HUAWEI:  Passive Optical LAN (POL), soluţia pentru provocările privind extinderea reţelelor cu care se confruntă companiile

Companii / 18 martie 2022

Passive Optical LAN (POL), soluţia pentru provocările privind extinderea reţelelor cu care se confruntă companiile

Tehnologiei Passive Optical LAN (POL) este soluţia pentru extinderea reţelelor, necesară susţinerii volumelor digitale de lucru din ce în ce mai mari ale companiilor ce fac trecerea către transformarea digitală, contribuind la o creştere reală a activităţii de afaceri, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

Un studiu recent realizat de compania de cercetare de piaţă Forrester a constatat că majoritatea reţelelor actuale sunt proiectate ţinând cont doar de conectivitatea IT, nu şi de nevoile reale ale afacerilor. Aşadar, majoritatea companiilor îşi dau seama că infrastructura lor de reţea actuală nu este adecvată pentru a le susţine obiectivele de bază ale activităţii lor.

Dificultăţile de scalare şi întreţinere costă timp şi bani

Potrivit comunicatului, organizaţiile care utilizează reţele tradiţionale pe bază de cupru se confruntă cu dificultăţi de scalare, deoarece reţeaua trebuie extinsă ca răspuns la creşterea numărului de utilizatori, astfel încât să acopere volumul de date care trece prin aceasta, ca urmare a creşterii activităţii. În cazul în care reţeaua nu este extinsă în mod eficient, procesele de afaceri vor fi afectate, iar transmiterea datelor critice va fi încetinită sau datele pot fi chiar pierdute.

Pentru a susţine volumele de lucru sporite, echipele IT au de obicei sarcina de a extinde lăţimea de bandă. Cu toate acestea, modernizarea unei reţele Ethernet tradiţionale necesită o cantitate semnificativă de cablaj şi lucrări de construcţie. În plus, este nevoie şi de mai mult spaţiu fizic pentru cablurile suplimentare.

Iar în cazul reţelelor tradiţionale, personalul de întreţinere din companiile mari trebuie să monitorizeze, de asemenea, mii de porturi, ceea ce poate fi dificil de realizat în mod constant. Pentru organizaţiile care operează separat reţelele de televiziune, telefonie şi internet, întreţinerea acestora poate deveni din ce în ce mai dificilă.

Orice dificultate în realizarea unei bune întreţineri a reţelelor poate duce la probleme de securitate. Reţelele Ethernet necesită în mod obişnuit o cameră de servere în fiecare clădire sau chiar la fiecare etaj al clădirii. Dacă mediile acestora nu sunt atent întreţinute în termeni de răcire, iar conexiunile multiple nu sunt verificate în mod regulat, există un pericol real de incendiu.

În plus, reţelele pe bază de cupru generează, de asemenea, costuri de construcţie şi de instalare mai mari prin faptul că necesită instalarea de rafturi şi cablaj.

Passive Optical LAN (POL) este soluţia pentru operarea şi extinderea reţelelor companiilor

Soluţia Passive Optical LAN (POL) oferă un serviciu de conectivitate completă pe distanţe lungi în reţelele de campus reconstruite/recondiţionate. Această tehnologie cu fibră optică ajunge direct la punctele de acces pentru a reduce cablajul final şi oferă o lăţime de bandă mare şi o latenţă redusă (întârziere redusă).

Arhitectura hub-and-spoke simplifică proiectarea reţelei şi îmbunătăţeşte eficienţa operaţiunilor şi a întreţinerii, oferind o soluţie pregătită pentru viitor, care protejează investiţiile întreprinderii.

Forrester Consulting a realizat un studiu privind impactul economic total (TEI) pentru a examina potenţialul randament al investiţiilor (ROI) pe care întreprinderile l-ar putea obţine prin implementarea Huawei POL.

Pentru a înţelege mai bine beneficiile, costurile şi riscurile asociate cu o astfel de investiţie, Forrester a intervievat patru factori de decizie din domeniul reţelelor IT cu experienţă în utilizarea Huawei POL. Aceşti utilizatori proveneau din sectoarele de educaţie, sănătate, producţie şi ospitalitate. În scopul acestui studiu, Forrester a agregat experienţele celor intervievaţi şi a combinat rezultatele într-o singură organizaţie mixtă pentru a evalua potenţialele beneficii ale implementării unei reţele POL faţă de o reţea tradiţională.

Înainte de a utiliza POL, toate persoanele intervievate au împărtăşit modul în care organizaţiile lor s-au confruntat cu provocări în operarea şi extinderea reţelelor lor.

Care sunt beneficiile implementării Passive Optical LAN (POL) pentru companii

După cum poate fi observat în cadrul organizaţiei mixte (echivalentul unui campus de întreprinderi cu 6.000 de puncte de informare), construite în urma acestor prime interviuri, trecerea la reţelele LAN complet optice este o modalitate eficientă de a asigura o infrastructură de reţea pentru viitor, de a elimina problemele de scalare şi de a reduce permanent costurile de întreţinere.

Conform sursei citate, Forrester a constatat că beneficiile cuantificate la valoarea actuală (PV) ale utilizării POL în cadrul organizaţiei mixte au inclus o eficienţă îmbunătăţită a întreţinerii reţelei cu peste 60 de procente. Beneficiile totale au fost de peste 907.000 de dolari, faţă de costuri de aproape 311.000 de dolari. Aceste cifre se adaugă la o valoare netă actuală totală de peste 596.000 de dolari şi un randament al investiţiei (ROI) de 192% în cazul utilizării POL.

Multe organizaţii au înţeles deja mesajul în acest sens, cifrele privind veniturile de pe piaţă arătând că piaţa LAN-urilor optice pasive reprezintă deja normalul şi este pregătită să crească rapid. Conform unui studiu TechNavio publicat în februarie 2022, veniturile globale POL vor creşte cu 21,85 miliarde de dolari în următorii cinci ani, cu o rată de creştere anuală a cifrei de afaceri de 17%.

Separatoarele optice sunt o componentă esenţială a unei reţele POL, ce permit implementarea unei reţele fizice de fibră point-to-multipoint, cu un singur port de terminal de linie optică (OLT) care deserveşte mai multe unităţi de reţea optică (ONU-uri).

Separatoarele permit conexiuni cu dispozitivele ONU cu lucrări limitate de cablaj, ceea ce reduce semnificativ volumul de muncă operaţional. Software-ul de monitorizare OLT poate examina întreaga reţea şi poate alerta operatorii atunci când apar defecţiuni.

Înainte de Huawei POL, organizaţia mixtă avea nevoie de trei operatori de reţea pentru a gestiona fiecare clădire. După implementarea Huawei POL, aceasta a avut nevoie de un singur operator.

Pe parcursul a cinci ani, a precizat Forrester în studiul TEI, îmbunătăţirea eficienţei întreţinerii reţelei a permis organizaţiei să economisească peste 535.000 de dolari. De asemenea, a economisit peste 75% din costurile de construcţie pentru extinderea reţelei. În mediile anterioare, creşterea lăţimii de bandă necesita o mulţime de lucrări de construcţie şi instalare, cum ar fi montarea rack-urilor, a cablurilor şi a firelor de cupru.

Acest lucru se datorează faptului că reţelele optice necesită mai puţine lucrări de construcţie datorită separatoarelor pe care le integrează. Pe parcursul a cinci ani, organizaţia mixtă a economisit aproximativ 276.000 de dolari, evitând modernizările tradiţionale ale comutatoarelor de reţea şi lucrările de construcţie.

Organizaţia mixtă a evitat, de asemenea, construirea de încăperi suplimentare pentru servere. Organizaţiile care au discutat cu Forrester au menţionat că trebuiau să plătească taxe de gestionare şi de închiriere pentru aceste camere multiple de servere. Pe parcursul a cinci ani, organizaţia mixtă a reuşit să evite cheltuieli de peste 96.000 de dolari prin faptul că nu a construit noi săli de servere.

După investiţia lor în POL, toate persoanele intervievate au confirmat că au înregistrat îmbunătăţiri în ceea ce priveşte eficienţa întreţinerii reţelei, economii de costuri pentru extinderea viitoare a reţelei şi reducerea nevoilor de spaţiu şi de gestionare a camerelor de servere.

În ceea ce priveşte cheltuielile noii implementări, costurile PV au inclus costuri globale pentru dispozitive şi servicii de aproximativ 221.000 de dolari pe o perioadă de cinci ani. Pe lângă un OLT, separatoare şi ONU-uri, există, de asemenea, costuri suplimentare pentru software-ul OLT, servicii şi configurarea dispozitivelor. În plus, au fost percepute costuri de construcţie de peste 74.000 de dolari pe cinci ani pentru organizaţia mixtă. Organizaţia a implementat ONU-uri cu patru porturi, iar acest cost a inclus cablajul. În plus, planificarea şi implementarea internă au însumat aproximativ 16.000 de dolari pe parcursul a cinci ani.

Pe lângă economiile la nivelul costurilor de funcţionare, soluţia POL de la Huawei oferă, de asemenea, beneficii de sustenabilitate pentru a ajuta companiile să îşi îmbunătăţească performanţa ESG (cea privind mediul înconjurător, sfera socială şi guvernanţa). POL poate reduce modernizările dificile de hardware, reduce activitatea de construcţie a clădirilor, îmbunătăţeşte integrarea reţelei utilizând o platformă tehnologică pregătită pentru viitor şi reduce consumul de energie printr-o conectivitate mai eficientă a reţelei.

Aşadar, acestea sunt cifrele concrete şi alte câteva motive pentru care POL este o alternativă bună la reţelele tradiţionale mai lente şi mai costisitoare, dar ce spun clienţii actuali POL?

Utilizarea Passive Optical LAN în industria ospitalităţii

Înainte de a utiliza Huawei POL, Villaggio Orizzonte, un sat turistic italian situat pe litoralul Mării Toscane, avea nevoie de reţele separate pentru internet, televiziune şi telefonie. Acest lucru era greu de întreţinut şi de extins, firele de cupru fiind uşor de deteriorat în medii naturale. De asemenea, reţeaua era instabilă.

Giampaolo, director tehnic şi membru al consiliului de administraţie al Villaggio Orizzonte, a declarat: "A devenit esenţial să oferim o conexiune la internet puternică şi sigură pentru toţi oaspeţii noştri." Organizaţia a decis să înlocuiască reţelele sale anterioare cu tehnologia Huawei POL, pentru a oferi o astfel de conexiune.

Organizaţia a implementat soluţia Fiber to the Office (FTTO) de la Huawei pentru a-şi pune în funcţiune noua reţea privată, iar aceasta a îmbunătăţit fiabilitatea reţelei şi a permis realizarea de economii de spaţiu. În plus, reţeaua utilizează mai puţină energie pentru a funcţiona, ajutând Villaggio Orizzonte să îşi reducă amprenta de carbon cu peste 6.500 kg pe an, ceea ce reprezintă echivalentul plantării a 300 de copaci.

Rolul Passive Optical LAN (POL) în industria de manufactură

Pentru a garanta o îmbunătăţire constantă a eficienţei şi a controlului calităţii, una dintre cele mai mari companii siderurgice din China a realizat o analiză video cuprinzătoare a procesului de producţie. Acest lucru a necesitat un upgrade pentru o nouă infrastructură de reţea adaptabilă la medii industriale dure şi capabilă să gestioneze o lăţime de bandă mare.

Compania a ales terminalele de reţea optică de la Huawei, care sunt concepute pentru a rezista la temperaturi ridicate ce pot provoca defectarea în timp a soluţiilor tradiţionale. Odată ce a fost implementată soluţia Fiber to the Machine (FTTM) de la Huawei, producţia de oţel din uzină a fost complet automatizată, iar acest lucru a permis companiei să elimine pericolele de siguranţă pe care le presupuneau procesele manuale.

Aceştia, precum şi alţi clienţi, beneficiază în mod clar de avantajele care decurg din trecerea de la reţelele tradiţionale la cele complet optice.

Soluţii şi practici inovatoare prezentate de Huawei la Mobile World Congress 2022

Huawei a făcut echipă cu parteneri din industrie la Mobile World Congress (MWC) 2022 de la Barcelona şi a prezentat soluţii şi practici inovatoare, care se adresează sectorului public şi guvernamental, finanţelor, sectoarelor de transporturi, energie, producţie şi furnizorilor de servicii de internet.

La MWC 2022, Huawei s-a concentrat pe transformarea digitală în diverse industrii, pe inovarea infrastructurii digitale şi pe reducerea emisiilor de carbon. În plus, Huawei a lansat o serie de soluţii industriale bazate pe scenarii, soluţii complete pentru centre de date şi campusuri inteligente, precum şi cele mai recente produse de comunicaţii de date, comunicaţii optice şi de stocare ale companiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb