IMMOFINANZ achiziţionează un nou parc de retail în Italia

G.U.
Companii / 17 martie 2022

Sursă foto: IMMOFINANZ

Sursă foto: IMMOFINANZ

IMMOFINANZ îşi consolidează poziţia de lider pe segmentul de parcuri comerciale din Europa, ca parte a strategiei sale de dezvoltare, se arată într-un comunicat de presă. Compania intenţionează să majoreze numărul de parcuri de retail STOP SHOP din portofoliu cu circa 40%, pentru a ajunge la 140 de locaţii până în 2024, prin achiziţii şi lansări.

Potrivit comunicatului, Italia este una dintre pieţele de interes pentru IMMOFINANZ, compania intenţionând să opereze aici zece parcuri STOP SHOP până în 2024. Achiziţia parcului comercial din Udine este un pas important pentru IMMOFINANZ în strategia de dezvoltare pe această piaţă aflată în creştere.

IMMOFINANZ a intrat pe piaţa din Italia în a doua jumătate a anului 2021, iar acum îşi consolidează poziţia pe piaţă prin achiziţia unui parc comercial premium, în nord-estul Italiei, de la o firmă de investiţii cu sediul în Londra. Parcul comercial Terminal Nord din Udine are o suprafaţă totală închiriabilă de aproximativ 33.000 mp şi 36 de magazine, devenind astfel cel mai mare parc comercial din portofoliul STOP SHOP, până în prezent. Veniturile anuale preconizate din chirii se ridică la aproximativ 5,6 milioane de euro.

"Parcurile STOP SHOP sunt combinaţia optimă de aprovizionare locală, experienţă plăcută de cumpărături şi lifestyle. Pe perioada pandemiei COVID-19 acestea s-au dovedit rezistente la crize şi foarte populare printre chiriaşi şi clienţi. Prin urmare, credem că este momentul potrivit pentru a fi prezenţi şi pe alte pieţe cu acest concept de succes. Piaţa italiană, una dintre cele mai mari din Europa, oferă un potenţial important pe acest segment", a declarat Dietmar Reindl, membru al Consiliului de Administraţie IMMOFINANZ, despre achiziţia din Italia.

Un mix divers de chiriaşi, pe o suprafaţă de peste 33.000 mp

Conform surseo citate, viitorul parc de retail STOP SHOP din Udine este foarte bine amplasat, în regiunea Friuli-Veneţia Giulia. Localizată pe drumul principal care duce spre centrul oraşului Udine, proprietatea este uşor accesibilă şi cu mijloacele de transport în comun. Zona limitrofă a parcului comercial include aproximativ 300.000 de persoane, pe o distanţă de maximum 30 de minute de condus.

Parcul comercial a fost lansat în 2008 şi impresionează prin varietatea de chiriaşi naţionali şi internaţionali. Hipermarketul Carrefour, care acoperă circa 30% din suprafaţa închiriabilă, este chiriaş ancoră pe segmentul alimentar. Alte branduri ca Decathlon sau Euronics s-au dovedit, extrem de populare atrăgând aproape 1,6 milioane de vizitatori din ianuarie şi până în octombrie 2021. Mixul de chiriaşi include şi Burger King, Douglas sau Takko, precum şi mărci italiene ca Globo (fashion) sau Dondi Salotti (mobilă). Durata medie a contractelor de închiriere (WAULT) este de circa 7,7 ani.

Tehnologiile verzi, un criteriu esenţial

Potrivit comunicatului, IMMOFINANZ se axează pe respectarea unor standarde ridicate de sustenabilitate în construcţia şi exploatarea parcurilor de retail. Un element central al strategiei IMMOFINANZ pentru atingerea nivelului zero de emisii nete îl reprezintă asigurarea consumului de energie din producţie proprie, obţinută din surse regenerabile cum sunt sistemele fotovoltaice montate pe acoperişurile parcurilor STOP SHOP sau dezvoltarea unor echipamente fotovoltaice în cazul locaţiilor noi. Conform acestei strategii, IMMOFINANZ s-a asigurat că există posibilitatea instalării de sisteme fotovoltaice pe acoperiş şi, în consecinţă, trecerea pe alimentare cu energie din surse regenerabile, în parcul din Udine. Trecerea va fi operată în cel mai scurt timp posibil. Compania va derula şi alte acţiuni în această locaţie, cum ar fi extinderea staţiilor de încărcare sau gestionarea apei şi a deşeurilor cu economie de resurse, în conformitate cu măsurile luate la nivelul întregului grup.

Categorie de active profitabile şi rezistente în perioade de criză

Cu o reţea de 100 de parcuri comerciale STOP SHOP, în zece ţări europene, IMMOFINANZ este unul dintre principalii furnizori de produse din surse locale. Parcurile comerciale oferă o mare varietate de produse şi un raport bun calitate-preţ. În plus, această clasă de active s-a dovedit a fi rezistentă la perioade criză, oferind randamente excelente. Ca parte a strategiei sale de creştere, IMMOFINANZ intenţionează să extindă portofoliul de parcuri STOP SHOP la 140 de locaţii până în 2024. Italia este una dintre pieţele de interes pentru companie.. Deoarece potenţialul de creştere în Italia este foarte ridicat, IMMOFINANZ intenţionează să investească aproximativ 250 de milioane de euro pentru achiziţionarea de parcuri comerciale deja existente sau dezvoltarea unor parcuri noi, până în 2024, ajungând astfel la un portofoliu STOP SHOP de cel puţin zece locaţii în Italia, notează sursa citată.

Parcurile comerciale STOP SHOP existente deja în portofoliul IMMOFINANZ aveau o rată de ocupare de 99,0% şi un randament de 8,1%, la data de 30 septembrie 2021. Incluzând ultima achiziţie, portofoliul STOP SHOP deţinut de IMMOFINANZ cuprinde 100 de parcuri comerciale (investiţii permanente) amplasate în zece ţări: Slovacia (16 parcuri STOP SHOP), Slovenia (14), Ungaria (14), Serbia (14), Austria (13), Republica Cehă (12), Polonia (10), Croaţia (4), Italia (2) şi România (1).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb