ILAN LAUFER: Refuzul numirii mele, "un nou act de antisemitism" al lui Iohannis

B.M.
Politică / 21 noiembrie 2018

Ilan Laufer (Sursa foto: Twitter)

Ilan Laufer (Sursa foto: Twitter)

Actualizare - Iohannis: Referinţele la antisemitism şi nazism, iresponsabile

Preşedintele Klaus Iohannis condamnă ferm folosirea unor teme deosebit de sensibile în scop politic, subliniind că referinţele la antisemitism şi nazism în disputa politică sunt iresponsabile şi denotă grave carenţe de educaţie, cultură, diplomaţie şi istorie.

Precizările şefului statului vin după declaraţiile lui Ilan Laufer, care l-a acuzat pe Iohannis de antisemitism, după ce preşedintele a refuzat să semneze numirea acestuia la MDRAP.

"Relativizarea antisemitismului reprezintă o acţiune periculoasă, care poate genera manifestări antisemite şi discriminatorii şi poate incita la ură", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

(E.M.)

------

Ilan Laufer a afirmat în seara zilei de ieri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, că refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a semna decretul pentru numirea sa în funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale ar reprezenta "un nou act de antisemitism", scrie Agerpres.

"Astăzi, în anul 2018, am fost respins de către preşedintele României, Klaus Iohannis. Sunt îngrijorat de motivele reale care au stat la baza respingerii mele, atunci când m-a refuzat în funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării, fără să motiveze această decizie, ceea ce este neconstituţional. Consider că refuzul preşedintelui Iohannis, în ceea ce mă priveşte, este un nou act de antisemitism şi vreau să atrag atenţia asupra fenomenului neîncetat de antisemitism pe care l-a demonstrat în ultimul an preşedintele Klaus Iohannis. Aşa cum se ştie, domnul Iohannis a avut mai multe ieşiri împotriva evreilor şi declaraţii antisemite. A refuzat şi blocat numirea unui ambasador în Israel, dorind pe această cale să saboteze relaţia dintre România şi Israel. Totodată, vă pot spune că a contribuit inclusiv la sabotarea şedinţei de guvern comune care trebuia să aibă loc între Guvernul israelian şi cel român", a spus Laufer.

Fostul ministru a mai precizat că va face o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, apreciind că refuzul preşedintelui Iohannis reprezintă "o atitudine clară" de discriminare.

"Foarte important de menţionat este faptul că Klaus Iohannis este etnic german şi are o legătură dubioasă din toate punctele de vedere cu Forumul Democrat German din România, moştenitor al unei organizaţii naziste, scoasă în afara legii, conform Tratatului de la Paris, de după cel de-al Doilea Război Mondial. În istoria României, Nicolae Ceauşescu a vândut evrei. Astăzi am certitudinea că şi preşedintele Iohannis a vândut un evreu român. Nu ştiu cui şi nu ştiu pe câţi bani. Voi face o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrucât consider că refuzul preşedintelui Iohannis este o atitudine clară de discriminare care a debutat cu expresia 'nişte evrei', a urmat cu o plângere penală împotriva premierului României şi continuă astăzi cu refuzarea unei propuneri de vicepremier şi ministru al Dezvoltării în Guvernul României. Totodată, voi face o cerere către AJC, comunitatea evreiască din SUA, pentru a-i retrage decoraţia acordată preşedintelui Klaus Iohannis", a spus el.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Ce tare-n gură ești ben laufer.

    1. Este PSD-ist si asta spune totul despre el. Pentru afirmatiile facute, Ben asta trebuie dat in judecata de Johannis.

      Este un putoias fara scrupule, dar cu aspiratii inalte si total nefondate.

      Delir nerușinat al unui pațachin

    altfel see uzeaza degetzelul

    Ce tupeu are asta! In opinia lui, oricine refuza o favoare unui evreu este antisemit!

    Mai parașuta din cluburile de fițe, mai neica nimeni,ascunde-te ca ne creieri grerata! !

    Pacatul acestui tinar , Ilan Laufer , este prostia . A fost un prost ca a acceptat sa citeasca , sa spuna , ce i-au dat alde Codrin Stefanescu si altii . Sint roman de etnie evreiasca . Ieri seara la Conferinta de Presa a dlui Laufer , m-am simtit ca dracu' . Nu fac politica , dar cu astfel de iesiri publice PSD-ul se indeparteaza de poporul roman , de alegatorii sai , de Europa . Nimic nu il recomanda pe dl. Laufer pentru o functie atit de inalta si de raspundere . Nimic din CV-ul domniei sale . Faptul ca este evreu roman nu este suficient . Etnia nu este un criteriu , nici la bine , nici la rau ! Valoarea personala este intrinseca si nu data de o stare de lucruri de care nu te faci "vinovat " . Acolo te-ai nascut !

    1. Aveti dreptate, Domnule!

      Nu sunt convins ca este prost. Mai degraba as spune ca este iritat pentru ca nu a ajuns la ciolan. Cel mai probabil omul a contribuit masiv la conducerea partidului (mustata cu cheltuiala se intretine) si trebuie sa isi recupereze banii si sa faca si profit (ca doar este om de afaceri dupa cum se lauda), numai ca fara acces la bugetul public nu are cum sa isi traga banii. Asa merg treburile in PSD - cotizezi si apoi primesti accesul la banul publc ca sa iti recuperezi cotizatia si sa faci alti bani pentru ofrande ulterioare catre rotitele si mustatile partidului.

    Cultura luata din ..barurile..pe care lea frecventat. Evreule dute la o moschee si fati mataniile necesare

    Pentru ca nu a numit-o pe OLGUTA la transporturi Johannis trebuie sa fie dat injudecata pentru antiOLTENISM, n'est pas?

    Hai ca ai tupeu mare fata de Goimi, te crezi buricul pamantului? 

    Daca pana acum as fi votat PSD la alegerile viitoare , m--am decis sa votez orice alt partid numai PSD nu.

    Shalom 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb