Ialomiţianu: Agricultorii vor fi impozitaţi ca până acum

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 6 decembrie 2011

Micii producători de legume şi fructe nu vor fi impozitaţi în 2012

Finanţele lucrează cu Ministerul Agriculturii pentru combaterea evaziunii

Ministerul Finanţelor Publice va renunţa la propunerea de impozitare a tuturor micilor producători agricoli şi va lucra împreună cu Ministerul Agriculturii ca să găsească soluţii de combatere a evaziunii fiscale din domeniu agricol, a declarat ieri ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu. "Am avut discuţii cu mulţi producători agricoli care au spus: < Nu este corect să lăsaţi o parte neimpozitaţi şi nouă să ne creeze o concurenţă neloială. Sunt aşa-zişi producători care nouă ne creează o concurenţă neloială >. Vreau să vă spun că legis-laţia privind impozitarea agriculturii în 2012 rămâ-ne aceeaşi ca în 2011, dar împreună cu Ministerul Agriculturii vom căuta soluţii de reducere a evaziunii fiscale", a spus Ialomiţianu.

El a arătat că ministerul vrea să combată evaziunea din sistemul agricol, sugerând astfel că derogările legislative reprezintă portiţe pentru unii producători care ar trebui impozitaţi.

"Vom combate evaziunea prin metodele indirecte şi văd că ANAF se tot pregăteşte să le aplice, metodele indirect reprezintă o soluţie, dar vom căuta şi alte soluţii. Mergem pe legislaţia din 2011, dar trebuie să rezolvăm evaziunea din agricultură şi am tot concursul domnului ministru Tabără", a mai spus Ialomiţianu.

Ministrul Finanţelor a arătat că legislaţia rămâ-ne nemodificată şi în ceea ce priveşte impozitarea veniturilor din vânzarea sau închirierea imobilelor.

Ministerul Finanţelor a publicat pe site-ul instituţiei o serie de modificări la Codul Fiscal conform cărora toţi micii producători de legume, fructe, flori, cereale şi material lemnos ar trebui să plătească impozit de 16% din veniturile nete, fiind în continuare exceptaţi de la taxare crescătorii de animale şi păsări, apicultorii şi crescătorii de viermi de mătase care nu vând către colectori sau procesatori. Producătorii agricoli urmau să facă plăţi anticipate pentru impozitul pe venit, determinat pe bază de normă de venit sau în sistem real.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat, citat de Mediafax, că propunerea prin care toţi micii producători agricoli vor plăti impozit de 16% din veniturile nete nu poate fi aplicată, pentru că va bloca producţia internă. Tabără a menţionat că nu a fost consultat cu privire la modificarea legislaţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb