IBM, Nike şi Starbucks se confruntă cu noi obstacole în China

F.A.
Internaţional / 28 octombrie 2013

Companii precum IBM, Nike sau Starbucks se confruntă cu noi obstacole în China, în condiţiile în care oficialii Partidului Comunist se contrazic în privinţa direcţiei şi profunzimii reformelor economice, transmite Bloomberg.

Săptămâna trecută, presa chineză de stat a acuzat Starbucks că practică preţuri prea mari la cafea, iar Samsung Electronics a fost criticată pentru funcţionarea defectuoasă a smartphone-urilor. Veniturile IBM în China au scăzut cu 22% în trimestrul al treilea, contribuind la primul declin al vânzărilor diviziei grupului pentru pieţele cu dezvoltare rapidă.

"Mediul operaţional s-a înrăutăţit semnificativ în ultimul an, pentru companiile străine. În cei 16 ani de activitate în China, încrederea în rândul directorilor străini este printre cele mai scăzute", a declarat Shaun Rein, director general al China Market Research Group în Shanghai.

Potrivit unui sondaj realizat de Consiliul de Afaceri SUA-China, din Washington, directorii de companii americane reclamă în primul rând creşterea costurilor şi a birocraţiei din China. Circa 70% din peste 100 de companii incluse în studiu anticipează stagnarea sau scăderea marjelor de profit. Numai 39% dintre aceste companii sunt optimiste în legătură cu perspectivele în China, în următorii cinci ani. În 2011, 58% dintre cei intervievaţi s-au declarat optimişti.

Încetinirea creşterii economice a Chinei a afectat vânzările Coca-Cola în primul semestru, iar vânzările Nike şi Yum! au fost influenţate negativ de intensificarea concurenţei, în trimestrul al treilea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb