ICCJ judecă astăzi contestaţia lui Bogdan Olteanu privind decizia arestului la domiciliu

V.L.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 11 august 2016

Bogdan Olteanu

Bogdan Olteanu

Decizia a fost contestată şi de DNA

----------

Actualizare 17:31 Bogdan Olteanu: "Toate zilele până la finalizarea acestui dosar vor fi apăsătoare şi grele"

Bogdan Olteanu, fost viceguvernator al Băncii Centrale, a afirmat astăzi, la ieşirea de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că toate zilele până la finalizarea dosarului în care este acuzat vor fi "apăsătoare şi grele" şi a precizat că va aduce argumente în favoarea nevinovăţiei sale.

"Toate zilele până la finalizarea acestui dosar vor fi apăsătoare şi grele şi aştept ca acest dosar să se finalizeze. Eu îmi pledeze nevinovăţia şi voi aduce argumente în favoarea nevinovăţiei pentru toate întrebările care vor fi puse. Nu vă pot da alte elemente din dosar", a declarat Bogdan Olteanu, la finalul şedinţei de judecată de la instanţa supremă.

Constantin Durgheu, avocatul lui Bogdan Olteanu, a precizat: "A fost o declaraţie lungă, asta dovedeşte exact ce spuneam anterior, faptul că acest complet de judecată, indiferent de ora şi de încărcarea şedinţei, a ascultat şi a fost echilibrat, a dorit să afle adevarul prin propriile percepţii, nemijlocit. În afara studiului dosarului, au vrut să audă şi de la unii şi de la alţii ce au de spus în susţinerea punctului lor de vedere. Clientul meu speră să îşi dovedească nevinovăţia. Vom încerca să dovedim că toate acuzaţiile care îi sunt aduse sunt nefondate. Ieri au avut loc acte procedurale".

(S.A.)

-----------

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) judecă astăzi contestaţia formulată de fostul viceguvernator al Băncii Naţionale a României (BNR) şi contestaţia procurorilor Direcţiei Naţionale Anticoruipţie (DNA), după ce, în data de 29 iulie, instanţa supremă a decis ca Bogdan Olteranu să fie plasat în arest la domiciliu.

Procurorii DNA sunt nemulţumiţi de decizia primei instanţe şi doresc ca Bogdan Olteanu să fie arestat preventiv.Pe de altă parte, Bogdan Olteanu vrea să fie lăsat în libertate sau să fie luată în cazul său măsura controlului judiciar.

"Va fi o zi excepţional de lungă şi suntem optimişti. Îmi doresc foarte mult să fiu pus în libertate", a declarat Bogdan Olteanu, la intrarea în sediul ICCJ, potrivit unor surse din presă.

Fostul viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu a fost audiat ieri timp de cinci ore la DNA în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, la ieşire el declarând că a suportat deja consecinţele şi a pierdut ce avea de pierdut iar de acum încolo rămâne să-şi demonstreze nevinovăţia.

Olteanu este acuzat că, în perioada iulie - noiembrie 2008, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro şi sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Are tupeu.

    Se crede si nevinovat. 

    Câți oameni săraci care se presupune că au încălcat legea sunt în arest la domiciliu???ce justiție este asta??toți hoții care au furat milioane de euro sunt în arest la domiciliu sau control judiciar.

    1. Corecta observatie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb