• Doina Vornicu, director de Operaţiuni, Grupul CEZ în România: "Am modernizat 96 de staţii de transformare, din totalul de 143, şi ne propunem ca în 2022 să închidem acest program"
• Eugen Butoarcă, director executiv, Distribuţie Oltenia: "În 2017, CEZ România a adus pierderile comerciale la sub 10% din totalul consumului de energie electrică"
Grupul CEZ România a investit în regiunea Olteniei, în 2016, aproximativ 3,2 miliarde de lei, iar aproximativ 90% din sumă (2,89 de miliarde de lei) s-a îndreptat spre achiziţii de la furnizorii autohtoni, de nouă ori mai mult decât cele efectuate cu achiziţiile de la furnizorii străini, au afirmat, ieri, reprezentanţi ai conducerii grupului.
Conform unui raport realizat împreună cu Deloitte, în 2016, Grupul CEZ a vândut o cantitate de peste 3,37 TWh de energie electrică, asigurându-şi o cotă de 7,2% din piaţa consumatorilor finali de electricitate, şi a distribuit energie către 1,4 milioane de locuri de consum.
Studiul a relevat că, la noi în ţară, Grupul susţine un număr total de peste 10.000 de locuri de muncă şi creează o valoare adăugată brută de aproape 1,7 miliarde de lei, în economia româneas-că, potrivit afirmaţiilor domnului Sorin Elisei, manager Susteinability Consulting Deloitte România şi res-ponsabil proiect în realizarea acestui raport de impact, care a adăugat: "Din 2005 până în 2016, reducerile pierderilor din reţea s-au cifrat la 252.501 de MWh, pe fondul investiţiilor efectuate de către Grup".
În ceea ce priveşte pierderile de energie, reprezentanţii Grupului CEZ România au afirmat, ieri, că, în ultimii cinci ani, reducerea pierderilor a constituit una dintre activităţile prioritare, judeţul Argeş fiind în topul judeţelor cu cele mai mari pierderi de energie (ocupă locul secund, după judeţul Dolj), subliniind faptul că sunt aplicate măsuri tehnice pentru a descuraja sustragerile de energie.
Domnul Eugen Butoarcă, director executiv în cadrul Distribuţie Oltenia, a afirmat că, în 2017, CEZ România a adus pierderile comerciale la sub 10% (circa 9,8%) din totalul consumului de energie electrică, chiar sub targetul stabilit de ANRE, în acest sens.
Doina Vornicu, director de Operaţiuni al Grupului CEZ România, a declarat: "Investiţiile acestea de peste 3 miliarde de lei, înseamnă peste 96 de staţii de tranformare modernizate - din totalul de 143 şi ne propunem ca în 2022 să închidem acest program -, precum şi 150 de dispozitive de comutaţie telecomandate şi nu numai. Continuăm să investim, avem multe proiecte pilot în ceea ce priveşte noile tehnologii şi suntem pregătiţi să deschidem porţile către eficienţa energetică".
De asemenea, Martin Zmelik, country manager al Grupului CEZ Româ-nia, a afirmat că, din anul 2008, Grupul a investit peste 210 milioane de euro în eficienţa energetică.
Potrivit domnului Eugen Butoarcă, CEZ România investeşte 50 de milioane de euro, în fiecare an, dintre care 90% doar în reţea. Grupul este reprezentat prin opt companii - Distribuţie Energie Oltenia, CEZ România, CEZ Vânzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development şi TMK Hydroenergy Power -, fiind prezent pe piaţa autohtonă din anul 2005, odată cu preluarea companiei de distribuţie a energiei electrice Electrica Oltenia SA.
Distribuţie Energie Oltenia asigură alimentarea cu energie electrică a şapte judeţe: Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Teleorman şi Vâlcea.
Grupul CEZ deţine, la noi în ţară, cel mai mare parc eolian din Europa, în Dobrogea, iar din 2011 deţine sis-temul hidroenergetic de lângă Reşiţa, format din patru microhidrocentrale.
Raportul citat notează că producţia de energie din surse regenerabile realizată în ţara noastră a condus, în cei şapte ani de activitate, la reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 2,3 milioane de tone, iar investiţiile efectuate pentru modernizarea reţelei de distribuţie au dus la reducerea emisiilor cu alte peste 200.000 de tone de dioxid de carbon, cantitate echivalentă cu emisiile generate de consumul de energie electrică a peste 28.000 de gospodării timp de un an de zile. În ceea ce priveşte impactul social, raportul arată că, în perioada 2006-2016, Grupul CEZ a investit 11,7 milioane de lei în cursuri de formare profesională pentru angajaţi.
1. Sunteti niste DIVERSIONISTI
(mesaj trimis de Mirica florica în data de 29.11.2019, 02:13)
Au venit BAIETII DESTEPTI SI AU PRIVATIZAT PRIN FURT TERMOCENTRALELE SI RETELELE DE DISTRIBUTIE SI HIDROCENTRALELE TARII ?, APOI LE -AU DAT LA PARTENERII MAFIOTI DIN AFARA TARII SI VOI PUBLICATI CE VACAT DE MARI INVESTITII AU FACUT CEZ LA NOI DIN RESURSELE NOASTRE NATURALE, SPURCATILOR?