Holcim România adoptă model de decarbonizare ce conferă 30% mai puţine emisii de CO2

D.T.
Companii / 16 martie 2023

Holcim România adoptă model de decarbonizare ce conferă 30% mai puţine emisii de CO2

Holcim România adoptă un model de decarbonizare a business-ului, în patru piloni, desfăşurat pe întreg lanţul valoric al sectorului de construcţii şi lansează ECOPlanet PLUS, ciment aditivat însăcuit cu performanţă ridicată şi peste 30% mai puţine emisii de CO2, în tranziţia spre Net Zero, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, toate acestea au ca rol lansarea unei noi identităţi vizuale, atât la nivel de companie, cât şi pentru noua gamă integrată de produse la sac, aliniate identităţii globale, din dorinţa de a vorbi cu o singură voce despre ambiţia de a deveni lider global în soluţii de construcţie inovatoare şi sustenabile.

Ca dovadă a angajamentului de sustenabilitate asumat la nivel local, Holcim România oferă dovezi operaţionale, comunică eforturile şi rezultatele realizate în cei peste 25 de ani de activitate în România şi ambiţii de sustenabilitate pentru 2030.

"Este un moment important din viaţa companiei noastre în procesul de realizare a obiectivelor Net Zero şi în eforturile de a deveni lider în soluţii inovatoare şi sustenabile de construcţie. Lumea este în continuă schimbare, iar nevoia de soluţii sustenabile este esenţială pentru a construi mai bine pentru generaţiile următoare. Ne angajăm ca până în 2030 să reducem cu 50% amprenta netă de carbon în producţia de material cimentos faţă de anul începerii activităţii în România. De la începerea activităţii Holcim în România şi până în prezent am realizat investiţii esenţiale pentru modernizarea, tehnologizarea şi decarbonizarea operaţiunilor, care se ridică la peste 900 de milioane de euro, pentru a susţine misiunea noastră ambiţioasă.", a declarat Bogdan Dobre, CEO Holcim România şi Market Head Moldova.

Holcim îşi propune decarbonizarea business-ului, pe un model bazat pe patru piloni, de la operaţiuni, la formulări inovatoare ale produselor şi până la faza de construcţie şi utilizare a clădirilor. Modelul de decarbonizare este susţinut de fapte şi rezultate generate în timp, atât la nivel local, cât şi global:

DECARBONIZĂM OPERAŢIUNILE HOLCIM - investim în tehnologii care să permită utilizarea de combustibili alternativi, materii prime alternative şi energie verde

LIVRĂM PRODUSE ŞI SOLUŢII CU PERFORMANŢĂ RIDICATĂ ŞI EMISII REDUSE DE CO2 - construim inteligent, cu mai puţine resurse, decarbonizând construcţiile

DEZVOLTĂM SOLUŢII PENTRU CLĂDIRILE DIN VIITOR - contribuim la construirea unor oraşe mai verzi şi la utilizarea în mod sustenabil a clădirilor

ÎNCURAJĂM UTILIZAREA RESURSELOR PROVENITE DIN DEŞEURI DIN CONSTRUCŢII ŞI DEMOLĂRI - stimulăm construcţia circulară prin reutilizare

7% din emisiile globale de CO2 sunt generate de industria cimentului, arată comunicatul. Suntem conştienţi de rolul şi responsabilitatea noastră în privinţa transformării operaţiunilor noastre în operaţiuni mai verzi, proces prin care ne propunem în Holcim România o ţintă de reducere cu 50% a amprentei de CO2 în producţia de ciment până în 2030, comparativ cu anul începerii activităţii în România. În cei peste 25 de ani de activitate în România, Holcim şi-a redus deja cu peste 25% emisiile nete de CO2 şi a crescut cu 25% eficienţa energetică.

Astfel, eforturile Holcim pentru îndeplinirea obiectivului de a decarboniza operaţiunile Holcim România, ca prim pilon strategic al modelului de decarbonizare, sunt direcţionate spre:

1. Reducerea emisiilor din procesul de producţie

Holcim România se aliniază la strategia de circularitate a Grupului în ceea ce priveşte utilizarea de materii prime alternative. Cu expertiza noastră în formulare inovatoare de produse, înlocuim la nivel global materiile prime naturale, cum ar fi calcarul, cu peste 20 de materii alternative cu emisii scăzute de carbon, cum ar fi deşeuri din construcţii şi demolări. De asemenea, tot la nivel global, intensificăm ulilizarea de materii prime alternative, care contribuie decarbonizarea cimentului cu până la 50% faţă de cimentul Portland obişnuit.

2. Reducerea emisiilor din combustibili şi energie electrică

Alimentăm fabricile noastre din întreaga lume cu combustibili alternativi, folosind materiale la finalul ciclului lor de viaţă, de la biomasă, la deşeuri municipale. În România, ne propunem ca până în 2030 să depăşim media europeană a fabricilor Holcim din Uniunea Europeană de 60% rata de substituire a energiei termice industriale produse din combustibili clasici fosili cu energie alternativă recuperată din deşeuri (anvelope uzate, deşeuri municipale şi industriale etc).

De asemenea, folosim energie regenerabilă în toate locaţiile noastre, iar pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice investim în instalaţii de recuperare a energiei termice reziduale şi în înlocuirea echipamentelor consumatoare de energie cu echipamente moderne. Ne propunem realizarea de achiziţii dedicate de energie din surse regenerabile, având planificate investiţii pentru creşterea constantă a gradului de utilizare a acesteia în punctele noastre de lucru.

Livrăm produse şi soluţii cu performanţă ridicată şi emisii reduse de CO2. După lansarea în 2021 a primului ciment verde vrac ECOPlanet şi a gamei de betoane verzi ECOPact, Holcim lansează ECOPlanet PLUS, ciment aditivat însăcuit cu performanţă ridicată şi 30% mai puţine emisii de CO2, se arată în comunicat.

Lansarea ECOPlanet PLUS se aliniază promisiunii brandului Holcim, de accelerare a tranziţiei către construcţii sustenabile. ECOPlanet PLUS este o soluţie de clasă climatică A, un ciment cu performanţă ridicată şi 30% mai puţine emisii de CO2, faţă de cimentul de referinţă la nivel european.

Pentru producerea ECOPlanet PLUS se folosesc tehnologii moderne şi materii prime din surse gestionate responsabil. Acest nou produs contribuie la îmbunătăţirea aspectelor de mediu prin conservarea resurselor naturale prin conţinutul de materiale reciclate, dar şi prin utilizarea surselor de energie verde.

Noul ciment este ideal pentru aplicaţii multiple, asigurând obţinerea unor rezultate superioare în mod constant, conform clasei de rezistenţă. ECOPlanet PLUS este dezvoltat pentru asigurarea durabilităţii construcţiilor rezidenţiale, comerciale şi industriale, inclusiv pentru lucrări de renovare şi modernizare, se mai precizează în comunicat.

Noua viziune de brand

Sustenabilitatea se află în inima strategiei noastre, iar procesul de rebranding este un pas normal, de aliniere a identităţii vizuale locale la identitatea globală a Grupului Holcim, pentru a comunica la unison valorile, ambiţiile şi eforturile de transformare a mediului construit spre unul sustenabil.

Noua identitate vizuală este modernă, în culorile naturii, orientată spre viitor. Încapsulează o ofertă holistică, dezvoltată în cei patru piloni ai decarbonizării construcţiilor. La nivel de Grup, reprezintă angajamentul nostru faţă de transformarea verde, de la pământ (prin ciment), până la cer (prin clădiri semeţe).

Holcim este în centru şi conectează toate dimensiunile mediului construit - circular - cu posibilităţi infinite: "Tranziţia spre net zero necesită o colaborare fără precedent pe întreg lanţul valoric. Suntem conştienţi de rolul nostru în industrie şi în lumea în care trăim, astfel încercăm la rândul nostru să ne responsabilizăm colaboratorii, stimulând tranziţia la un mediu construit sustenabil prin promovarea soluţiilor verzi. Iar noua identitate vizuală, atât prin culori, cât şi prin mesajul aspiraţional, arată că ne asumăm să construim o lume mai verde, mai inteligentă, pentru toţi", a adăugat Bogdan Dobre, CEO Holcim România & Market Head Moldova.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb