Huawei colaborează cu parteneri şi clienţi globali pentru a construi o societate cu emisii reduse de carbon

G.D.
Companii / 13 mai 2022

Huawei colaborează cu parteneri şi clienţi globali pentru a construi o societate cu emisii reduse de carbon

Huawei a împărtăşit în cadrul Intersolar Europe 2022, desfăşurat la Messe Munchen, Germania, angajamentul de susţinere a colaboratorilor şi partenerilor prin intermediul unor soluţii inovatoare precum FusionSolar Smart PV, pentru un viitor mai bun, mai ecologic şi mai intelligent, conform unui comunicat remis redacţiei. Sub tema "Construirea unei societăţi inteligente cu emisii scăzute de carbon", Huawei i-a invitat pe clienţii şi partenerii săi globali să experimenteze potenţialul energiei solare la standul său expoziţional. Huawei a demonstrat cum poate accelera implementarea acesteia ca energie principală, pentru a permite industriilor şi gospodăriilor să beneficieze de electricitate verde.

I. Soluţie FusionSolar Smart PV 6.0+: sigură, fiabilă şi cu randamente mai mari

Potrivit sursei citate, soluţia FusionSolar Smart PV de la Huawei include invertorul Smart String şi a fost recunoscută pe scară largă de clienţi pentru furnizarea de energie solară curată prin integrarea tehnologiilor digitale şi electronice de putere, promovând în acelaşi timp dezvoltarea digitală şi inteligentă a industriei fotovoltaice.

A. Prioritate pentru siguranţa şi fiabilitatea centralelor electrice

Odată cu creşterea puterii în module şi invertoare, siguranţa pe partea de curent continuu (DC) a devenit o provocare pentru instalaţiile fotovoltaice. După peste doi ani de eforturi de cercetare şi dezvoltare, Huawei a lansat tehnologia exclusivă Smart String-Level Disconnector Technology (SSLD-TECH), realizând o deconectare activă în curent continuu şi o deconectare precisă la nivel de şir. Cu module durabile şi O&M inteligente, cele mai mari centrale electrice din lume pot funcţiona fără probleme şi eficient.

B. Tehnologia Grid Forming

Dezvoltat de Huawei, algoritmul inteligent de conectare la reţea permite ca un sistem fotovoltaic să fie adaptat la diferite scenarii de reţea. Mai exact, permite o performanţă excelentă în ceea ce priveşte frecvenţa şi tensiunea într-un mediu de reţea slab şi îmbunătăţeşte complet capacităţile de control al tensiunii şi puterii centralelor fotovoltaice. Acest lucru sprijină stabilitatea reţelei electrice şi abordează problema globală a consumului de energie nouă conectat la reţea la scară largă.

În ceea ce priveşte suportul reţelei electrice, soluţia Smart PV & Storage de la Huawei poate fi utilizată pentru a construi o staţie electrică cu sursă de tensiune, care este compatibilă cu reţeaua electrică. Aceasta a verificat că tehnologia Grid Forming poate creşte proporţia de acces la energie nouă în acest an, pe baza integrării stocării optice.

Tehnologia Grid Forming completează verificarea tehnică într-un mediu de reţea slab, accelerând şi mai mult generarea de energie fotovoltaică de la "Grid Supporting" la "Grid Forming" şi avansând energia solară pentru a deveni o sursă principală de energie.

C. Creşterea producţiei de energie, investiţii optime

Invertoarele de şir Huawei folosesc urmărirea punctului de putere maximă multicanal (MPPT) care rezolvă problema nepotrivirii şirurilor şi sistemul Smart DC (SDS) pentru a obţine o creştere de peste 1% a producţiei de energie prin integrarea algoritmilor AI. În Guangxi, China, soluţia creşte producţia de energie cu 1,69%. Huawei cooperează cu mai mult de 10 mărci de panouri solare de urmărire pentru a oferi utilizatorilor o experienţă mai bună. Datele în timp real din mai multe proiecte globale arată că soluţiile fotovoltaice inteligente de la Huawei pot creşte semnificativ producţia de energie şi pot ajuta clienţii să-şi scurteze perioada de amortizare a investiţiilor, subliniază sursa citată.

D. Smart O&M

Smart I-V Curve Diagnosis 4.0 a revoluţionat metodele tradiţionale de operare şi întreţinere. Este ca o "scanare CT" care oferă o inspecţie online completă a centralelor electrice de 100 MW în 20 de minute şi generează automat rapoarte de diagnosticare. De asemenea, poate scana în mod regulat în intervale de timp flexibile, oferind o experienţă mai bună pentru utilizator. În plus, acesta acceptă 14 tipuri de diagnosticare a defecţiunilor, cu o rată de convergenţă de peste 80% din defecţiunile principale. Indicatorii cheie ai detectării IV, rata de recunoaştere, rata de acurateţe şi rata de recurenţă sunt cu mai mari de 90%. Acest lucru îndeplineşte cel mai înalt nivel de certificare de clasificare CGC Appraisal IV al industriei. Într-o aplicaţie reală, a ajutat proiectul de 30 MW al unui client din Malaezia să economisească 2.000 de ore de muncă în fiecare an.

II. Smart String ESS: FusionSolar pentru un cost optimizat de stocare a energiei (LCOS)

Stocarea energiei joacă un rol important în generarea, transportul, distribuţia şi consumul de energie electrică în cadrul unui sistem verde. O soluţie de stocare a energiei (ESS) serveşte simultan ca rezervă de putere şi ca regulator de reţea şi stabilizatori, oferind resurse valoroase pentru reducerea vârfurilor şi reglarea frecvenţei.

Datorită nepotrivirii celulelor, soluţiile convenţionale de stocare a energiei se caracterizează prin capacitate limitată, durată scurtă de viaţă, operaţiuni şi operaţiuni complexe şi risc semnificativ de siguranţă, inhibând aplicarea lor pe scară largă. Cu peste zece ani de experienţă în cercetare şi dezvoltare în ESS, Huawei integrează tehnologii digitale, electronice de putere şi de stocare a energiei într-o structură unică de şiruri inteligente pentru a depăşi limitările bateriilor cu litiu.

A. Investiţie optimă

Huawei adoptă patru inovaţii pentru a creşte debitul de energie în încărcarea şi descărcarea bateriei, oferind o soluţie pentru nepotrivirea celulelor.

Optimizarea la nivel de pachet a Smart String ESS permite încărcarea şi descărcarea independentă a celulelor pentru a preveni pierderea nepotrivirii.

Optimizarea la nivel de rack îmbunătăţeşte debitul de energie cu 15% sau reduce configuraţiile iniţiale cu 15% la acelaşi debit de energie prin eliminarea riscurilor de circulaţie a curenţilor.

Cu răcire distribuită, diferenţa de temperatură din recipient poate fi controlată cu 3°C la o rată de 0,5 C, ceea ce prelungeşte durata de viaţă a bateriei cu 50%.

Designul complet modular, eficient şi fiabil, reduce costul nivelat al stocării energiei (LCOS) cu 20% şi generează mai multe venituri.

B. O&M simplificată

Problema nepotrivirii celulelor este intensificată în timpul funcţionării unei centrale fotovoltaice, ceea ce necesită opriri de rutină pentru calibrarea manuală a stării de încărcare a bateriei (SOC). Prin optimizarea exclusivă la nivel de pachet de la Huawei, calibrarea automată a SOC este efectuată fără a fi nevoie să întrerupeţi operaţiunile. Înlocuirea uşoară a modulelor defecte elimină necesitatea vizitelor la faţa locului de către experţi, reducând semnificativ costurile de O&M. Preinstalat cu celule de baterie, fiecare container cântăreşte mai puţin de 30 de tone, ceea ce face uşor transportul containerului.

C. Siguranţă şi fiabilitate

Concentrându-se pe designul sigur, Huawei a implementat oprirea activă pe patru straturi şi izolarea pasivă pe două niveluri a protecţiei ESS asigură siguranţa completă a sistemului.

Ca răspuns la diferite modele de afaceri, Smart String ESS de la Huawei poate fi implementat în mod flexibil pentru a crea valoare pentru clienţi. Soluţia de stocare a energiei Huawei realizează gestionarea eficientă a descărcării bateriei cu controlerul Smart Rack, asigurând o putere mai lungă şi constantă, care este esenţială pentru reglarea frecvenţei. În acelaşi timp, calibrarea automată a SOC şi disponibilitatea ridicată a Huawei abordează provocările din industrie pentru ESS în scenariile de reglare a frecvenţei, cum ar fi frecvenţa ridicată a echilibrului SOC şi defecţiunile componentelor, reducând cheltuielile de operare pentru clienţi. Pack Optimizer şi Smart Rack Controller măresc puterea de ieşire cu 15% pe parcursul ciclului de viaţă, generând venituri mai mari pentru clienţi.

III. Soluţie PV inteligentă comercială şi industrială 2.0: FusionSolar pentru o afacere durabilă

Cu o cererea tot mai mare din partea întreprinderilor de a reduce costurile electrice şi emisiile de carbon, Huawei a lansat soluţia 1+3 C&I Smart PV 2.0, care include un invertor complet nou trifazat (SUN2000-50KTL-M3), un Smart String ESS (LUNA2000-200KWH). -2H0), care poate fi cuplat cu sistemul de condiţionare a puterii de 100 kW (PCS) şi un optimizator PV inteligent (MERC-1100W/1300W-P). Soluţia C&I Smart PV va ajuta industriile să treacă într-o eră cu emisii scăzute de carbon, cu costuri optimizate pentru energie electrică, siguranţă activă şi O&M inteligentă pentru o experienţă îmbunătăţită.

Consumul de energie electrică al întreprinderilor atinge de obicei vârfuri în timpul zilei, iar curba consumului este comparativ în concordanţă cu curba PV. Costurile cu energia electrică pot fi reduse semnificativ prin utilizarea energiei fotovoltaice pentru autoconsum şi prin vânzarea energiei rămase către reţea la tarife de alimentare. Instalarea unui ESS creşte şi mai mult rata de autoconsum la mai mult de 80% şi, profitând de preţurile de vârf critice, costurile de producţie pot fi reduse. Aceste soluţii pot ajuta clienţii să construiască un mediu cu emisii scăzute de carbon, cu o competitivitate îmbunătăţită pentru dezvoltarea ecologică, subliniază sursa citată.

A.Costul optim al energiei electrice

După cum se vede din comparaţiile studiilor de caz, soluţia C&I Smart PV de la Huawei poate creşte generarea de energie cu mai mult de 2% în aceleaşi condiţii. Când capacitatea sistemului este crescută de la 175kW la 200kW, o creştere cu 15% a volumului instalaţiei poate contribui cu 25.000 kWh de energie electrică suplimentară. Datorită optimizării sale la nivel de pachet, Smart String ESS îmbunătăţeşte debitul de energie cu 2%-5% pe durata de viaţă, ceea ce reduce şi mai mult costul energiei electrice.

B.Siguranţă activă

Invertorul este echipat cu un întrerupător alimentat de AI (AFCI), care a primit cea mai înaltă certificare de nivel 4 de la CGC, pentru siguranţa clienţilor. AFCI poate detecta locaţiile defectelor de arc în module şi poate distinge zgomotele de arcurile electrice, eliminând eficient alarmele false şi omisiunile. Combinaţia dintre SSLD-TECH şi AFCI oferă protecţie dublă pentru sistem cu detectarea precisă a defecţiunilor DC şi deconectare de urgenţă. Cele patru straturi de protecţie ESS pot preveni pericolele de siguranţă, defecţiunile sistemului şi potenţialele defecţiuni, îmbunătăţind drastic siguranţa sistemului.

C.Smart O&M:

Instalarea optimizatorului permite managementul la nivel de modul şi monitorizarea în timp real a funcţionării centralei electrice, reducând costurile de O&M cu 50%. Calibrarea automată SOC a ESS elimină vizitarea personalului la faţa locului şi reduce costurile de operare şi întreţinere.

IV. Soluţie PV inteligentă rezidenţială 3.0: FusionSolar pentru o viaţă mai bună

După lansarea Soluţiei 2.0 Residential Smart PV "1+3+X" în 2021, Huawei a prezentat designul îmbunătăţit "1+4+X" anul acesta. Dispunând de un controler de energie inteligent care conectează un controler de modul, un ESS, un încărcător EV şi un sistem de management, soluţia integrată permite un ecosistem inteligent de consum de energie. Acest lucru creşte rata de autoconsum fotovoltaic la 90% de la 70% în generaţia anterioară, aducând o experienţă completă de energie curată caselor cu costuri mai mici de energie electrică, siguranţă activă şi asistenţă inteligentă.

A.Cost optim de energie electrică

Mai subţire şi mai uşor, noul controler de modul inteligent SUN2000-600W-P funcţionează bine pentru modulele de mare putere. Designul flexibil cuplat cu optimizatorul este potrivit pentru orice acoperiş, susţinând în acelaşi timp condiţiile de umbrire şi instalarea multidirecţională. Producţia de energie poate creşte cu 27%, aşa cum se vede într-un studiu de caz pilot. Compact şi elegant, Smart String ESS de la Huawei acceptă configuraţii modulare şi oferă un randament ridicat de putere, permiţând clienţilor să se bucure de energie eficientă şi curată.

B.Siguranţă activă

Tehnologia AFCI, lider în industrie, poate detecta cu acurateţe defecţiunile arcului şi poate deconecta invertorul în 0,5 secunde. Îndeplineşte NEC 2017, care este unul dintre cele mai stricte standarde internaţionale de siguranţă, optimizatorul inteligent acceptă activarea automată şi manuală în caz de urgenţă pentru a aduce tensiunea modulelor de pe acoperiş la zero. Acest lucru ajută la prevenirea şocurilor electrice cu deconectarea rapidă. ESS respectă, de asemenea, VDE2510, unul dintre cele mai stricte standarde ale Germaniei în ceea ce priveşte siguranţa sistemului. Toate acestea reduc la minimum pericolele de siguranţă ale unui sistem fotovoltaic rezidenţial pentru a oferi clienţilor linişte sufletească.

C.Asistent inteligent

Asistentul de gestionare a energiei AI EMMA poate oferi estimări precise ale producţiei de energie fotovoltaică şi ale consumului de energie electrică în gospodărie, învăţând din datele mari despre condiţiile meteorologice şi obiceiurile utilizatorilor. Reglează automat sistemul pentru cel mai bun mod de lucru, oferind energie solară curată, asigurând în acelaşi timp confort.

Combinaţia dintre PV şi ESS oferă energie de rezervă în timpul întreruperilor, asigurând funcţionarea fără probleme a aparatelor importante, cum ar fi sistemele de securitate, echipamentele de iluminat şi frigiderele, eliminând preocupările clienţilor cu privire la alimentarea continuă cu energie la domiciliu.

V. Soluţie inteligentă pentru micro-reţea: sursă de alimentare curată şi fiabilă

Potrivit Băncii Mondiale, 840 de milioane de oameni trăiesc în zone nestabilite ale reţelei, unde electricitatea din petrol este încă obişnuită. Acest mod tradiţional de generare a energiei are ca rezultat emisii mari de dioxid de carbon, costuri ridicate şi eficienţă scăzută, contribuind la problema răspândită a diviziunii energetice. Huawei a lansat Soluţia Smart Micro-grid pentru a furniza LCOE optim pentru proiecte de micro-reţea de 100 MW cu stocare de energie, oferind o sursă de energie curată, sigură şi fiabilă, cu o producţie mai mare de energie şi costuri mai mici.

A. LCOE optim şi sursă de alimentare fiabilă

Soluţia susţine în mod eficient tranziţia online fără întreruperi de schimbare a reţelei de tensiune medie în deconectare/în reţea şi a defecţiunilor în afara reţelei în mod eficient, pentru a evita pierderile de întrerupere a energiei de 2 milioane USD/MW în comparaţie cu generarea de energie tradiţională din petrol. Soluţia oferă o calitate optimă a energiei, ajutând la obţinerea unei generaţii cu zero carbon şi la eliminarea diviziunii energetice.

B. Costuri reduse ale sistemului

În comparaţie cu generarea tradiţională de energie din petrol, soluţia Huawei Smart Micro-grid economiseşte LCOE cu peste 50%. Adoptând un raport PV/BESS de 2:1, soluţia poate reduce configuraţiile iniţiale cu până la 50%.

C. Siguranţă activă

Echipat cu SSLD-TECH, Smart String Inverter sporeşte siguranţa activă a centralelor electrice. Smart String ESS dispune de oprire activă pe patru straturi şi izolare pasivă pe două niveluri, prevenind în primul rând riscurile.

Huawei integrează tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor (TIC), electronica de putere şi stocarea energiei şi continuă să colaboreze cu clienţii şi partenerii de afaceri din întreaga lume pentru a construi un mediu cu emisii scăzute de carbon. Compania se concentrează pe atingerea obiectivului său de zero carbon şi accelerarea neutralităţii carbonului pentru un viitor mai ecologic şi mai bun, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb