ILIE BOLOJAN: Rezolvarea problemei gunoaielor din Sectorul 1, este fie renegocierea contractului, fie rezilierea lui

G.B
Miscellanea / 20 iunie 2021

Rezolvarea problemei gunoaielor din Sectorul 1, este fie renegocierea contractului, fie rezilierea lui

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, a declarat că nu a apucat să vadă gunoaiele din Sectorul 1 din Capitală, însă cunoaşte foarte bine problema şi, din punctul său de vedere, este necesară ori o renegociere de contract cu firma de salubrizare, ori o reziliere de contract, relatează News.ro.

Ilie Bolojan a fost întrebat, duminică, în cadrul emisiunii Insider Politic de la Prima TV, despre problema gunoaielor din Sectorul 1 şi despre preţul de 14 ori mai mare pe care îl plătesc locuitorii din Sectorul 1 faţă de cei din Oradea.

"Nu am apucat să trec prin Sectorul 1, dar ştiu tema salubrizării care este în toată media. Nu ştiu exact cifrele legat de acest preţ de 14 ori mai mare, dar este clar că se plăteşte mult mai mult per cap de locuitor. Trebuie verificat şi în ce constau anumite prestări de servicii, dar este cât se poate de clar că sunt nişte probleme care sunt generate de două- trei componente de bază", a declarat Ilie Bolojan.

Prima componentă să referă la "ieşirea din populism", crede Bolojan.

"Prima este legată de necesitatea ieşirii dintr-un populism. Populism înseamnă că într-un sector sau într-un oraş cu PIB-ul cel mai mare din România, cu nivelul de salarizare mediu, cel mai mare din România, nu poţi să adopţi nişte politici cu un pronunţat caracter social, că e o fractură logică în chestiunea aceasta. Aici mă refer nu doar la actualul primar pentru că e de şase luni de zile, nu pot să judec ce se întâmplă, ci de deciziile anterioare", a declarat liderul CJ Bihor.

Bolojan este de părere că atunci când oamenii au servicii gratuite, nici nu au motive să recicleze.

"În momentul în care faci servicii de salubrizare fără ca cetăţenii să plătească, deci primesc ceva gratis, vă daţi seama că acel serviciu nu mai are valoare pentru tine. Niciodată un cetăţean căruia i se ridică gunoiul gratuit, nu o să colecteze selectiv, el nu percepe că este un cost diferit dacă colectează la grămadă sau colectează pe două sau trei fracţii. Prin urmare, nicăieri în lume nu există servicii gratuite şi nelimitate. Pot fi nişte măsuri cu caracter social pentru anumite categorii, dar această chestiune nu există nicăieri", a declarat Bolojan.

Cea de-a doua componentă este una de fond, spune Bolojan şi priveşte contractul încheiat în anii anteriori.

"A doua problemă de fond este un contract care a fost încheiat în anii anteriori, unde tarifele, după câte se pare, datorită volumului lor, arată că nu sunt în regulă", a declarat Ilie Bolojan.

Rezolvarea problemei este fie renegocierea contractului, fie rezilierea lui, a mai declarat Ilie Bolojan.

"Nu ai decât două posibilităţi, ori o renegociere de contract, dacă ai cu cine discuta, ori o reziliere de contract. Din nou, trebuie văzut care sunt clauzele contractelor. Eu, când am fost ales primar, i-am contactat pe principalii contractori şi am renegociat scăderea prestaţiilor cu aproximativ 10-15 la sută, aproape în toate domeniile", a declarat Bolojan.

În timpul unei şedinţe de Consiliu Local, primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, le-a prezentat consilierilor o comparaţie între tarifele practicate în Bucureşti de Romprest pentru servicii de salubritate şi cele ale operatorului local din Oradea.

"Oradea şi Sectorul 1 sunt UAT (Unităţi Administrativ Teritoriale) similare din România ca populaţie, buget, suprafaţă şi nivel de dezvoltare. Comparativ cu Oradea, costul salubrizării în Sectorul 1 este necompetitiv. Preţul unitar al salubrizării stradale pe km² în Sectorul 1 este cu 1300% în plus faţă de Oradea. Preţul unitar pe metru cub pentru colectarea şi transportul deşeurilor de la populaţie în Sectorul 1 este cu 266% mai mare decât în Oradea. Ponderea salubrizării stradale în bugetul local al Sectorului 1 (inclusiv cota aferentă de la PMB) este de 9,56%, faţă de numai 1,13% la Oradea. Aceste diferenţe indică un comportament monopolist al operatorului delegat în Sectorul 1", se arată în documentnul prezentat de primarul Armand.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. L-am vazut la televizor explicand cum ar rezolva el problema parcarilor din capitala, respectiv facand toate locurile de parcare cu plata asa incat sa fie particulari interesati sa construiasca parcari supraetajate de indata ce Bucurestenii nu vor mai avea unde parca gratuit. Dobitocului asta i s-a urcat la cap ca e destept si iubit nevoie mare de oradenii lui , ca e un manager mai mare decat Warren Buffet si de aceea ne polueaza cu imbecilitatile lui. Este momentul sa ne uitam in gura acestui dobitoc si a altora ca el si sa votam in cansecinta. Astia nu mai sunt dobitoci inofensivi ci super ofensivi. In privinta raportului de cheltuieli Oradea- Bucuresti sectorul 1 cu siguranta ori compara mere cu pere ori minte de-a dreptul. In Oradea oamenii nu colecteaza sel ectiv si nici nu platesc gunoiul menajer exact ca in sectorul 1 sau costurile se impart intre primarie si oameni? Costurile generale din targul lui sunt similare cu cele din Sectorul 1? Oricum pana acum asta e cel mai sumbru idiot din politica romaneasca!

    1. probabil sa intelegeti un om care a dovedit ca se pricepe la adm. locala.

      Este acordat cu personajul , un bou sumbru care se crede stapanul nu in slujba comunitatii. Un bou cu mentalitate de scelerat.

      Locurile cu plată sunt cel mai normal lucru dl Bolojan știe ce spune. Astăzi in Romania sunt localități unde oamenii pe cheltuială proprie si-au tras apă, dar pentru că unii consumă excesiv, la legume,la flori și apa nu e suficientă să contorizat, se plătește o sumă modică dar descurajantă pentru excese si astfel e suficientă pentru toți!

      Cu parcarile tot așa! Ai o problemă, o rezolvi dar fără o plată, o taxă în niciun caz! Sau tu vrei să cadă din cer !? 

      Dati pe gusa ce aveti in capetele alea proaste, explicati cu voce tare viziunea voastra asupra societatii si imbarligarile voaste ieftine de prosti frustrati ! Asta e calea de a scapa de voi. V-ati ridicat injurand in stanga si in drepata coborati cand vede lumea cat de prosti, lacomi si ticalosi sunteti. Prietenii lui Bolojan din Italia au bani de spalat in parcari din Bucuresti? Pentru asta trebuie sa ii puneti pe Bucurestenii aia prosti sa plateasca?

      sunt localitati unde oamenii uda florile trebuie pusi bucurastenii sa plateasca parcarile. Logica de USR-ist dar vad ca si noii liberali sunt la fel de cretini si frustrati. Unde va sunt banditii de anvergura gen Patriciu, Tariceanu, Videnau, Blaga, Berceanu ? Bolojan e un cretin si acum ca iese pe sticla incepe sa se vada. Sunteti mai prosti decat PSD-istii. Un fel de Dancile cu staif.

    partea cu rezilierea e interesanta. nu ne spune si cum se poate face...si cine plateste daunele daca justitia considera rezilierea nelegala...pe persoana fizica sau tot populimea...ca bugetul e de la populime...

    1. Când prețul din București e mai mare de 14 ori decât cel din Oradea,când fostul primar are pe numele lui și apropiatilor o avere de aprox 10 mil Euro eu nu cred că e greu de reziliat! Spectrul pușcăriei via DNA poate face minuni! Clotilde trebuie ajutată rapid, că altfel guvernarea va pierde!

      sa ajunga unde ii e locul. Cu niste alegeri castigate asa cum le-a castigat, cu un amestec in Romprest cum se amesteca, cu prostiile pe care le face zi dupa zi, cu punerea in pericol a locuitorilor pentru niste ambitii personale dupa ce macroul va pierde alegerile , vremea lui Clorhilde la locul ei va veni mai repede decat ne asteptam.

    Asta stiia si un copil de gradinita

    Asta stiia si un copil de gradinita

    Bucuresteni, puneti bani deoparte ca vine Bolojan din targul lui de KKT sa va educe, disciplineze si organizeze ! Costa dar merita !

    1. Uite un prost care comentează si esti sigur că așa e! Nu am dubii! Cum adică târg? Ai fost sa-l vezi? E la ani lumină față de Bucureștiul de KKT ! Iar Bolojan nu mai vorbesc,vă trebuie 3 generații să-l egalati!

      Care cred ca Oradea e buricul lumii. Mai iesi si tu din Oradia, vino la Bucuresti sa biei o cafia pe trepti la Palatul Parlamentului (e ala mare si alb, il gasesti usor) si poate daca vezi minunea Bucurestiului te mai destepti. Cat despre Bolojan, sa il imbalsamati, sa va inchinati la moastele lui si sa va rugati sa mai vina lume sa spele bani la voi ca altfel muriti de foame.

      Ai citit măcar în parte despre primarul sectorului 1:

      A depus fără probleme o cauțiune de 1mil€ !!! 

      A împrumutat pe un amic cu 920.000€!!! 

      fosta soție si-a cumpărat la intervale scurte de timp doar inele de aproape 400.000 €!!! 

      Iti dai seama ce rol a jucat firma de salubrizare? Îți dai seama că dacă Clotilde închidea ochii continuând contractul primea lejer câteva mil€ ? Îți dai seama ce se poate face contra lui Clotilde care refuză să intre în mocirlă cu câteva mil de € ?

      Dacă nu înțelegi miza e vai de noi! 

      Si care este problema,clotilda oare de unde are bani ca este foarte bogata,din munca cinstita nu avea cum la fel sunt majoritatea din usr nu au muncit nimic dar au bani,conturi ,averi ,cltilda a luat niste bsni chiar multi de la bektel autostrada nu sa facut daca avea moralitate de ce nu a dat banii inapoi

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb