Hotelul Radisson Blu Aurum Braşov mizează pe afaceri de 6,5 milioane euro în 2023

Companii / 28 noiembrie 2022

Hotelul Radisson Blu Aurum Braşov mizează pe afaceri de 6,5 milioane euro în 2023

Hotelul Radisson Blu Aurum Braşov a avut în prima lună de la deschidere un grad de ocupare de 70%. 80% dintre oaspeţii care s-au cazat în hotel au fost români, care au plătit în medie 165 euro pe o noapte de cazare şi servicii de cinci stele în centrul Braşovului, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, radisson Blu Aurum Braşov s-a deschis în octombrie, după o investiţie ce ajunge la 17 milioane de euro, pe locul fostei clădiri Palatul Telefoanelor de pe Bd. Eroilor din Braşov. Vechea clădire, construită în anii 1930 şi aflată într-un grad avansat de degradare a fost reabilitată şi transformată într-o destinaţie atractivă, care integrează elemente vizuale şi poveşti din istoria oraşului într-un spaţiu sofisticat, cu finisaje şi servicii premium.

Hotelul Radisson Blu Aurum Braşov este construit de antreprenorii locali Ramona şi Răzvan Neamţu, proprietarii Ra-Ra Group. Familia de antreprenori braşoveni şi-a dorit să dezvolte un proiect cu impact semnificativ în comunitatea locală, iar franciza Radisson Blu a venit cu instrumentele necesare pentru crearea unei atmosfere locale, din perspectiva designului şi furnizorilor.

Astfel, pentru construcţia şi amenajarea hotelului, aproape 80% din investiţie a fost făcută cu contractori şi producători români. După deschidere, hotelul menţine dorinţa de a susţine mediul de afaceri local şi integrează furnizori din zonă în achiziţiile de materii prime pentru restaurant şi consumabile.

"Ne-am dorit să existe o amprentă locală cât mai vizibilă, să aducem detalii cu valoare istorică şi să lucrăm cu cât mai mulţi furnizori români, pentru ca oaspeţii noştri să descopere nu doar un hotel cu design şi servicii extraordinare, ci şi o parte din Braşov -trecut şi prezent. Aproape 80% din ce înseamnă Radisson Blu Aurum este rezultatul muncii unor companii din zona noastră, ceea ce înseamnă că peste 10 milioane de euro pe care noi i-am investit s-au întors deja în economia locală. În plus, impactul unui hotel de 5 stele în comunitate este foarte mare pe termen lung, pentru că aduce business valoros în comunitate. Turistul care plăteşte 150-200 euro pe o noapte de cazare va cheltui o sumă aproximativ egală în alte servicii din afara hotelului. Deci ma bucur să mă gândesc că investiţia noastră va aduce anul viitor nu doar 6.5 milioane de euro în cifra de afaceri a hotelului, ci încă pe atât pentru mediul de business local", spune Răzvan Neamţu, proprietar Radisson Blu Aurum Braşov alături de Ramona Neamţu.

Pentru deschiderea Hotelul Radisson Blu Aurum din Braşov a fost necesară o investiţie totală de 17 milioane de euro. Lucrările de construcţie au durat 34 de luni, fiind îngreunate de complexitatea proiectului şi contextul pandemic şi socio-economic. Estimările arată că investiţia va fi recuperată în aproximativ 10 ani.

În prima lună de funcţionare, 80% dintre turişti au fost români. Pentru primul an de funcţionare, estimările arată un grad mediu de ocupare de 65-70% şi o împărţire egală între oaspeţii români şi cei străini. Preţurile de cazare pornesc de la 125de euro/noapte, însă media anuală se va situa la 165 euro/noapte.

"Indiferent de naţionalitate, oaspeţii noştri caută servicii cu un standard de calitate excepţional, iar franciza Radisson Blu şi tot ceea ce oferă hotelul nostru susţin această filozofie orientată către servicii personalizate, de calitate superioară. Restaurantul Artis oferă un meniu sofisticat, camerele îmbină tehnologia cu eleganţa clasică şi inspiraţie istorică. Ne dorim ca Braşovul să devină o destinaţie de renume atât pentru turiştii români, cât şi pentru străin", spune Anca Cristea, Director General al Radisson Blu Aurum Braşov, executiv cu 18 ani de experienţă în industria hotelieră din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb