IDC - Criza economică va conduce la îngheţarea cheltuielilor IT în 2009

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Consultanţă / 27 februarie 2009

Firma de consultanţă IDC şi-a redus miercuri estimările cu privire la cheltuielile mondiale pentru tehnologia informaţiei, anunţând că se aşteaptă să înregistreze o creştere de doar 0,5 procente până la 1.400 miliarde de dolari în 2009 din cauza crizei economice, informează AFP.

În luna noiembrie a anului trecut IDC prognoza că în 2009 cheltuielile IT la nivel mondial vor înregistra o creştere de 2,6 procente.

"Încetinirea semnificativă a economiei care a început în 2007 afectează în prezent cheltuielile de consum şi cheltuielile IT într-un mod semnificativ", a apreciat IDC. "Piaţa semiconductorilor, una din primele sectoare care au fost afectate, rămâne într-o stare de turbulenţă", adaugă firma de consultanţă.

Potrivit IDC cele mai afectate vor fi companiile producătoare de echipamente hardware, firma de consultanţă prognozând o scădere a cheltuielilor în acest sector cu 3,6 procente în 2009. Acest declin ar urma să fie contracarat parţial de creşterea cu 3,4 procente a cheltuielilor pentru software şi servicii. Anterior, IDC estima că în 2009 cheltuielile pentru hardware vor creşte cu 4,6 procente iar cele pentru software şi servicii vor creşte cu 3,7 procente în 2009.

Pe regiuni, potrivit IDC, cheltuielile IT vor creşte în acest an cu doar 0,1 procente în SUA, faţă de prognoza anterioară referitoare la o majorare de 0,9 procente. Firma de consultanţă se aşteaptă la o creştere de 0,1 procente în Europa Occidentală şi o creştere de 1,4 procente în Asia/Pacific. Japonia ar urma să înregistreze un declin de 1,8 procente al cheltuielilor IT în 2009.

De asemenea, IDC estimează că piaţa de semiconductori va înregistra un declin de 22 de procente în acest an după o scădere de două procente în 2008. Scăderea abruptă a livrărilor de chipuri este posibil să afecteze Asia, Europa şi SUA, potrivit IDC, care consideră că piaţa mondială de semiconductori nu îşi va reveni înainte de 2010.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb