Hollande ameninţă cu naţionalizarea "ArcelorMittal"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 noiembrie 2012

Francois Hollande vrea să salveze locurile de muncă de la "ArcelorMittal" Franţa.

Francois Hollande vrea să salveze locurile de muncă de la "ArcelorMittal" Franţa.

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, i-a prezentat magnatului indian al oţelului, Lakshmi Mittal, directorul "ArcelorMittal", opţiuni pentru salvarea locurilor de muncă de la o fabrică locală aparţinând grupului siderurgic, printre care şi naţionalizarea.

Hollande, care s-a întâlnit cu Mittal marţi, la palatul Elysee, a arătat că cele 629 de locuri de muncă programate să fie desfiinţate la combinatul de la Florange trebuie salvate. Drept urmare, i-a solicitat lui Mittal discuţii în acest sens cu guvernul de la Paris până la data de 1 decembrie, când trebuie găsit un cumpărător pentru uzina din Florange, din nord-estul Franţei.

După discuţia cu Mittal, preşedinţia franceză a transmis: "Preşedintele şi-a reafirmat determinarea pentru garantarea locurilor de muncă la combinat şi a prezentat mai multe posibile opţiuni. Naţionalizarea este parte a subiectului discutat". Preşedintele francez nu a făcut referire la celelalte opţiuni luate în discuţie.

Discuţia dintre Hollande şi Mittal a venit după o dispută deschisă fără precedent între cele două părţi, cauzată de un atac virulent al ministrului industriei din Franţa, Arnaud Montebourg, care a acuzat "ArcelorMittal" de minciună şi şantaj, indicând că producătorul de oţel nu mai este binevenit în Franţa.

Familia Mittal a declarat, citată de cotidianul Le Monde, că este "şocată" de afirmaţiile lui Montebourg. În acelaşi timp, primarul Londrei, Boris Johnson, aflat zilele trecute la New Delhi (India), a afirmat: "În situaţia în care Franţa nu vă vrea, Marea Britanie vă vrea".

"ArcelorMittal" i-a dat guvernului de la Paris termen până la 1 decembrie să găsească un cumpărător privat pentru două furnale de la Florange, însă politicienii francezi insistă că acestea sunt viabile doar ca parte integrantă a combinatului, care include şi alte capacităţi de producţie.

Guvernul vrea ca "ArcelorMittal", companie cu 20.000 de angajaţi în Franţa, să promită că va menţine cele două furnale sau să cedeze complet operaţiunile de la Florange. Statul ar urma să preia combinatul până la găsirea unui cumpărător privat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb