Horvath România: Venituri în creştere cu 21% în 2023, de aproape 8 milioane de euro

A.F.
Companii / 30 mai

Horvath România: Venituri în creştere cu 21% în 2023, de aproape 8 milioane de euro

Veniturile Horvath România - parte a grupului internaţional de consultanţă în management, Horvath, cu 40 de ani de experienţă, prezent în 24 de ţări şi având activitate pe piaţa românească din 2005 - au crescut cu 21% în 2023, faţă de 2022, atingând aproximativ 8 milioane de euro, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, creşterea susţinută a Horvath România s-a datorat cererii ridicate pentru proiecte de consultanţă în arii legate de digitalizare (digital transformation), sustenabilitate (green transformation), reorganizare şi eficientizare a proceselor de business. În toate aceste domenii, se aşteaptă un interes sporit din partea firmelor din ţara noastră, în 2024, România fiind aliniată tendinţelor globale din această perspectivă.

Pe lângă proiectele din România, consultanţii locali au fost implicaţi în dezvoltarea şi livrarea unor proiecte internaţionale, în ţările de limbă germană (DACH: Germania, Austria, Elveţia) şi Orientul Mijlociu, contribuind astfel la veniturile record înregistrate de Grupul Horvath în anul fiscal 2023-2024, de 306 milioane de euro. Gradul ridicat de expertiză, în multiple industrii, şi calitatea serviciilor oferite de consultanţii de la Bucureşti sunt considerate atu-uri la nivelul Grupului.

Clienţii Horvath România provin, cu precădere, din domenii precum energie, transporturi, oil & gas şi FMCG, iar principale provocări la care se pot aştepta în acest an - şi pe care le vor înfrunta şi alte industrii - se referă la nevoia business-urilor de: (1) transformare digitală; (2) transformare "verde"; respectiv (3) transformare organizaţională / operaţională.

Acestora li se vor adăuga presiuni asupra profitabilităţii, reflectate într-o nevoie de a reduce costurile, impuse de condiţiile pieţei de desfacere (cerere în scădere) şi de cea a muncii (lipsa de personal calificat), alături de creşterea competiţiei.

În plus, echipa Horvath de la Bucureşti estimează că s-ar putea intensifica activitatea de fuziuni şi achiziţii (M&A), ceea ce poate duce la o creştere a proiectelor de integrare "post fuziune" a companiilor.

"Din 2020 încoace, nu mai putem vorbi de o normalitate în business, ci de multiple provocări, care vin din mai multe direcţii, cu mare rapiditate şi, adesea, trebuie înfruntate simultan. Cu toate acestea, cred că în România vor exista oportunităţi de creştere în toate industriile, iar investiţiile străine nu ne vor ocoli. Important este să fim pregătiţi a valorifica aceste şanse. Din ce în ce mai multe companii înţeleg că pot face un salt competitiv prin transformarea digitală şi transformarea verde, fiind tot mai interesate de astfel de proiecte, a căror implementare cu succes le poate creşte vânzările şi profitabilitatea", consideră Kurt Weber, Managing Director, Horvath România.

Pentru 2024, Horvath România îşi propune creşterea business-ului, pe baza competenţelor şi capabilităţilor echipei de consultanţi, dovedite inclusiv prin proiecte internaţionale, în arii precum transformarea digitală, "green transformation" şi transformare organizaţională.

Pentru susţinerea ritmului de creştere, compania mizează pe consolidarea echipei, atât la nivel numeric (care a urcat la 40 de membri, în prezent, faţă de 35, în anul anterior), cât şi la nivelul expertizei.

"Rezultatele excelente din 2023 au demonstrat, încă o dată, că succesul în businessul de consultanţă se datorează pregătirii şi experienţei profesioniştilor precum şi stabilităţii echipei, în cazul Horvath România fiind vorba de o medie de şase ani petrecuţi în companie. Pentru a asigura aceşti factori de succes, recrutăm în mare parte tineri, aflaţi la debutul carierei, care au un profil internaţional şi o bună pregătire academică. Mizăm pe formarea lor "on the job', în cadrul unor proiecte locale şi internaţionale, investind în dezvoltarea lor şi oferindu-le oportunităţi de creştere. Pe cei mai buni dintre aceştia îi promovăm, după 4-5 ani de experienţă, în poziţii de leadership (Senior Project Manager sau Principal), ceea ce le conferă roluri de şi mai mare importanţă în proiecte din ce în ce mai complexe, unele desfăşurate în mai multe ţări", a explicat Kurt Weber.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb