"Holcim" face achiziţii de 4 miliarde de dolari

Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 21 ianuarie 2005

Compania elveţiană "Holcim", al doilea producător mondial de ciment, va cheltui peste 4 miliarde de dolari pentru achiziţia "Aggregate Industries" din Marea Britanie şi a pachetului majoritar al "Associated Cement", cel mai mare producător de profil din India. "Holcim" va plăti 1,8 miliarde de lire sterline (3,37 miliarde de dolari), respectiv 138 pence/acţiune pentru "Aggregate", în intenţia de a se extinde pe această piaţă, după patru ani în care s-a concentrat pe creşterea în statele în curs de dezvoltare. Compania elveţiană şi-a făcut publică intenţia de a cumpăra firma britanică încă de săptămîna trecută. Directorul executiv al "Holcim", Markus Akermann, consideră că societatea britanică achiziţionată este cea mai bună de pe piaţa agregatelor pentru construcţii. "Holcim" continuă strategiile de achiziţie ale "Lafarge" Franţa şi "Cemex" Mexico, pe teritoriul Marii Britanii.

"Holcim" va mai investi 800 de milioane de dolari, în parteneriat cu "Gujarat Ambuja Cements", ca să obţină controlul la "Associated Cement" din India. "Holcim" va deţine 40% din parteneriatul cu "Gujarat Ambuja Cements", astfel că îşi va mări la 50,01% participaţia la "Associated Cement". Compania se orientează către piaţa indiană după ce a investit 2,5 miliarde de dolari, începînd cu anul 2001, în ţări precum Mexic, Salvador, Indonezia, Thailanda şi Filipine.

Analiştii anticipează continuarea investiţiilor pe piaţa de profil. "Ne aşteptăm să vedem din ce în ce mai multe fuziuni şi achziţii", declară Andy Brough, din cadrul societăţii de administrare a fondurilor "Schroder Investment Management", Londra. Aceasta are în portofoliu şi titluri "Aggregate".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb