HILDE BRANDL:  "Solicit procurorilor să ancheteze cum au fost cheltuiţi banii Băncii Mondiale pentru reforma sistemului IT de la ANAF. Hint: doar pe consultanţă"

M.D
Politică / 21 martie 2018

Hilde Brandl (Sursă Foto: facebook)

Hilde Brandl (Sursă Foto: facebook)

Conform comunicatului de presă remis către redacţie, Hilde Brandl, preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti, a declarat că: "Site-ul ANAF pe care îl utilizau de obicei zeci de mii de persoane zilnic este de mai multe zile în mentenanţă. Situaţia este absurdă în condiţiile în care instituţia a avut un credit de 91 de milioane de dolari de la Banca Mondială, bani ce erau destinaţi reformării sistemului IT din ANAF şi transformării acesteia într-o instituţie prietenoasă cu clienţii şi utilizatorii. Suprinzător însă, ANAF a restituit cea mai mare parte a banilor, iar suma utilizată, adică 23.5% din totalul alocat a fost cheltuit pe consultanţă, după cum ne-a spus chiar fostul ministru de finanţe, domnul Ionuţ Mişa."

"Cei care încearcă să folosească site-ul ANAF pentru a face plăţi on-line sunt trimişi la coadă la ghişee, cu toate că instituţia a avut banii necesari pentru a moderniza integral sistemul on-line. În loc să facă acest lucru, ANAF a cheltuit aproximativ 60 de milioane de lei exclusiv pe contracte de consultanţă", mai punctează Brandl.

"Oficialii Băncii Mondiale au observat încă din 2012 că nu se fac progrese în domeniul IT şi că finanţarea se duce către consultanţă, însă cei care au condus instituţia nu au făcut niciun pas către remedierea situaţiei", arată liderul liberal.

"Situaţia este cu atât mai tragică cu cât contribuabilii români vor plăti în perioada 2018-2025 dobânda aferentă creditului. Altfel spus, suntem în situaţia în care suntem şi cu sistemul picat şi cu banii luaţi", mai susţine Brandl.

"De aceea, solicit procurorilor să investigheze modul în care a fost implementat proiectul şi mai ales modul în care au fost cheltuiţi banii pe proiecte de consultanţă", încheie Hilde Brandl.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb