Iluminatul public al unui oraş din Maramureş va folosi energia verde produsă de centrala fotovoltaică construită de Allview şi Waldevar Joint Venture

A.F.
Companii / 20 noiembrie 2023

Iluminatul public al unui oraş din Maramureş va folosi energia verde produsă de centrala fotovoltaică construită de Allview şi Waldevar Joint Venture

Asocierea de tip Joint Venture dintre Visual Fan S.A. şi Waldevar Energy S.R.L., a fost desemnată câştigătoare de către comisia de licitaţie, a contractului de proiectare şi execuţie al viitorului parc fotovoltaic din oraşul maramureşan Seini, care va acoperi consumul sistemului de iluminat public, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, proiectul, având termen de implementare data de 31 decembrie 2023, primeşte finanţare europeană nerambursabilă prin intermediul Programului Operaţional Infrastructură Mare, program dedicat investiţiilor în capacităţi de producere de energie din surse regenerabile pentru consum propriu. Capacitatea totală a proiectului este de 305,9 kW, parcul fotovoltaic având în componenţă 540 de panouri fotovoltaice Allview de 550 W şi trei invertoare trifazate cu putere de 100 kW fiecare. Structura de susţinere a panourilor fotovoltaice, fabricată din oţel zincat, are un unghi de înclinare de 30 de grade şi permite montarea a câte două panouri în mod portret. Sistemul va conţine şi un post de transformare tip PTAB de 400 kVA care se va conecta la reţeaua de medie tensiune, acesta fiind deja livrat.

Prin această iniţiativă, în următorii 20 de ani, se estimează o producţie de ~5.600.000 kW, o economie de peste 1.000.000 euro şi o reducere de ~2.200 de tone de CO2. Acest proiect promovează, de asemenea, creşterea competitivităţii, eficienţei energetice şi utilizarea surselor regenerabile la nivel naţional, contribuind la îmbunătăţirea calităţii vieţii prin beneficiile economice şi ecologice oferite.

Lucian Peticilă, CEO Visual Fan S.A., a declarat: "Proiectul din Seini marchează un pas semnificativ în direcţia atingerii şi chiar depăşirii obiectivului nostru de anul acesta, de a finaliza proiecte fotovoltaice cu o capacitate totală de 20 MW. Această realizare reprezintă dovada angajamentului nostru ferm faţă de dezvoltarea şi promovarea energiei solare, consolidându-ne poziţia în domeniul surselor regenerabile de energie. Ne îndreaptă cu hotărâre către un viitor în care vom continua să oferim soluţii durabile şi inovatoare pentru clienţii noştri, alături de parteneri la fel de puternici, contribuind astfel la atingerea obiectivelor de sustenabilitate şi independenţă energetică."

Nicolae Constantin, COO WALDEVAR Energy S.R.L.: "Cu un progres impresionant în domeniul energiei solare, Waldevar Energy S.R.L. a reuşit să construiască peste 200 MW în ultimul an şi, în prezent, are şantiere deschise ce însumează peste 300 MW în diverse parcuri fotovoltaice pe teritoriul României. Această reuşită nu doar că ne întăreşte statutul de lideri în sectorul energiei regenerabile, dar subliniază şi rolul nostru crucial în transformarea peisajului energetic al ţării. Angajamentul nostru faţă de un mediu mai curat şi independenţa energetică a României este evident prin proiectul nostru din Seini, care marchează un nou punct de referinţă în misiunea noastră continuă de inovare şi excelenţă."

Proiectul Oraşului Seini se aliniază eforturilor guvernului României de a implementa Planul Naţional de Energie Regenerabilă, care vizează alimentarea a minim 25% din corpurile de iluminat public din ţară din surse regenerabile până în 2030.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb