Hidroelectrica semnează cu UCMR pentru transferul de afacere

T.B.
Piaţa de Capital / 8 decembrie 2023

Hidroelectrica semnează cu UCMR pentru transferul de afacere

Hidroelectrica a semnat astăzi contractul cadru pentru transferul de afacere de la Uzina Constructoare de Maşini Reşiţa (UCMR), către companie, se arată într-un comunicat al Hidroelectrica, remis redacţiei. Tranzacţia vizează securizarea bazei de active a UCMR, unică în Sud-Estul Europei şi esenţială în eficientizarea activităţii de mentenanţă şi retehnologizare a Hidroelectrica, informează sursa menţionată.

Transferul de Afacere include preluarea platformei de producţie industrială ABC, preluarea parţială a platformei de producţie Câlnicel, integrarea specialiştilor uzinei din domeniul proiectării, tehnologiei şi al execuţiei, asimilarea know-how-ului aferent proiectelor împreună cu documentaţiile din arhiva proprie a UCMR, precum şi preluarea activelor/dotărilor cu maşini-unelte şi utilaje necesare executării de echipamente noi, complexe sau a reparaţiilor şi retehnologizărilor de echipamente aflate în exploatare, transmite compania.

Tranzacţia este una de importanţă istorică pentru că va permite Hidroelectrica să deţină în propriul portofoliu atât echipamentele, cât şi know-how-ul necesare derulării programului de investiţii, relatează sursa menţionată. Alăturarea capacităţilor de proiectare şi producere a echipamentelor ale UCMR, cu cele de montaj şi mentenanţă deţinute de Hidroserv, va avea un efect pozitiv direct asupra controlului costurilor şi a duratei de execuţie a lucrărilor de modernizare, retehnologizare şi mentenanţă, conform sursei citate.

Potrivit comunicatului, "Parafarea documentelor reprezintă încă un pas către aducerea în portofoliul companiei noastre a unei unităţi a cărei tradiţie depăşeşte 250 de ani. Knowhow-ul şi experienţa UCMR, societate care a contribuit de-a lungul timpului la echiparea a cca. 80% dintre centralele Hidroelectrica, vor deschide noi oportunităţi prin integrarea cu Hidroserv. Ne dorim crearea unei societăţi cu performanţe de top, capabilă să presteze servicii nu doar pentru compania mamă, ci să fie realmente competitivă pe pieţele de profil naţionale şi internaţionale. Considerăm că există potenţial, credem în creştere sustenabilă şi acţionăm în acest sens ca o echipă" - a declarat Karoly Borbely, preşedintele Directoratului Hidroelectrica.

Tranzacţia urmează să se finalizeze prin îndeplinirea unei serii de condiţii suspensive, care includ - printre altele, aprobarea acesteia de către acţionari în cadrul AGA Hidroelectrica, precizează sursa. Preţul total pentru transferul dreptului de proprietate asupra afacerii şi asupra tuturor bunurilor care intră în perimetrul tranzacţiei este de 67.879.000 RON, arată datele comunicatului.

UCM Reşiţa este situată în municipiul Reşiţa în partea de sud-vest a României, pe valea râului Bârzava. Uzina şi-a început activitatea la 3 iulie 1771, moment la care au fost puse în funcţiune două furnale şi forja, informează compania. Aşa după cum se prezintă ea astăzi, aceasta este rezultatul unei îndelungate experienţe în domeniul construcţiilor de maşini în ceea ce priveşte utilajul energetic, metalurgic, motoarele Diesel şi maşinile electrice. UCM este cea mai mare întreprindere din Reşiţa şi judeţul Caraş-Severin, dar şi din partea de vest a ţării, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Ok, bravo, si acum, de ce nu inca o hidrocentrala cu sarbii pe dunare.

    1. pardon, bulgaria

    După ce ați aruncat banii pe Olt la propriu v-a venit mintea la cap sa luați Reșița în brate.

    BOILOR! 

    Cu UCM, ce se intampla, ramanand fara obiectul de activitate?

    1. faliment?

      Faliment nu . Au 67 milioane de la hidro+ ce le mai ramane.

      pai cred ca e ce le ramane din 67 milioane de la hidro, din moment ce erau deja in insolventa. au vandut activele si acum platesc datorii. cate datorii au nu stiu, uita-te pe raportari dc ai interes.

      uita-te acolo la datorii 438 milioane. nici nu ajung banii de la hidro. deci platesc ce pot si faliment. 47 de bani pe actiune se va face zerooo, in final.

      Vor rămăne amintirile.

    Ce sa va întâmpla cu acționarii UCMR?

    1. Acțiunile la 0.005 bani.Pa nu mai este UCM, ca multe altele.

      Banii merg în Elveția,apoi UCM în faliment.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb