Ilie Sârbu: Agenţia Domeniilor Statului va fi desfiinţată

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 24 decembrie 2008

Ilie Sârbu a anunţat că printre priorităţile sale se regăseşte relansarea SAPARD, care în acest moment este blocat.

Ilie Sârbu a anunţat că printre priorităţile sale se regăseşte relansarea SAPARD, care în acest moment este blocat.

Noul ministru al Agriculturii, Ilie Sârbu, a declarat ieri că Agenţia Domeniilor Statului (ADS) va fi desfiinţată, iar cei care au făcut exces pe zona politică trebuie să se retragă.

Agenţia Domeniilor Statului (ADS) este instituţia specializată care realizează privatizarea societăţilor comerciale cu profil agricol şi concesionarea terenurilor cu destinaţie agricolă proprietate publică şi privată a statului, administrate de aceste societăţi. ADS a fost înfiinţată prin Legea nr. 268/2001, ca instituţie de interes public, cu caracter financiar şi comercial, în subordinea Ministerului Agriculturii.

Atribuţiile agenţiei constau în exercitarea în numele statului a prerogativelor dreptului de proprietate asupra terenurilor cu destinaţie agricolă aparţinând domeniului privat al statului; gestionarea şi exploatarea patrimoniului de stat, al cărui proprietar mandatat este, precum şi privatizarea societăţilor comerciale prevăzute la art. 1 si 2 din Legea 268/2001; adminis­trarea terenurilor cu destinaţie agricolă apartinând domeniului public şi privat al statului, aflate în exploatarea societăţilor naţionale, a institutelor şi staţiunilor de cercetare şi producţie agricolă şi a unităţilor de învaţământ agricol şi silvic; concesionarea sau arendarea terenurilor cu destinaţie agricolă aparţinând domeniului public sau privat al statului, aflate în exploatarea societăţilor naţionale, a institutelor şi staţiunilor de cercetare şi producţie agricolă şi a unităţilor de învatamânt agricol şi silvic; concesionarea sau închirierea bunurilor, activităţilor şi serviciilor publice aflate în subordinea Ministerului Agriculturi; cumpărarea sau schimbul de terenuri cu destinaţie agricolă, în vederea concesionării sau arendării acestora, pentru realizarea de exploataţii agricole optime; aplicarea prevederilor legale referitoare la renta viageră agricolă din titlul XI al Legii nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei, precum şi unele măsuri adiacente, cu modificările şi completările ulterioare; comasarea terenurilor cu destinaţie agricolă, în numele statului, din domeniul public sau privat al statului, în vederea concesionării sau arendării acestora, pentru realizarea de exploataţii agricole de tip ferme familiale.

Noul ministru al Agriculturii a lăsat să se înţeleagă, încă de sâmbătă, când a primit avizul comisiilor de agricultură reunite ale Parlamentului, că ADS ar putea fi desfiinţată, urmând ca terenurile pe care aceasta le deţine în prezent să treacă la administraţiile locale.

Ilie Sârbu a mai anunţat că printre priorităţile sale se regăseşte relansarea SAPARD, care în acest moment este blocat.

În privinţa schimbărilor care vor avea loc la nivelul conducerilor departamentelor din minister, Ilie Sârbu a subliniat că cei care au făcut "exces pe zona politică trebuie să se retragă".

De asemenea, acesta a mai spus că unul din cei patru sau cinci secretari de stat care vor fi numiţi va fi din partea PD-L. "Secretarul din partea PD-L probabil se va ocupa de relaţia cu parlamentul. La nivel de secretari de stat nu decid numai eu", a declarat ministrul Agriculturii.

Totodată, ministrul a mai adăugat că la nivelul consilierilor printre aceştia se vor regăsi şi nume din fosta echipă ministerială.

Ilie Sârbu a fost validat, sâmbătă, de Comisiile de Agricultură, Silvicutură, Industrie Alimentară şi Dezvoltare Rurală, reunite, cu 34 de voturi pentru şi cinci abţineri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb