"Ieba Trust" a urcat preţul ţintă pentru "Transelectrica"

MĂLINA BULAI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 august 2011

Analiştii de la "Ieba Trust" estimează un preţ de 21,7 lei/acţiune pentru titlurile "Transelectrica" (simbol TEL) şi recomandă "acumularea" acestor titluri, potrivit unui raport transmis, ieri, redacţiei. Pentru comparaţie, acţiunile TEL s-au tranzacţionat, ieri, la Bursa de Valori Bucureşti, la preţul de 16,4 lei/acţiune, în scădere cu 13,55% faţă de şedinţa anterioară.

Analiştii citaţi şi-au revizuit estimarea anterioară, luând în considerare Bugetul de Venituri şi Cheltuieli rectificat al companiei pentru 2011, ce urmează să fie supus aprobării acţionarilor pe 19 august.

Bugetul de venituri şi cheltuieli rectificat al Transelectrica prevede realizarea unui profit brut de 42 milioane lei, în condiţiile unor venituri de 2,43 miliarde lei şi cheltuieli de 2,39 miliarde lei.

Analiştii citaţi au încorporat în raportul lor modificările aduse de implementarea schemei de ajutor pentru promovarea cogenerării eficiente începând cu 1 aprilie. Transelectrica colectează astfel contribuţii de la furnizorii de energie şi redistribuie veniturile către producătorii eficienţi de energie.

Consumul total de energie electrică din România a crescut în primul trimestru cu 9,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce producţia de energie electrică a crescut cu 10,7% faţă de anul precedent, se mai arată în raport. Volumul energiei electrice transportate de "Transelectrica" şi-a păstrat creşterea de 3% înregistrată şi în 2010, în timp ce pentru anul 2012, analiştii se asteptă la o creştere de 2% a volumului energiei transportate, precum şi la o creştere de 4% a preţului de transport şi o creştere cu 2% a serviciilor.

"Ieba Trust" apreciază că recentele deprecieri ale leului pot pune presiune pe rezultatul financiar al TEL şi ca urmare, au crescut uşor previziunile în ceea ce priveşte pierderile financiare nete de la 4,5 milioane lei, la 6,5 milioane lei.

"Transelectrica" a raportat la sfârşitul primei jumătăţi a anului 2011, conform RAS (Standardele de contabilitate româneşti), rezultate preliminare de 1,338 milioane lei, cu 9% mai mult faţă de anul precedent. EBITDA a crescut cu 16% faţă de 12% în primul semestru din 2010.

Potrivit unui proiect de lege emis de Ministerul Economiei, majorarea capitalului "Transelectrica" cu 12% şi demararea ofertei publice secundare a 15% din acţiunile "Transelectrica" vor avea loc în paralel.

Majorarea capitalului social are drept scop atragerea de fonduri pentru finanţarea programului de inves-tiţii. Oferta secundară TEL este de aşteptat să înceapă în decembrie 2011, mai precizează analiştii.

"Transelectrica" este controlată de Ministerul Economiei, care are o participaţie de 73,6%, în timp ce "Fondul Proprietatea" are 13,49% acţiuni TEL.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb