ICCJ a respins cererea DNA de arestare preventivă a lui Sebastian Ghiţă

M.K.
Anticorupţie / 28 decembrie 2016

Sebastian Ghiţă (Sursa foto: captură Youtube)

Sebastian Ghiţă (Sursa foto: captură Youtube)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins, marţi, cererea DNA de arestare preventivă în lipsă a fostului deputat Sebastian Ghiţă.

Pe de altă parte, judecătorii au decis ca Sebastian Ghiţă să rămână sub control judiciar pe cauţiune cu interdicţia de a părăsi teritoriul României, în dosarul în care acesta a fost trimis în judecată de DNA Ploieşti alături de foşti şefi din poliţie şi parchete, informează Agerpres.

Instanţa a admis o contestaţie a DNA şi a desfiinţat o decizie din 16 decembrie, prin care lui Sebastian Ghiţă i se ridicase interdicţia de părăsire a teritoriului ţării.

Decizia este definitivă.

DNA a cerut marţi judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie arestarea preventivă în lipsă a fostului deputat Sebastian Ghiţă, după ce acesta a încălcat obligaţiile controlului judiciar şi există informaţii că a părăsit România. Procurorul a adus ca dovezi o adresă de la IPJ Prahova, un comunicat al MAI şi articole din presa scrisă şi online.

Procurorul a spus: "Având în vedere elementele de noutate referitoare la faptul că Sebastian Ghiţă nu a respectat obligaţiile controlului judiciar, respectiv să fie prezent ori de câte ori i se cere de către organul judiciar, dar şi suspiciunea rezonabilă că inculpatul a părăsit ţara, vă rog să dispuneţi înlocuirea controlului judiciar cu măsura arestului preventiv. Sebastian Ghiţă a dat dovadă de rea credinţă şi a sfidat organele judiciare. Inculpatul a fost citat de organele judiciare pentru a se prezenta în dosarul cunoscut ca Ponta-Blair şi nu s-a prezentat".

Sebastian Ghiţă a fost reprezentat în instanţă de trei avocaţi, care au recunoscut că nu au reuşit să ia legătura cu fostul deputat.

Unul dintre apărători, Bogdan Micu, a spus că l-a sunat pe Ghiţă, însă acesta nu i-a răspuns şi l-a rugat pe fratele acestuia să îi semneze împuternicirea pentru a-l reprezenta în instanţă. Avocatul a cerut respingerea cererii DNA, arătând că, în acest dosar, Ghiţă nu a încălcat nicio interdicţie şi că a fost chemat la DNA Ploieşti în dosarul Ponta-Blair, unde nu avea nicio măsură preventivă.

Procurorii DNA Ploieşti au emis, săptămâna trecută, un mandat de aducere pe numele fostului deputat, după ce acesta nu s-a prezentat pentru audieri în dosarul Ponta-Blair. În aceste condiţii, fostul deputat a fost căutat la domiciliul său şi la mai multe adrese despre care se cunoştea că sunt frecventate de fostul parlamentar, fără a fi însă găsit.

Poliţia Română susţine că, până în prezent, nu au fost identificate date care să confirme ieşirea din ţară a fostului deputat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Increderea in DNA este in cadere libera.Obligatoriu trebuie introdusa o lege de raspundere a magistratilor.

    1. a judecatorilor

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb