului an, indiferent de condiţiile meteo.

Subliniem că Hidroelectrica a demarat procedura internă de analiză şi stabilire a necesarului de maşini, respectiv redactarea caietelor de sarcini, încă din luna februarie a.c., iar achiziţia publică a fost lansată în data de 13 mai 2023, compania luând în calcul atât timpii legali necesari pentru finalizarea procedurii, cât şi pe cei necesari producerii şi livrării autovehicule în numărul solicitat, înainte sau la data limită de expirare a contractului de leasing operaţional actual.

La acest moment Hidroelectrica analizează soluţiile posibile pentru asigurarea necesarului de autovehicole al companiei, astfel încât activitatea societăţii să nu fie afectată la expirarea contractului de leasing operaţional aflat în vigoare, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Ce rau e la bugetari, masina noua tot la 5 ani, salarii medii nete 6000 de lei cand media pe tara e 3000 lei, zile libere si minivacante sudate, tichete de concediu, prime de craciun si de 6000 de lei, si unii iau si al 13-lea salariu.

    Cine plateste toate astea?... 

    1. Tu ii numesti pe astia de la Hidroelectrica bugetari?

      companie cu actionar majoritar de stat 80%

      ... companiile de stat se finanteaza din propria activitate ... in fapt, contribuie la buget ... problema-i alta ;) ...

      Media pe tara de 3000 de lei e data de cele 1,5 milioane de salarii minime pe economie. Care aparțin: 1 necalificatilor și 2 celor ce lucrează la negru.

      Deloc, sunt antreprenorii de succes care se roaga ca apa sa curga tot la vale

      ... ma intreb de ce acesti baieti s-ar ruga sa curgra apa la vale?! ... poate curge apa si altfel?! ... pentru ca numai vrajeala parazitara poate convinge omenii ca bani din exercitiu economic ... ar fi cumva dar de la buget ...

      Mai omule sunt tot de stat, cu manageri pusi de ciolacu. Ati auzit scandalul cum ca concursul nu ar fi fost legal si managerii nu-s legali acolo. De asemenea ca orice firma de stat/ institutie de stat sunt capusati de pile relatii si contracte cu companii cu legaturi politice.

      In plus sunt asimilati bugetarilor din moment ce se incadreaza in ordonanta reducerii cheltuielilor la buget.

      Daca tu ai 80%^ dintr-o companie, e a ta iti angajezi pe cine vrei, dai salariile pe care le vrei? Iei dividende si acoperi pierderile? Da. Deci de facto sunt bugetari acolo. Fara suparare, si eu vreau sa cumpar cv hidro cand se listeaza. 

      Doar atata fac ei pentru a obtine acel profit...nu prea intelegi, ai de primit ceva leasing?

      Unii cred ca au uitat deja faptul ca s-a aflat pe buza falimentului, desi apa tot la vale curgea, numai ca isi fixase prea multi trompele prin zonele sensibile ale hidroelectricii, baietii destepti din energie, sustinuti de toata clasa politica. De ce crezi ca acum, mai ales dupa plecarea FP, istoria nu se poate repeta? Initiatii sunt deja in blocstarturi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb