Finalizarea proiectului Bumbeşti-Livezeni va asigura injectarea în Sistemul Energetic Naţional (SEN) a unei cantităţi de energie electrică curată de circa 259 GWh/an, energie care va acoperi necesarul a peste 85.000 gospodării şi care va contribui la reducerea gazelor cu efect de seră cu peste 200.000 tone/an, anunţă Hidroelectrica, relatează Agerpres.
Conform sursei citate, în perioada 28-30 aprilie a avut loc o vizită de lucru şi discuţii cu autorităţile pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie la Bumbeşti-Livezeni.
"În perioada 28-30 aprilie a avut loc o vizită de lucru a Secretarului de stat în Ministerul Energiei, Marius Negru, la amenajarea Hidroelectrica de la Bumbeşti Livezeni, acesta fiind însoţit de Bogdan Badea, CIO Hidroelectrica, de Marius Grecu -Inginer Şef Uzină la Târgu-Jiu, precum şi de alţi reprezentanţi locali ai companiei. Cu prilejul evenimentului, la iniţiativa secretarului de stat Marius Negru, au fost invitaţi la discuţii reprezentanţi ai autorităţilor locale implicate în re-emiterea autorizaţiei de construire pentru amenajarea hidro-energetică Bumbeşti-Livezeni, scopul demersului fiind acela de a pune în acord părţile implicate şi de a accelera procesul de autorizare. Au participat Cosmin Popescu, preşedinte Consiliul Judeţean Gorj, Alexandru Camui, arhitect şef Consiliul Judeţean Gorj, Marin Şerban, director al Administraţiei Parcului Naţional Defilul Jiului, Bogdan Lazie, director direcţia avizări DRDP Timişoara, Gheorghe Enache, consilier Ministerul Energiei, Nica Alexandru şi Lucian Raban - Reţele Banat.", menţionează reprezentaţii companiei.
Reprezentanţii Hidroelectrica susţin că, în cazul proiectului AHE Bumbeşti - Livezeni, Curtea de Apel Bucureşti a admis în data de 14 decembrie 2017, recursul unor ONG-uri de mediu şi a anulat autorizaţiile de construire emise de consiliile judeţene din Hunedoara şi Gorj, decizia fiind definitivă, deşi lucrările erau realizate deja în proporţie de circa 90%.
"Punerea în funcţiune a amenajării este astăzi posibilă în condiţiile declarării proiectului ca fiind de utilitate publică şi interes naţional, printr-o Hotărâre de Guvern emisă în acest an. Finalizarea proiectului va asigura injectarea în SEN a unei cantităţi de energie electrică curată de circa 259 GWh/an, energie care va acoperi necesarul a peste 85.000 gospodării şi care va contribui la reducerea gazelor cu efect de seră cu peste 200.000 tone/an.", menţionează compania.
1. Directiva Natura 2000
(mesaj trimis de anonim în data de 01.05.2024, 21:40)
Spune așa
"unele proiecte care vor cauza un impact negativ semnificativ pot fi totuși permise din motive cruciale de interes public major (mai precis, motive sociale sau economice)"
Acest proiect va fi aprobat de instanțele naționale dar va cădea la Curtea Europeana. Guvernul nu poate motiva interes public major sa distrugă situri protejate în loc sa construiască, de exemplu, un parc fotovoltaic tot de 70 MW, adică 1% din puterea instalată în sistemul național.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 02.05.2024, 03:52)
Mda, se pare ca in Romania toti viseaza orice numai respectarea reglementarilor europene nu, iar cum tara noastra este codasa si recidivista la protectia mediului ...
Hai, baieti, cumparati H2O ca sa aflati pe banii vostrii ceea ce cativa au priceput de multa vreme.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 02.05.2024, 11:13)
Sunt strugurii acri?
Îți pare rău ca nu ai luat h2o și acum dai cu hate!
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 01.05.2024, 23:12)
ar fi minunat sa il termine.
3. fără titlu
(mesaj trimis de grammar nazzi în data de 02.05.2024, 01:23)
"La peste 85 mii gospodarii."
Mama ei de gramatica. Sa ungem scoala cu slanina, s-o manince ciinii.
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 02.05.2024, 03:51)
Bine macar ca a folosit pluralul si n-a scris "gospodarie". Ma rog, nu ca n-ar putea ...