Impact va dezvolta până în 2016 proiecte imobiliare pe 3 milioane metri pătraţi

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 iunie 2007

Impact Developer & Contractor va dezvolta până în 2016 proiecte imobiliare pe o suprafaţă de trei milioane metri pătraţi de terenuri, a anunţat vineri compania. Din totalul de trei milioane metri pătraţi de terenuri, proiectele imobiliare vor avea o suprafaţă construită de 2,2 milioane metri pătraţi. Aproximativ 1,6 milioane metri pătraţi vor avea ca destinaţie construcţia de case, vile şi apartamente în clădiri rezidenţiale, iar 200.000 mp vor fi folosiţi pentru spaţii comerciale şi de servicii. O altă suprafaţă de 300.000 mp are ca obiectiv construcţia unor clădiri de birouri, în timp ce 100.000 mp vor fi folosiţi pentru spaţii industriale.

Impact Developer & Contractor va începe în acest an proiectul greenfield prin demararea ansamblurilor Blue, Topaz şi Onix. În octombrie 2007 va începe a doua etapă din proiectul greenfield, care va fi dezvoltat pe o suprafaţă de 57 de hectare şi va fi format din 328 de vile şi 1.858 apartamente, precum şi din spaţii comerciale, de birouri, săli de sport, terenuri de joacă, grădiniţă şi o biserică. Compania estimează că acest proiect va fi finalizat în anul 2015.

Tot în 2007, compania intenţionează începerea construirii complexului rezidenţial Lomb din Cluj Napoca, prin crearea unei societăţi în asociere cu Consiliul local al Municipiului Cluj Napoca. Proiectul cuprinde construirea a 2.500 de case, aproximativ 3.200 de apartamente, precum şi 180.000 metri pătraţi care vor oferi spaţii de birouri şi spaţii comerciale.

Compania imobiliară Impact Developer & Contractor SA Bucureşti, listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), a afişat în primele trei luni un profit net de 2,17 milioane lei (650.664 euro), de peste 7,2 ori mai mare decât în intervalul similar al anului trecut, informează NewsIn .

Impact Bucureşti a obţinut anul trecut un profit de 18,29 milioane lei (5,4 milioane euro), în creştere cu 70,6% faţă de anul 2005, când rezultatul net a fost de 10,72 milioane lei.

Capitalul social al companiei este divizat într-un miliard de acţiuni, cu o valoare nominală de 0,10 lei. Printre acţionarii principali ai companiei se numără Dan Ioan Popp cu 30,20%, Carmen Săndulescu cu 11,31%, Julius Baer Investment LLC cu 5,05% şi East Capital cu 5,35%.

Titlurile Impact au câştigat 14% după revenirea la tranzacţionare

Cotaţiile Impact Bucureşti au urcat vineri cu 14% într-un sfert de oră după revenirea la tranzacţionare, ca reacţie a investitorilor la o estimare a valorii de piaţă a companiei până la 584 milioane euro, publicată vineri, care a generat suspendarea tranzacţiilor în prima jumătate a şedinţei bursiere.

Revenite la tranzacţionare la ora 12.07, titlurile Impact Developer & Contractor (IMP) au urcat într-un sfert de oră cu 14%, până la 1,10 lei. Până la ora 13.30 s-au tranzacţionat 1,14 milioane acţiuni Impact, valoarea schimburilor fiind de 1,2 milioane lei. De la ora 12.30 titlurile Impact s-au tranzacţionat la cotaţia de 1,10 lei, în creştere cu 14%, limita maximă admisă de BVB, în piaţă nemaifiind vânzători care să accepte această cotaţie.

Valoarea Impact, situată între 511 şi 584 milioane euro, a fost calculată pe baza metodei Discounted Cash Flow de către firma de consultanţă Osprey Partners, membră a grupului IMAP, cea mai mare reţea internaţională de M&A (fuziuni şi achiziţii). În calcule, compania a avut în vedere atât proiectele în curs cât şi proiectele de viitor ale Impact care se dezvoltă pe 3 milioane de metri pătraţi. Evaluarea a analizat numai valoarea companiei pe baza proiectelor certe, pentru care există deja terenuri şi planuri de dezvoltare a acestora care se întind până în anul 2016.

Discounted Cash Flow (DCF) este o metodă de evaluare care estimează atractivitatea unei oportunităţi de investiţii. Analiza DCF foloseşte estimări ale fluxurilor de bani ale unei companii şi le ponderează, cel mai adesea, cu ajutorul costului mediu al capitalului, pentru a actualiza valoarea companiei, rezultat care este utilizat pentru evaluarea unei potenţiale investiţii. Teoria economică spune că în cazul în care prin analiza DCF valoarea companiei este mai mare decât valoarea de piaţă (aşa numitul cost curent al investiţiei), plasamentul în acele titluri este o considerat de investitori ca fiind oportun.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb