ÎN 2011 ANCOM a aplicat amenzi în valoare de 158.000 de lei

MIHAELA DALAR STANCA
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 3 februarie 2012

ANCOM a desfăşurat, anul trecut, 12.226 de acţiuni de control pe piaţa de comunicaţii electronice şi servicii poştale, aplicând 596 de notificări, 325 de avertismente şi 33 de amenzi în valoare totală de 158.000 de lei, informează compania într-un comunicat de presă. "Activitatea de monitorizare, supraveghere şi control desfăşurată de ANCOM are ca scop asigurarea aplicării şi respectării prevederilor legislaţiei şi reglementărilor impuse de Autoritate pentru promovarea concurenţei şi protejarea drepturilor şi intereselor utilizatorilor. ANCOM urmăreşte, în primul rând, intrarea în legalitate a furnizorilor şi nu sancţionarea acestora", a declarat preşedintele ANCOM, Cătălin Marinescu, în acelaşi comunicat.

Astfel, în urma raportărilor interne ale direcţiilor regionale ale ANCOM, o treime din numărul total de acţiuni de control, 3.674, au vizat furnizorii de comunicaţii electronice - 1.320 de controale la furnizorii de internet, 188 la furnizorii de telefonie şi 2.166 la furnizorii de servicii de retransmisie a programelor audiovizuale. În urma controalelor efectuate la furnizorii de comunicaţii electronice, ANCOM a transmis 491 de notificări şi 38 de avertismente, aplicând 5 amenzi în valoare totală de 20.000 lei. Cele mai frecvente nereguli constatate de inspectorii ANCOM au fost cele referitoare la nerespectarea obligaţiei de a introduce în contractele încheiate cu utilizatorii finali a clauzelor minime prevăzute de lege, precum şi nerespectarea anumitor condiţii tehnice şi de compatibilitate electromagnetică impuse reţelelor de comunicaţii electronice prin regimul de autorizare generală.

Cele mai multe controale, 4.809, reprezentând aproximativ 40% din numărul total, au fost efectuate la titularii de licenţe de utilizare a frecvenţelor radioelectrice - 3.270 la furnizorii servicii de radiocomunicaţii şi 1.539 la furnizorii de radio şi televiziune. În urma acestor acţiuni de control ANCOM a transmis 105 notificări, 115 avertismente şi a aplicat 16 amenzi în valoare de 67.000 lei. Neregulile întâlnite în cadrul acestor controale au constat în nerespectarea prevederilor din documentele de autorizare (licenţe de utilizare a frecvenţelor şi autorizaţii de asignare a frecvenţelor), precum şi cele referitoare la operarea staţiilor de radiocomunicaţii.

66.000 lei amenzi pentru serviciile poştale

Serviciile poştale au fost şi ele vizate, 17% dintre controale efectuându-se la furnizori de servicii poştale. Din totalul de 2.097 de controale efectuate la furnizorii de servicii poştale, 1.486 au vizat furnizorul de serviciu universal din domeniul serviciilor poştale - Compania Naţională Poşta Română - căreia i s-au aplicat două amenzi în valoare de 11.000 lei. În total, ANCOM a transmis furnizorilor de servicii poştale care nu au respectat prevederile legale, 137 de avertismente, aplicând 11 amenzi în valoare de 66.000 lei. Cele mai mari sancţiuni au fost acordate pentru încălcarea drepturilor rezervate furnizorului de serviciu universal.

ANCOM este instituţia care protejează interesele utilizatorilor de comunicaţii din România, prin promovarea concurenţei pe piaţa de comunicaţii, administrarea resurselor limitate, încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură şi a inovaţiei.

"Orange" nu va contesta decizia ANCOM privind tarifele de interconectare

Zilele trecute, ANCOM a finalizat şi comunicat tuturor furnizorilor activi de telefonie fixă şi mobilă din ţara noastră, în urma finalizării consultării europene, noile tarife maxime pe care aceştia le pot percepe pentru terminarea apelurilor telefonice în propriile reţele. Astfel, tarifele vor scădea pe parcursul anului 2012 cu peste 30% în două etape. Tarifele maxime pentru serviciile de terminare a apelurilor aplicate telefoniei mobile începând cu 1 martie 2012 vor fi de 4,05 eurocenţi pe minut. A doua etapă de reducere a tarifelor de terminare a apelurilor în reţelele de telefonie mobilă va avea loc la 1 septembrie 2012, dată de la care se va practica un tarif maxim de 3,07 eurocenţi/minut. Reprezentanţii operatorului de telefonie mobilă "Orange" ne-au declarat că vor respecta decizia ANCOM.

Tarifele maxime pentru interconectare în vederea terminării apelurilor practicate de cei 51 de operatori de telefonie fixă identificaţi ca având putere semnificativă pe piaţă vor scădea în prima etapă la 0,82 eurocenţi /minut de la 1 martie 2012, urmând ca de la 1 iulie 2012 să scadă la 0,67 eurocenţi/minut.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7792
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8884
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.7614

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb