HORIA TOMESCU:  "Ne-am săturat de cumetriile de partid care ne sărăcesc, suntem gata să unificăm transportul în comun"

G.D.
Miscellanea / 4 august 2022

"Ne-am săturat de cumetriile de partid care ne sărăcesc, suntem gata să unificăm transportul în comun"

Viceprimarul Capitalei Horia Tomescu susţine că municipalitatea este pregătită să unifice transportul de suprafaţă în comun cu metroul şi să procedeze la optimizarea activităţii Metrorex, ca răspuns la afirmaţiile ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, despre situaţia de la metrou, relatează Agerpres.

"Noi folosim metroul. Bucureştiul este casa noastră. Patrimoniul Metrorex a fost jefuit sistematic timp de zeci de ani de parlamentarul Partidului Social Democrat Ion Rădoi, şeful sindicatului de la metrou. Metrorex are consiliul de administraţie şi director numit din pixul lui Sorin Grindeanu pe criterii de Partidul Social Democrat. Ne-am săturat de cumetriile de partid care ne sărăcesc zi de zi. Mii şi mii de "verişori", mii şi mii de "obligaţii" de partid, de la nea Petrică, nea Vasile, nea Sorin îşi iau salarii de la instituţiile şi companiile rămase în subordinea ministerelor. Nu ai curaj să restructurezi şi să optimizezi costuri? Facem noi. Municipiul Bucureşti este unul dintre marile oraşe europene, încrezător în viitorul său. Suntem gata să unificăm transportul în comun. Unde semnăm?", a afirmat Horia Tomescu, astăzi, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ataşat postării, Tomescu prezintă un videoclip cu o declaraţie a ministrului Transporturilor în care acesta afirmă că nu a folosit şi nici nu foloseşte metroul ca mijloc de transport în comun pentru a se deplasa în Bucureşti.

Luni, într-o conferinţă de presă, Sorin Grindeanu a declarat că s-a săturat ca disconfortul pe care îl au bucureştenii la metrou să fie folosit ca un mijloc de presiune asupra Guvernului, pentru a astupa anumite găuri de la Metrorex.

El a subliniat că situaţia de la Metrorex este cauzată de contractul de mentenanţă, care nu a fost plătit. Contractul a fost reînnoit la sfârşitul anului trecut pe o durată de 15 ani. Ministrul susţine că tot timpul au existat întârzieri la plată, dar asta nu înseamnă că Metrorex nu ar trebui să respecte termenii contractului.

Grindeanu a transmis că este deschis pentru o discuţie cu Primăria Generală a Bucureştiului, astfel încât transportul public în Bucureşti să fie în gestiunea Municipiului Bucureşti.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Asa ar fi corect, sa nu subventionam, noi, romanii din Harghita, biletele de metrou din Bucuresti!

    Sa dubleze pretul biletelor la metrou si la transportul la suprafata....daca vor servicii corecte...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb