HSBC: Examinarea situaţiei sediului - o analiză obiectivă, nu o ameninţare

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 mai 2015

HSBC: Examinarea situaţiei sediului - o analiză obiectivă, nu o ameninţare

Banca a anunţat, recent, că şi-ar putea muta sediul din Londra în Asia

Oficialii "HSBC Holdings" Plc, cea mai mare bancă britanică, afirmă că revizuirea care priveşte situaţia sediului central al acesteia, din Londra, respectiv posibila mutare din Mare Britanie, reprezintă doar "o analiză obiectivă" a unor aspecte economice, nu o ameninţare care vine în urma "presiunilor semnificative" din partea investitorilor.

"Această analiză nu are menirea să ameninţe. Este doar o examinare obiectivă a câtorva fapte", a declarat, ieri, directorul executiv al HSBC, Stuart Gulliver.

Conform afirmaţiilor sale, creşterea taxelor bancare în Marea Britanie face "imposibil" pentru bancă să-şi păstreze angajamentul de a creşte dividendul, ceea ce i-a preocupat pe investitori.

În urmă cu două săptămâni, preşedintele HSBC, Douglas Flint, declara că banca ar putea lua în calcul mutarea sediului său central din Londra, după ce vor fi anunţate noile reglementări în sectorul bancar.

Mai mulţi investitori HSBC au cerut mutarea sediului băncii din Londra în Asia, după majorarea taxei pe bănci în Marea Britanie. În condiţiile în care are mai multe active decât oricare altă bancă britanică, HSBC a fost cea mai afectată de taxa pe bănci, fiind nevoită să achite 750 de milioane de lire sterline (1,1 miliarde de dolari) anul trecut. Pentru anul curent, taxele pe care le va plăti HSBC sunt estimate la aproape 1,5 miliarde dolari.

În 2012, HSBC a amânat o analiză în urma căreia trebuia să decidă dacă se mută sau rămâne în sediul din Londra, considerând că o astfel de decizie este imposibilă până la clarificarea normelor din sectorul bancar, respectiv cele privind creşterea rezervelor minime de capital.

Menţionăm că, ieri, HSBC a anunţat majorarea profitului său net la 5,26 miliarde dolari în primul trimestru din 2015, de la 5,21 miliarde dolari în acelaşi interval din 2014. Câştigul brut a sporit cu 5,3%, la 6,89 miliarde dolari.

În primele trei luni din 2014, HSBC şi-a constituit provizioane pentru creditele neperformante de 570 milioane de dolari, mai mici faţă de cele de 798 milioane de dolari din trimestrul întâi din 2014.

Veniturile din vânzările HSBC au fost neschimbate faţă de anul anterior: 15,9 miliarde dolari.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb