HUAWEI RĂSPUNDE LA NOUA INTERDICŢIE A LUI TRUMP: "Vorbim despre securitate pe baza testelor certificate şi independente"

A.T.
Companii / 25 mai 2020

Bob Xie (Sursă foto: Huawei.eu)

Bob Xie (Sursă foto: Huawei.eu)

Evaluarea nivelului de siguranţă al produselor şi serviciilor tehnologice trebuie să se bazeze pe teste certificate, nu pe vorbe şi zvonuri, a afirmat Bob Xie, ofiţer de securitate cibernetică Huawei pentru Europa de Vest şi directorul Cybersecurity Transparency Center din Bruxelles, în cadrul unei mese rotunde pe tema securităţii cibernetice, transmisă online.

Declaraţiile reprezentantului Huawei vin pe fondul anunţului recent al administraţiei americane că a prelungit cu încă 12 luni decretul care interzice companiilor americane să desfăşoare activităţi cu companii care reprezintă un risc pentru securitatea naţională, Huawei fiind în fruntea listei negre a SUA. Ordinul executiv adăugă sarcini şi măsuri care vizează diminuarea furnizării de cipuri a producătorului chinez, cu o regulă care impune producătorilor străini de semiconductori care utilizează software sau tehnologii americane în operaţiunile lor de producţie, să obţină o licenţă emisă de autorităţile americane pentru a-şi putea vinde produsele către Huawei.

Bob Xie a subliniat că Huawei a deschis centre de tesatre a securităţii cibernetice a produselor sale ca de exemplu Marea Britanie, Bruxelles, Boston.

Aceste standarde se bazează pe presupunerea că Huawei şi produsele sale pot reprezenta o ameninţare la adresa securităţii Statelor Unite ale Americii.

Bob Xie a subliniat că gigantul chinez a primit mai multe certificări importante pe partea de Securitate cibernetică. Cea mai recentă astfel de certificare a fost obţinută de Huawei chiar în zilele în care Trump a decis să reînoiască interdicţia pe piaţă a producătorului chinez. Astfel, ERNW, un furnizor independent de securitate IT cu sediul în Germania, a efectuat o revizuire tehnică a codului sursă pentru echipamentul de tip gateway distribuit unificat (UDG) pe reţelele de bază 5G ale Huawei. Testul s-a concentrat pe calitatea codului sursă, pe procesele de generare a codurilor şi pe gestionarea ciclului de viaţă a componentelor open source, cu rezultate ce confirmă încă o dată siguranţa oferită de aceste echipemente.

Bob Xi a mai spus că Europa preia conducerea în crearea de standarde unificate în materie de securitate şi confidenţialitate. Regulamentul GDPR a făcut o schimbare pozitivă întregului sector, iar abordarea sa a fost urmărită la nivel global de mai multe ţări. Europa lucrează deja la următorul pas - definirea de către Agenţia Uniunii Europene pentru securitatea reţelelor şi a informaţiilor (ENISA) a unui cadru unic de certificare a securităţii cibernetice pentru cele 27 de ţări ale Uniunii. "Acesta este un pas foarte important", a evidenţiat Bob Xi, care a adăugat că în prezent fiecare naţiune are propriile sale metodologii de testare pentru obţinerea certificărilor, iar o abordare unică pe întreg teritoriul european va duce în direcţia simplificării, dar şi a unui nivel mai mare de siguranţă. Schema de operare este de aşteptat să fie finalizată până la sfârşitul anului 2021.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb