Primul hub de promovare a sănătăţii mintale va fi operaţionalizat la sfârşitul lunii octombrie, cu prilejul "Zilelor Institutului de Psihiatrie Socola". Informaţia a fost oferită managerul Institutului, doctor Cristina Elena Dobre.
Potrivit acesteia, medici specializaţi în psihiatrie, neurologie, medicină de familie, dar şi psihologi, fizioterapeuţi, asistenţi medicali şi asistenţi sociali din ţară şi străinătate vor participa la lucrările ediţiei din acest an a "Zilelor Institutului de Psihiatrie Socola": "Elementul special de anul acesta constă în operaţionalizarea primului hub de promovare a sănătăţii mintale, care va funcţiona în cadrul Institutului de Psihiatrie Socola". Prin acest hub ne propunem să oferim un cadru complex şi unitar dedicat promovării sănătăţii mintale, să diseminăm în spaţiul medical, universitar şi în mass-media toate informaţiile legate de combaterea răspândirii concepţiilor, atitudinilor şi comportamentelor dăunătoare pentru sănătatea mintală şi, în final, să promovăm un model de conduită şi un model de viaţă sănătos ce vor reduce riscul de apariţie a bolilor psihice". Cristina Elena Dobre a mai adăugat: "Vor fi organizate trei manifestări evaluate cu credite EMC (Educaţie Medicală Continuă) de Colegiul Medicilor din România şi Colegiul Psihologilor din România. Punctul central al manifestărilor, Conferinţa Naţională «Tradiţia în progresul învăţământului şi cercetării», se va desfăşura în perioada 29 septembrie - 01 octombrie. Conferinţa va fi precedată de Şcoala de Vară - «Repere Interdisciplinare în Psihiatrie», ediţia a-VI-a, în perioada 26 - 27 septembrie, şi de Cursul preconferinţă «Sănătatea mintală şi echipa terapeutică»- 28 septembrie. Materialele prezentate în acest context vor fi integrate într-un volum cu ISBN".
Manifestările se desfăşoară în perioada 26 septembrie - 1 octombrie, şi vor fi transmise şi online. Pe parcursul a şapte zile aproximativ 100 de lectori vor prezenta cele mai noi informaţii în psihiatrie şi în disciplinele conexe, având în vedere o abordare holistică a pacientului, cu efecte benefice asupra stării de sănătate şi cu un impact major în ceea ce priveşte reintegrarea socială.