Ilie Sârbu: PSD solicită, din nou, comisie de anchetă pentru gripa aviară şi pesta porcină

f.a.
Ziarul BURSA #Politică / 16 august 2007

Ilie Sârbu: PSD solicită, din nou, comisie de anchetă pentru gripa aviară şi pesta porcină

Fostul ministru al agriculturii, vicepreşedintele PSD Ilie Sârbu, a reiterat, miercuri, propunerea social-democraţilor de înfiinţare a unei comisii parlamentare de anchetă, anunţată la sfârşitul sesiunii trecute, care să analizeze modul în care au fost cheltuite sumele de bani în cazul gripei aviare şi a pestei porcine. Conform unui comunicat de presă, Ilie Sârbu a motivat solicitarea PSD prin faptul că, în timpul crizei gripei aviare sau a pestei porcine, au fost cheltuite zeci de milioane de euro din bugetul statului, dar şi pentru că premierul şi ministrul agriculturii nu au avut interesul să clarifice acest subiect şi nu au vrut să verifice informaţiile puse la dispoziţie de social-democraţi.

"Toate avertizările PSD privind haosul care există în domeniul sanitar-veterinar sunt confirmate tot mai des de specialişti ai Uniunii Europene", se arată în comunicatul semnat de Ilie Sârbu. Vicepreşedintele PSD a susţinut că, pentru vaccinările împotriva pestei porcine, autorităţile de la Bucureşti au comandat peste şapte milioa­ne de doze de vaccin tip ""marker"", produs considerat ineficient de specialiştii comunităţii europene, costurile ridicându-se la peste 15 milioane de euro.

Rezultatul a fost demonstrat în criza pestei porcine de la societatea Smithfield Ferme din judeţul Timiş, unde au fost vaccinaţi 40.000 de porci, se precizează în comunicat. În plus, Sârbu a informat că, în prima parte a anului trecut, strategia de eradicare a pestei porcine în România a fost elaborată de Direcţia de Sănătate Animală (DSA), condusă la vremea respectivă de Ştefan Nicolae, adăugând că PSD a atras atenţia de nenumărate ori, în 2006, asupra neregulilor comise pe timpul crizei gripei aviare.

El a adăugat că "programul de vaccinare în cazul gripei aviare a fost gestionat tot de Ştefan Nicolae, care a folosit o firmă de familie pentru achiziţia kiturilor antiaviare, subiectul fiind reluat, zilele trecute, de către presa centrală".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb