ÎN 2021 Biofarm vizează investiţii de 47,4 milioane de lei

G.U.
Piaţa de Capital / 28 aprilie 2021

Biofarm vizează investiţii de 47,4 milioane de lei

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Biofarm din data de 26 aprilie s-a încheiat, printre altele, cu aprobarea repartizării profitului net realizat în anul 2020 şi a dividendului brut de 0,022 lei/ acţiune, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Totodată, în cadrul AGOA a fost aprobat şi bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2021. Producătorul român de medicamente Biofarm (simbol bursier BIO) urmează să realizeze investiţii de peste 47 de milioane de lei în 2021. Acestea vizează dotarea noii unităţi de producţie, dar şi modernizarea primei unităţi a companiei.

Cătălin Vicol, director general Biofarm, a declarat: "Am început 2021 cu rezultate extraordinare obţinute după un an dificil, ca urmare a contextului pandemic, şi îl continuăm cu obiective ambiţioase: vizăm o creştere a cifrei de afaceri cu 15% şi o creştere de 7% a profitului. Noua unitate de producţie deschisă anul acesta, prima de o asemenea amploare construită în România după 1990, contribuie major la creşterea producţiei şi ne permite să ne extindem pe noi pieţe. Continuăm astfel să ne consolidăm cota de piaţă şi să rămânem un jucător cheie în topul companiilor din industria farmaceutică locală în categoria Consumer Healthcare (CHC)."

Cu o suprafaţă de producţie de peste 3.600 mp, noua unitate va beneficia de 70% din totalul investiţiilor de anul acesta pentru dotarea cu echipamente şi instalaţii de ultimă generaţie. Unitatea are un flux total de 3 ori mai mare decât cea actuală.

Potrivit sursei citate, unitatea de producţie situată pe strada Logofătul Tăutul, va beneficia de asemenea de investiţii importante: peste 8 milioane de lei vor fi alocaţi pentru amenajarea spaţiilor de birouri, dar şi pentru tehnologizare. O parte din bugetul de investiţii va fi alocat suplimentării parcului auto.

Dezvoltarea tehnologică este un pilon esenţial în strategia producătorului de medicamente pentru care inovaţia este şi astăzi, după 100 de ani de activitate, motorul care susţine evoluţia. Biofarm a dat deja startul producţiei în noua unitate de producţie şi are un plan complex pentru dezvoltarea de noi produse beneficiind de echipamentele şi instalaţiile de ultimă generaţie, o investiţie majoră pentru viitorul companiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb