ZIARUL BURSA

10 mai 2018
Ediţia din 19.10.2024
Ilustraţie de MAKE

Tudorel Toader ne împinge spre Polonia

George MarinescuPolitică / 10 mai 2018

9 mai - zi cu patru semnificaţii istorice pentru Româ­nia (vezi nota), o zi a reafirmării noastre identitare şi europene, a fost aleasă de mai marii Senatului pentru ca Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, să dea explicaţii parlamentarilor cu privire la raportul pentru ţara noastră emis în luna aprilie de Grupul Statelor împotriva Corupţiei din cadrul Consiliului Europei (GRECO).

Tudorel Toader a fost convocat procedural în Senat, la Ora Guvernului. Şi Toader, în scurta sa alocuţiune, s-a referit la proceduri. Ca şi cum în lipsa procedurilor nimic nu ar conta.

Demnitatea lui Tudorel, mai presus de Europa

Ministrul Tudorel Toader spune: "Aş începe cu un îndemn: să ne păs­trăm demnitatea de legiferare în acord cu specificul naţional, cu interesul naţional, respectând standardele constituţionale şi europene. Exprim speranţa că raportul e opera exclusivă a experţilor GRECO".

"Abţineţi-vă!"

Raportul GRECO: "Abţineţi-vă!"

Vlad DobreaPolitică / 10 mai 2018

Grupul Statelor împotriva Corupţiei din cadrul Consiliului Europei (GRECO) a făcut public în luna aprilie Raportul referitor la România, în care îşi exprimă "îngrijorarea profundă" faţă de anumite aspecte ale legilor adoptate de Parlament privind statutul judecătorilor şi procurorilor, organizarea judiciară şi Consiliul Superior al Magis­traturii, precum şi privind amendamentele propuse pentru legislaţia penală.

"Teheran, mon amour"

TRUMP A SCOS SUA DIN ACORDUL NUCLEAR CU IRANUL "Teheran, mon amour"

V.R.Politică / 10 mai 2018

Parlamentarii iranieni au dat foc steagului SUA, strigând: "Moarte Americii!" 

Preşedintele american Donald Trump a decis, marţi, să retragă Statele Unite din acordul nuclear cu Teheranul, încheiat în 2015, semnând decretul prin care vor fi reintroduse sancţiunile împotriva regimului iranian.

Mugur Isărescu

GUVERNATORUL BNR, CĂTRE SOCIETĂŢILE COMERCIALE: "Capitalizarea prin împrumut este o iluzie"

E.O.Bănci-Asigurări / 10 mai 2018

Isărescu: "Eu nu sprijin un război mediatic, mai ales între bănci şi clienţi" 

Capitalizarea societăţilor co-merciale prin împrumut este o iluzie, consideră Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR) Mugur Isărescu. Şeful BNR a subliniat, ieri, că persoanele juridice sunt slab capitalizate, adăugând: "În terminologie bancară, nu sunt bancabile. Cum de s-a ajuns aici? Este o poveste mai lungă. Eu vreau să atrag atenţia asupra unui lucru foarte important, pentru că îl văd în presă: confuzia între capital şi datorie, equity and debt.

CEC Bank - profit brut de 222 milioane lei, în 2017

CEC Bank - profit brut de 222 milioane lei, în 2017

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 10 mai 2018

CEC Bank a înregistrat un profit brut de 222,7 milioane de lei, în 2017, după cum ne-a spus Radu Graţian Gheţea, preşedintele băncii. Potrivit domniei sale, soldul creditelor a crescut, anul trecut, cu 9,7%, respectiv cu circa 12% la persoanele fizice şi cu aproximativ 9% la persoanele juridice.

Rata inflaţiei - 3,6%, la finalul anului

PROGNOZELE BNR: Rata inflaţiei - 3,6%, la finalul anului

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 10 mai 2018

Isărescu: "Noi, când ne-am referit la efectele fiscale, nu ne-am referit la ce a făcut prezentul guvern, pentru că încă nu s-au văzut efectele"

Prognoza ratei inflaţiei pentru anul în curs a fost revizuită în sus de către Banca Naţională a României (BNR), de la 3,5% la 3,6%, estimându-se un nivel de 3%, în scădere de la 3,1%, pentru decembrie 2019. Excedentul de cerere a rămas foarte mare, ceea ce pune presiune pe deficitele externe, iar modificările fiscale dese fac dificilă atingerea unei ţinte a inflaţiei, a spus, ieri, Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Rata anuală a inflaţiei a stins, în martie, nivelul de 5%, principalii factori care au pus presiune pe acest indicator fiind exogeni, conform şefului BNR, care a menţionat: "Două treimi din inflaţie au venit din elemente exogene. Declaraţia comună, de după întâlnirea cu preşedintele Camerei Deputaţilor, referitoare la componentele exogene, nu are nimic exagerat".

Sergiu Oprescu a subliniat: "Ne vom asuma rolul de principal coagulator al industriei financiare".

Sergiu Oprescu - reales în fruntea Asociaţiei Române a Băncilor

E.O.Bănci-Asigurări / 10 mai 2018

Sergiu Oprescu a fost reales, ieri, în funcţia de preşedinte al Consiliului Director al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) pentru al doilea mandat, conform anunţului făcut de Asociaţie. Pe postul de vicepreşedinte al Consiliului Director a fost numită Luminiţa Delia Runcan, iar Francois Bloch, Mihaela Bitu şi Dan Sandu au fost aleşi în calitate de membri, la care se adaugă membrii deja existenţi - Cornel Theodor Stănescu şi Ion Popovici.

Grupul CEZ în România a investit 3,2 miliarde lei în Oltenia

ÎN 2016, Grupul CEZ în România a investit 3,2 miliarde lei în Oltenia

RAMONA RADUCompanii / 10 mai 2018

Doina Vornicu, director de Operaţiuni, Grupul CEZ în România: "Am modernizat 96 de staţii de transformare, din totalul de 143, şi ne propunem ca în 2022 să închidem acest program"  

Eugen Butoarcă, director executiv, Distribuţie Oltenia: "În 2017, CEZ România a adus pierderile comerciale la sub 10% din totalul consumului de energie electrică"

Grupul CEZ România a investit în regiunea Olteniei, în 2016, aproximativ 3,2 miliarde de lei, iar aproximativ 90% din sumă (2,89 de miliarde de lei) s-a îndreptat spre achiziţii de la furnizorii autohtoni, de nouă ori mai mult decât cele efectuate cu achiziţiile de la furnizorii străini, au afirmat, ieri, reprezentanţi ai conducerii grupului.

Alro Slatina investeşte în reducerea consumului de electricitate

Alro Slatina investeşte în reducerea consumului de electricitate

A.I.Companii / 10 mai 2018

Compania a investit peste 142 de milioane de lei, în 2017, pentru modernizare tehnologică, eficienţă operaţională şi creşterea portofoliului de clienţi  

Alro va implementa noul model de cuvă de electroliză

Alro Slatina (ALR) a încheiat, în luna aprilie a acestui an, un contract cu Aluminium Pechiney, parte a Rio Tinto Aluminium (RTA), în vederea implementării, la fabrica din Slatina, a unui nou model de cuvă de electroliză cu un consum redus de energie (AP12LE), care va permite Alro să reducă cantitatea de electricitate necesară pentru producerea aluminiului, se arată într-un comunicat al emitentului remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Bursa de Valori Bucureşti - profit în urcare cu 42%, în primul trimestru

ÎN CONTEXTUL CREŞTERII ACTIVITĂŢII DE TRANZACŢIONARE, Bursa de Valori Bucureşti - profit în urcare cu 42%, în primul trimestru

A.I.Piaţa de Capital / 10 mai 2018

93% din rezultatul obţinut provine din segmentul de tranzacţionare al Grupului  

Valoarea medie zilnică a transferurilor cu acţiuni a urcat cu 24%, până la 53,68 de milioane de lei

Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei locale de capital, a obţinut, în primele trei luni ale acestui an, un profit net de 4,03 milioane de lei, în urcare cu 42% faţă de cel înregis-trat în aceeaşi perioadă a anului trecut, de 2,83 milioane de lei, în contextul unei valori totale tranzacţionate de peste 3,7 miliarde de lei, în urcare cu 30% faţă de primul trimestru al anului 2017, se arată în comunicatul de ieri al BVB.

Rezultat obţinut provine, în proporţie de 93%, din segmentul de tranzacţionare al Grupului, se specifică în raportul bursei.

FPTR va da în judecată Ministerul Turismului

DACĂ VOR FI MODIFICATE REGLEMENTĂRILE PRIVIND ORGANIZAŢIA DE MANAGEMENT AL DESTINAŢIEI: FPTR va da în judecată Ministerul Turismului

A.T.Companii / 10 mai 2018

Preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Mohammad Murad, ameninţă că va da în judecată Ministerul Turismului în cazul în care acesta va modifica reglementările stabilite deja privind Organizaţia de Management al Destinaţiei (OMD), iar patronatele şi autorităţile locale nu se vor afla pe picior de egalitate în cadrul organismelor nou înfiinţate, potrivit News.ro.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 10 Mai 2018

MACRO NEWSLETTER 10 Mai 2018

Macroeconomie / 10 mai 2018

Comenzile industriale noi din Germania au scăzut neaşteptat în martie 2018, cu o rată lunară de 0,9%, după un declin de 0,2% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a accelerat până la 3,1%, de la 3% în luna anterioară. Comenzile interne au...

Rulaj de 50 milioane de lei

BVB Rulaj de 50 milioane de lei

A. I. Piaţa de Capital / 10 mai 2018 /

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii, o valoare a tranzacţiilor de 50,74 milioane de lei, peste cea din şedinţa anterioră, de aproape 42 de milioane de lei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo