HORIA TOMESCU: "Copreşedinţii USR PLUS Bucureşti vor propune aprobarea noului proiect de buget"

J.P.
Miscellanea / 7 mai 2021

"Copreşedinţii USR PLUS Bucureşti vor propune aprobarea noului proiect de buget"

Viceprimarul Capitalei Horia Tomescu a anunţat că în urma discuţiei avute cu primarul general Nicuşor Dan, copreşedinţii USR PLUS Bucureşti vor propune aprobarea de către consilierii USR PLUS a noului proiect de buget.

Pe de altă parte, Tomescu afirmă că nici această variantă îmbunătăţită nu este încă una realistă: "O spunem foarte clar: bugetul în această variantă îmbunătăţită nu este încă unul realist. Şi eu şi colegii mei avem încredere că prin rectificări bugetare succesive vom aduce proiecţia bugetară de astăzi cât mai aproape de realitate. Pe termen mediu şi lung, este evident că nu putem continua aşa. "Reţeta Firea" a adus oraşul în faliment. Aprobarea acestui buget nu face decât să câştige timp, timp pe care coaliţia de la Bucureşti trebuie să îl folosească pentru reforme reale şi accelerate", a scris Tomescu pe Facebook.

Horia Tomescu spune că majoritatea în Consiliul General nu funcţionează cum trebuie şi că angajamentele iniţiale nu au fost respectate: "Din păcate, actuala coaliţie care îi oferă primarului Nicuşor Dan majoritatea în Consiliul General nu funcţionează aşa cum ar trebui, iar angajamentele luate înainte de alegeri nu au fost respectate. Săptămâna viitoare vor avea loc întâlniri pentru a reaşeza colaborarea de care avem nevoie pentru a ne îndeplini angajamentele asumate în faţa bucureştenilor acum şapte luni".

Viceprimarul Capitalei afirmă că decizia votării bugetului a fost luată, în final, în baza mai multor argumente:

"1. Varianta de buget rezultată în urma ultimelor discuţii este mai aproape de realitate: cu 1 miliard mai aproape de realitate;

2. Este nevoie de un buget aprobat cât mai repede, pentru a putea primi transferurile pentru luna mai de la Bugetul de Stat;

3. Aprobarea acestui buget, în această formă, este doar depăşirea unui punct mort. Însă de a doua zi, primarul general şi partidele care formează majoritatea în Consiliul General trebuie să identifice soluţii şi să urmeze un plan de măsuri concrete de echilibrare în mod real a bugetului. Mai clar: trebuie să identifice surse de venituri reale sau să ajusteze cheltuielile prioritizând ceea ce este esenţial pentru bucureşteni şi pentru dezvoltarea oraşului".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb