HORIA CONSTANTINESCU, PREŞEDINTE ANPC: "Trebuie să-i educăm pe consumatori şi să le arătăm că putem face economii şi diminua costul facturii de energie"

M.G.
Miscellanea / 17 martie 2022

"Trebuie să-i educăm pe consumatori şi să le arătăm că putem face economii şi diminua costul facturii de energie"

Trebuie să învăţăm să-i educăm pe consumatori şi să le arătăm că putem face economii şi diminua costul facturii, a afirmat, astăzi, Horia Constantinescu, preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), în cadrul conferinţei anuale organizate de Asociaţia Furnizorilor de Energie din România (AFEER).

Constantinescu a afirmat: "În discuţiile purtate cu furnizorii şi cu membrii AFEER am înţeles că trebuie să ne adresăm consumatorilor, inclusiv din perspectiva modului în care citesc o factură. Din perspectiva unui consumator mediu, rural, fără pregătire în domeniu, lucrurile par complicate. Este o teză pe care noi am vrut să o dezbatem într-un viitor grup de lucru, am lansat această invitaţie pentru un alt grup de lucru agenţilor economici care au relaţie cu consumatorii ca pe lângă facturi să trimitem şi o altă modalitate de întocmire a contractelor, multe elemente părând complicate pentru consumatori care de multe ori se adreseaază autorităţii noastre. Lucrurile pot fi aşezate de o manieră pe înţelesul tuturor".

Potrivit acestuia, nu există nimeni la ANPC intenţionat să aplice sancţiuni sau măsuri altele decât pentru alinierea pieţei la normal.

"Au existat teze în piaţă despre un comportament incorect al furnizorilor, s-a vorbit despre clauze abuzive şi practici comerciale incorecte. Nu există nimeni intenţionat să aplice sancţiuni sau să aplice măsuri altele decât pentru alinierea pieţei şi transformarea ei într-un lucru uşor de priceput. Este clar că nu avem de-a face cu o piaţă predictibilă, apar situaţii care schimbă regulile jocului şi măcar pentru cele simple de înţeles trebuie găsită o formulă să le punem la dispoziţia consumatorului, fie că vorbim de citirea contractului, fie a unei facturi", a spus Constantinescu.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Cand chelnerul se considera patronul restaurantului iar un functionar platit din bani publci se crede stapanul acelor bani.

    Trebuie să vorbești : nu contează ce... Retorică ???

    va bateti joc de noi ,ne credeti tampiti!?

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb