IMM-urile germane se opun posibilei fuziuni Deutsche Bank - Commerzbank

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 februarie 2019

Două asociaţii germane importante din sectorul afacerilor nu sunt în favoarea unei posibile fuziuni între Deutsche Bank şi Commerzbank, argumentând că o astfel de tranzacţie ar putea dăuna concurenţei, potrivit Reuters.

"Mai multă concurenţă este binevenită în mod fundamental", a declarat Reinhold von Eben-Worlee, şeful Asociaţiei pentru Afaceri de Familie, adăugând: "Prin urmare, nu vedem niciun motiv pentru care cele două bănci ar trebui să fuzioneze".

La rândul său, Mario Ohoven, preşedintele Asociaţiei Germane pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (DMB), a afirmat: "Când două bănci cu probleme se unesc, nu există vreo garanţie că acestea vor da naştere unei instituţii puternice din punct de vedere economic".

Săptămâna trecută, o sursă citată de revista WirtschaftsWoche declara că o decizie privind eventuala fuziune dintre primele două mari bănci germane, Deutsche Bank şi Commerzbank, va fi luată până în luna mai, înaintea alegerilor pentru Parlamentul European (26 mai 2019).

"Dacă nu va fi luată o decizie până atunci, subiectul va fi închis", a precizat sursa, care menţionează că o astfel de decizie va fi greu de luat după alegerile pentru Parlamentul European, dat fiind că politicienii din Berlin şi Bruxelles vor fi ocupaţi cu procesele interne în materie.

În schimb, ministrul german al Finanţelor, Olaf Scholz, a declarat că nu îşi poate imagina ce legătură au alegerile pentru Parlamentul European cu sectorul bancar, aceasta fiind o "speculaţie" pe care nu o poate înţelege.

Oficialul de la Berlin a menţionat că a purtat dis-cuţii cu reprezentanţii celor două bănci cu privire la viitorul lor şi a calificat drept "speculaţii" ştirile privind fuziunea Deutsche Bank - Commerzbank.

Deutsche Bank este considerată una dintre cele mai importante bănci pentru sistemul financiar global, însă aceasta a fost afectată de trei ani cu pierderi, retrogradări de rating şi scandaluri de spălare de bani.

De cealaltă parte, Commerzbank încă este deţinută parţial de guvern, după ce a fost salvată de stat.

Luna aceasta, Deutsche Bank a raportat un profit net de 341 de milioane euro pentru 2018, acesta fiind primul rezultat pozitiv anual înregistrat de cea mai mare bancă comercială din Germania după 2014. În 2017, Deutsche Bank a avut pierderi de 735 milioane euro.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb