"Hirschmann Automotive" a investit 5 milioane de euro într-o fabrică în judeţul Mureş

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 7 mai 2008

Furnizorul austriac din industria auto, Hirschmann Automotive, a deschis ieri o fabrică în Parcul Industrial Mureş, în care a investit 5 milioane de euro, potrivit NewsIn. Volker Buth, CEO al companiei, a declarat ieri, la deschidere, că, până la sfârşitul acestui an, Hirschmann România va oferi 500 de locuri de muncă în această fabrică şi 700 în prima jumătate a anului viitor. În acest moment, sunt angajaţi 350 de muncitori. În Mureş se vor produce cablaje auto pentru sisteme de asistenţă pentru parcare (senzori de parcare). "Cu cele două fabrici deschise-în Româ­nia, în Mureş şi în Cehia, la Vsetin, furnizorul internaţional Hirschmann Automotive deţine două puteri importante în industria auto din estul Europei. Sediul central din Rankweil, Austria va deveni şi mai puternic în domeniul tehnologiei şi dezvoltării. În această regiune, mai puţin industrializată, am găsit muncitori buni şi cu angajamente, care, în mare parte, vorbesc engleza fluent şi sunt foarte motivaţi să aibă succes împreună cu întreprinderi internaţionale. În realizarea cablajelor avem nevoie tocmai de o calitate stabilă şi bună, pentru a asigura standardul înalt care este aşteptat de la noi şi pentru a putea garanta acest lucru. Ne bucurăm că am găsit aici, în Tg. Mureş, un loc ideal pentru fabrica noastră şi simţim o mare colaborare a populaţiei şi a celor responsabili politic", a declarat Volker Buth.

Oficialul companiei a făcut referiri şi la situaţia economică a României în context european, dar s-a declarat nemulţumit că, deşi intenţionează să transporte angajaţii la locul de muncă, nu are cu ce. "Uniunea Europeană a pus la dispoziţia României sume substanţiale de bani din diverse fonduri. Cu care urmează să fie promovate investiţiile din diferite ramuri ale economiei. Din păcate nu există încă directive pentru acordarea mijloacelor de transport relevante pentru compania Hirschmann, prin urmare s-ar putea să trebuiască să ne desfăşurăm proiectele de lărgire fără mijloace de transport. Dacă s-ar grăbi procedura de elaborare a directivelor, investiţiile în România ar cunoaşte o dinamică mai accentuată", a punctat Volker Buth.

Acesta şi-a exprimat şi anumite îngrijorări legate de politica salarială a concurenţei. "Suntem într-o anume privinţă îngrijoraţi şi din cauza noii reglementări a salarizării de la producătorul de automobile Dacia. Putem doar spera că această convenţie se va răsfrânge doar la Dacia şi nu va constitui un precedent şi pentru alţii. Altfel, puterea de a face faţă concurenţei pe care o are fabrica din România ar avea de suferit în mod considerabil. În afară de aceasta, în cazul măririlor salariale mai există şi pericolul inflaţiei, care poate scăpa de sub control", a precizat oficialul companiei.

În prezent compania Hirschmann Automotive are 1.480 de angajaţi în cele trei ţări unde are deschise fabrici (Austria, Cehia şi România). În anul 2007 profitul companiei a fost de 110 milioane de euro, în creştere cu 17% faţă de anul precedent. În acest an, investiţiile companiei se ridică la 17 milioane de euro. Compania colaborează cu importanţi producători auto din lume precum BMW, Chrysler-Daimler, Ford, Fiat Iveco.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb