Sergiu Oprescu - reales în fruntea Asociaţiei Române a Băncilor

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 10 mai 2018

Sergiu Oprescu a subliniat: "Ne vom asuma rolul de principal coagulator al industriei financiare".

Sergiu Oprescu a subliniat: "Ne vom asuma rolul de principal coagulator al industriei financiare".

Sergiu Oprescu a fost reales, ieri, în funcţia de preşedinte al Consiliului Director al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) pentru al doilea mandat, conform anunţului făcut de Asociaţie. Pe postul de vicepreşedinte al Consiliului Director a fost numită Luminiţa Delia Runcan, iar Francois Bloch, Mihaela Bitu şi Dan Sandu au fost aleşi în calitate de membri, la care se adaugă membrii deja existenţi - Cornel Theodor Stănescu şi Ion Popovici.

Consiliul Director este organul deliberativ şi decizional al ARB, durata mandatului membrilor fiind de trei ani. Domnul Radu Graţian Gheţea ocupă funcţia de preşedinte de onoare al Asociaţiei Române a Băncilor, iar conducerea executivă este asigurată de Florin Dănescu.

Asociaţia îşi concentrează activităţile pe cele două relaţii, înţelegând rolul pe care industria bancară îl are ca principal finanţator al economiei româneşti şi responsabilităţile care decurg din acesta, asumându-şi şi rolul de integrator al pieţei financiare, se arată în comunicatul ARB. Sergiu Oprescu a subliniat: "Există o complementaritate mare între sistemul bancar şi ceilalţi membri ai pieţei financiare, avem nevoie de o bună funcţionare a tuturor pieţelor şi de o bună corelare în dezvoltarea echilibrată a acestora, precum şi de stabilitate şi predictibilitate. Ne vom asuma rolul de principal coagulator al industriei financiare".

ARB continuă implementarea strategiei care vizează creşterea nivelului de educaţie financiară prin Platforma de Educaţie Financiară, accelerarea introducerii tehnologiilor digitale în serviciile financiar-bancare prin Platforma pentru Agenda Digitală şi integrarea intermedierii financiare pentru creşterea gradului de accesare a fondurilor europene, susţinerea IMM-urilor, dezvoltarea Parteneriatului Public Privat şi finanţarea proiectelor mari de investiţii.

Sistemul bancar românesc şi-a menţinut stabilitatea structurală pe parcursul anului 2017, indicatorii de solvabilitate şi lichiditate fiind la un nivel adecvat, cu peste 38% lichiditate imediată. Indicatorul de solvabilitate la nivelul sistemului bancar era de 18,86%, la finele lunii decembrie 2017.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb