Hidroelectrica, subiect de "aroganţă" pentru Borza

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 16 iunie 2015

Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, intenţionează "să facă o aroganţă" (conform propriei expresii), listând compania la Bursă, deşi ea se află în insolvenţă.

Dincolo de expresia care sfidează limba română, să vedem ce înseamnă "a face o aroganţă":

1. Să sfidezi interesul economic al întreprinderii, întrucât preţul acţiunilor sale listate nu are cum să nu fie alterat de situaţia insolvenţei emitentului;

2. Să sfidezi bunul simţ, întrucât, în principiu, o societate adusă la cota Bursei ar trebui să aibă o situaţie solidă, fără "necunoscute", cum, în cazul Hidroelectrica, sunt cele vreo 16 procese rămase cu "băieţii deştepţi" din energie, procese cu final imprevizibil (multe dintre ele au mai fost deja pierdute), astfel că bonitatea întreprinderii rămâne incertă;

3. Să îl sfidezi pe Victor Ponta, întrucât premierul a declarat că listarea Hidroelectrica va avea loc după ce compania iese din insolvenţă (desigur, este notoriu că spusele lui Ponta nu sunt neapărat şi adevăruri şi unii susţin că el este mână în mână cu Borza, astfel că aceste contraziceri ar fi doar de faţadă).

Asta înseamnă, probabil, "să faci o aroganţă". Declaraţia a fost formulată de Borza în următorii termeni, conform Mediafax: "Văd Hidroelectrica listată anul viitor. O să încercăm o aroganţă: să listăm compania chiar şi în insolvenţă, dacă nu va ieşi până la anul, în mai. Şi urmărim acest obiectiv, ca în luna mai să avem Hidroelectrica pe bursă".

Subiectul listării Hidroelectrica în insolvenţă "pluteşte" de ceva vreme în media centrală, însă în afară de Remus Borza nimeni nu crede că este o idee bună. Analiştii consultaţi, recent, de ziarul BURSA pe acest subiect, ne-au spus că o astfel de listare este foarte riscantă, în ciuda rezultatelor financiare foarte bune ale companiei întrucât acţiunile s-ar vinde cu un discount foarte mare.

Şi Mircea Ursache, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, ne-a declarat recent că listarea unei companii în insolvenţă nu are niciun raţionament economic.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. vorbim cu baietii de la Reuters. Trebuie numai sa-l rugam pe prietenul Andreas sa o ia pe fosta stranepotica de pe Bursa si nu nepotica cum zicea domnul Vasilescu. Desi astazi ii este fiica. Important este ca sa nu fie o legatura intre Ursache si tarile unde locuiesc brute :-) Un model de comunicat se gaseste in 15 septembrie 2011 "

    Wien (Reuters) - Die Erste Bank will ihre rumänische Tochter BCR für mehr als 400 Millionen Euro fast ganz übernehmen. 

    Die Österreicher kaufen weitere gut 24 Prozent von vier rumänischen Regionalfonds, wie die Bank am Mittwochabend mitteilte. Eine entsprechende Grundsatzvereinbarung sei abgeschlossen worden. Damit kommt die Erste Bank ihrem Ziel näher, die BCR von der Börse zu nehmen." Traducerea va rog faceti-o la doamna Lacramioara Pintea de la OMV Petrom :-) 

    retin dorinta arzatoare a domnului borza de listare a hidroelectrica si cred ca este bine sa fie listata cat mai repede; totusi, cred ca ar fi mai bine sa asteptam inca cateva luni, pana la incheierea litigiilor si nu m-ar mira ca pana la urma domnul borza sa se grabeasca mai putin cu listarea in insolventa ...

    si sa continui sa debitezi "lipsa de bun simt" cand esti acuzat de conflict de interese in vreo 20 de cazuri. atatea erau?

    nu va mai agitate aiurea. la admiterea intrarii in insolventa, societatile listate se suspenda de la tranzactionare pe toata aceasta perioada de administrare speciala. Deci Hidro tranzactionata in insolventa...doar daca ASF umbla la reguli

    1. Toti neispravitii fac "arogante" cu banii statului.

      Cat de curand DNA pune tunurile pe Aroganti !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb