Huawei construieşte o bază solidă pentru "Lumea inteligentă din 2030"

M.I.
Companii / 3 martie 2020

Ma Yue, vicepreşedinte al Huawei Enterprise Business Group

Ma Yue, vicepreşedinte al Huawei Enterprise Business Group

Huawei a organizat, astăzi, Conferinţa mondială de transformare digitală industrială, ca urmare a anulăriii Congresului Mondial al Telefoniei Mobile (MWC) Barcelona 2020, din cauza epidemiei de coronavirus.

Conferinţa a fost organizată prin streaming în direct, conectând invitaţi din întreaga lume, inclusiv Marea Britanie, Elveţia, SUA, Germania şi Italia, cu tema "Salut, lume inteligentă". Evenimentul a previzualizat cinci tendinţe ale unei lumi inteligente peste 10 ani şi a propus o bază construită pe noi tipuri de conectivitate, tehnică de calcul, platformă şi ecosistem. Acest lucru va permite dezvoltarea inteligentă a unei game largi de industrii, inclusiv dezvoltarea urbană, producţia, energia, finanţele, transporturile şi aşa mai departe.

Comunitatea Economică ASEAN, Shenzhen Airport Group şi alţi clienţi şi-au împărtăşit, de asemenea, perspectivele şi experienţele în transformarea digitală.

În viitor, fluxurile de informaţii cu noile TIC (tehnologiile informatiei si comunicarii), cum ar fi 5G, AI şi IoT, ne vor ajuta să construim baza care va furniza totul. Pe scurt, lumea din 2030 va fi una inteligentă. La începutul unui nou deceniu, Huawei crede că lumea inteligentă 2030 va avea cinci caracteristici:

1) la nivel guvernamental, guvernele digitale orientate spre oameni vor fi construite pentru a se adapta mai bine la mijloacele de trai ale acestora;

2) la nivel economic, roboţii inteligenţi vor constitui o parte critică a unei viitoare forţe de muncă;

3) la nivel social, tehnologia digitală va contribui la egalizarea partajării şi distribuirii corespunzătoare a educaţiei, asistenţei medicale şi a altor resurse publice, realizând egalitatea digitală;

4) din punct de vedere cultural, cetăţenii vor fi eliberaţi de munca fizică grea şi de munca repetitivă obositoare, iar accentul lor va trece în mod natural de la valoarea materială la valoarea mentală; şi

5) din punct de vedere al mediului, implementarea diferitelor tehnologii digitale, ne va ajuta să monitorizăm şi să controlăm emisiile de carbon mai eficient şi, ca rezultat, să ajutăm la protejarea Pământului.

Ma Yue, vicepreşedinte al Huawei Enterprise Business Group, a afirmat: "Următorul deceniu va asista la o dezvoltare rapidă a noilor TIC. Huawei consideră că noile tipuri de conectivitate, tehnică de calcul, platformă şi ecosistem vor construi o bază solidă pentru lumea inteligentă din 2030. Reţelele de bandă ultra-largă şi de mare viteză construite folosind 5G, Wi-Fi 6 şi comunicaţii cuantice, vor crea o punte între lumea fizică şi cea digitală, punând bazele unei lumi inteligente."

Domnul Ma a continuat: "Noua tehnică de calcul va oferi o soluţie completă, pentru toate scenariile, care acoperă cipurile de nivel inferior, până la algoritmi de nivel superior, extinzându-şi grupul consumatorilor către mediul de afaceri şi care constituie nucleul transformării inteligente. Platforma convergentă, partajată şi digitală oferă o eficienţă şi o deschidere ridicată, permiţând clienţilor să se concentreze asupra propriilor avantaje unice şi inovaţiilor în domeniul serviciilor, jucând, aşadar, un rol-cheie în facilitarea transformării digitale a industriilor. Bazat pe un proiect de Strategii de afaceri, Arhitectură, Politici şi Operaţiuni (SAPO), noul ecosistem care oferă un singur domeniu de expertiză aliat mai multor abilităţi şi este adânc integrat, poate oferi soluţii de afaceri mai complexe, orientate către clienţi."

Lumea inteligentă din 2030 nu poate exista fără transformarea digitală a întregulului spectru al industriilor. Huawei a acumulat o vastă experienţă în a ajuta industrii precum guvernul, transporturile, finanţele şi energia electrică să realizeze transformarea digitală pentru prezent şi viitor, prin intermediul noilor conectivităţi, tehnici de calcul, platforme şi ecosisteme. În prezent, peste 700 de oraşe din întreaga lume şi 228 de companii Fortune Global 500, inclusiv 58 de companii Fortune Global 100, au ales Huawei ca partener pentru transformarea digitală.

Dr. Aladdin D. Rillo, secretarul general adjunct al Comunităţii Economice ASEAN, a afirmat: "Economia digitală a ASEAN a crescut la 100 de miliarde USD pentru prima dată în 2019 şi se preconizează că va creşte la peste 300 de miliarde USD până în 2025. Pentru guverne, întreprinderi şi societate, transformarea digitală nu mai este o opţiune, ci o cale imperativă de a împuternici economia şi întreprinderile. Pentru a promova în continuare transformarea digitală în ASEAN, sunt urmărite în prezent noi iniţiative, cum ar fi dezvoltarea ecosistemului 5G, cadrul privind roaming-ul internaţional mobil, producţia inteligentă şi o reţea de inovare ASEAN. Însă, pentru a avea succes, avem nevoie, de asemenea, de sprijinul sectorului privat şi al actorilor de pe piaţă precum Huawei, în special în construirea unui ecosistem favorabil inovării şi în abordarea problemelor legate de ideile mari şi confidenţialitatea datelor."

Zhang Lixuan, Director general de Digitalizare, Shenzhen Airport Group (SAG), a vorbit despre modul în care grupul a livrat transformarea digitală şi a construit un aeroport inteligent. Transformarea digitală a unui aeroport este un proiect complex, dar cu viziunea sa de "One Airport, One Dream" (un aeroport, un vis), SAG a creat o abordare sistematică pentru construirea unui aeroport complet digital, cu o experienţă remarcabilă a utilizatorilor. Grupul a selectat Huawei ca partener strategic pentru transformarea digitală, utilizând Platforma digitală Huawei Horizon cu sinergia cloud-reţea.

Platforma a integrat şase resurse TIC - IoT, date mari, AI, cloud video, GIS şi ICP - pentru a construi patru sisteme complete de servicii: securitate, controlul operaţiunilor, servicii şi management. Vizualizarea tuturor operaţiunilor aeroportuare dintr-o singură privire a avut beneficii semnificative, inclusiv creşterea punctualităţii zborului la 87%, şi alocarea inteligentă a standului, care poate fi finalizată în câteva secunde, reducând numărul pasagerilor din autobuzul de transfer cu 4 milioane anual. Acest lucru face ca aeroportul Shenzhen să devină prima organizaţie din lume care a publicat cazuri pe platforma New Experience in Travel and Technologies (NEXTT). Din punct de vedere al securităţii, noul sistem oferă un control mai precis şi mai inteligent asupra zonelor terminalelor, aerodromurilor, zonelor publice şi zonelor de încărcare. Soluţia recunoaşterii faciale îmbunătăţeşte eficienţa verificării de securitate cu 60%, reduce riscul pierderii cărţii de identitate de către pasageri atunci când aceştia sunt nevoiţi să o scoată la verificare şi îndeplineşte cerinţele diferenţiate ale pasagerilor din mediul de afaceri.

Chen Kunte, fost director de informaţii al Băncii Comerciale Chineze şi în prezent Director de transformare digitală la Global Financial Services din Huawei Enterprise Business Group, a comentat schimbările uriaşe din industria bancară chineză. În viitor, "aplicaţia" va deveni un ecosistem care integrează clienţii individuali şi corporaţii şi va servi drept platformă tehnologică pentru a aduce serviciile bancare în lumea digitală. Conceptul tradiţional al transformării digitale a băncilor a fost cel al unei transformări a tehnologiei, în vederea înlocuirii sistemelor aplicaţiilor de bază. Totuşi, acesta crede că adevărata transformare digitală este un proces de integrare a echipelor IT şi de afaceri şi că dezvoltarea rapidă, pas cu pas, iterarea rapidă şi agilitatea tehnologiei va da un imbold agilităţii afacerilor.

În viitor, 5G va aduce îmbunătăţiri semnificative capabilităţilor aplicaţiilor, care vor ajuta la aducerea serviciilor bancare în lumea digitală, vor ajuta sucursalele şi managerii să reia contactul cu clienţii individuali şi cu corporaţiile mult mai regulat. El a dat Banca Comercială Chineză drept exemplu. Banca a conceput o platformă mobilă şi un sistem cloud privat, a deschis funcţii de tip gazdă pentru a gestiona echipamente şi utilizatori şi pentru a controla securitatea reţelei mobile. De asemenea, aceasta a realizat o platformă pentru date mari, cu arhitectură decuplată şi a aplicat funcţii de IA şi învăţare automată în întreg lanţul de activităţi comerciale, pentru a creşte controlul riscului de credit. În plus, a implementat un cloud pentru tranzacţii financiare şi a mutat aplicaţiile din serverele gazdă în cloud, îmbunătăţind experienţa clienţilor şi sprijinind inovarea continuă a serviciilor.

Liu Jianming, Director al Comitetului de experţi pentru "Tehnologie şi echipamente Smart Grid", Centrul de promovare a dezvoltării industriei, Ministerul Industriei şi Tehnologiei Informaţiei (MIIT) din China, consideră că viitoarele sisteme energetice vor integra tehnologia digitală extensiv cu puterea tradiţională. Pe măsură ce utilizarea tehnologiilor digitale continuă să se extindă în domeniul energiei electrice, viitoarele sisteme energetice vor evolua spre "conectivitate universală, interacţiune inteligentă, flexibilitate ridicată şi securitate şi control solid."

În discursul său, directorul Liu a prezentat mai multe cazuri de practici de transformare digitală în industria energiei electrice din China. În 2019, platforma de control a reţelei Qinhai Green Energy Cloud şi Big Data Center au sprijinit provincia Qinhai din China timp de 15 zile consecutive, folosind 100% energie curată. Atunci când este aplicată serviciilor de transport şi distribuţie a energiei electrice, tehnologia AI a îmbunătăţit eficienţa inspecţiei şi a crescut capacitatea inteligentă a operaţiunilor de identificare a echipamentelor cu 90%. TIC sprijină în prezent operaţiunile zilnice ale infrastructurii publice de taxare, deservind peste 500.000 de vehicule electrice în China, cu un obiectiv de 6,18 milioane până la sfârşitul anului.

Recent, focarul coronavirus a atras atenţia întregii lumi. Filialele Zhejiang, Jiangsu şi Sichuan ale Compania Naţională de Electricitate din China au analizat indicele energetic al reluărilor întreprinderilor pe baza datelor mari din reţeaua electrică. Acest lucru a contribuit la furnizarea autorităţilor locale cu o imagine de ansamblu a reluării producţiei locale de întreprinderi.

Suntem onoraţi să participăm la această eră uimitoare de dezvoltare inteligentă. Strategia "Platforma AI + Ecosistem" Huawei Enterprise Group, se concentrează pe cooperarea cu partenerii ecosistemici, guverne şi întreprinderi pentru a construi o bază solidă pentru lumea inteligentă, cu noi tipuri de conectivitate, tehnică de calcul, platformă şi ecosistem, şi îndeplinind împreună promisiunea Erei inteligente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb