Horaţius Dumbravă cere sesizarea IJ în cazul afirmaţiilor lui Băsescu legate de Niţu

Alexandru Costea
Miscellanea / 19 martie 2015

Judecătorul Horaţius Dumbravă, membru al CSM, a solicitat, azi, în cadrul şedinţei de plen, sesizarea Inspecţiei Judiciare cu privire la afirmaţiile lui Traian Băsescu la adresa procurorului general, Tiberiu Niţu, pentru a se stabili în ce măsura au afectat acestea sistemul de justiţie.

Membrul CSM a spus că inspectorii judiciari urmează să stabilească dacă, prin afirmaţiile lui, Traian Băsescu a adus atingere independenţei sistemului de justiţie sau onoarei lui Tiberiu Niţu.

Membrii CSM urmează să voteze dacă vor suplimenta ordinea de zi a şedinţei cu această solicitare şi dacă vor sesiza Inspecţia Judiciară.

Traian Băsescu a declarat, luni, că procurorul general Tiberiu Niţu este suspectat că "a tras la Revoluţie", când era militar în trupele de Securitate şi probabil că "a împuşcat câţiva terorişti".

Fostul preşedinte a explicat, referindu-se la dosarul în care Gabriela Firea îl acuză de şantaj, că este suspect "cam la fel cum este Niţu".

"Numai că eu sunt suspect că am făcut o declaraţie, iar Niţu e suspect că a împuşcat oameni la Revoluţie, că a tras, procurorul general. Era în trupele de securitate şi el scrie în declaraţia lui că li s-a spus că tragă înspre Dorobanţi, unde se mişcau terorişti şi el probabil că a împuşcat câţiva terorişti, ce să facă", susţinea fostul şef al statului.

Traian Băsescu a scris, marţi, pe Facebook, că la numirea în funcţia de procuror general ştia că Tiberiu Niţu are certificat de revoluţionar, motiv pentru care a fost încrezător că va finaliza dosarul Revoluţiei, iar despre faptul că acesta se afla printre "cei care au tras" el a aflat la finalul mandatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb