ÎN 2021 Notino a înregistrat o cifră de afaceri record de 737 milioane euro

G.U.
Companii / 2 februarie 2022

Notino a înregistrat o cifră de afaceri record de 737 milioane euro

Notino, unul dintre cei mai mari retaileri online de parfumuri şi cosmetice a stabilit un nou record de 737 de milioane de euro (3,6 miliarde RON) al cifrei de afaceri anuală, înregistrând o creştere de 35%, faţă de anul precedent, potrivit unui comunicat de presă. Ponderea României în cifra de afaceri totală este de 8%, plasând ţara noastră în top 5 cele mai performante pieţe pentru companie.

Potrivit sursei citate, 2021 a marcat o evoluţie remarcabilă pentru companie şi a reprezentat o perioadă în care Notino şi-a consolidat poziţia de cel mai mare retailer online european de parfumuri şi cosmetice:

270 de milioane de euro, valoarea medie a acţiunilor;

16,2 milioane de pachete livrate clienţilor săi;

77 de milioane de produse vândute;

Stabilirea unui record de 180.000 de comenzi plasate într-o singură zi, pe 27 noiembrie, în cadrul promoţiei de Black Friday.

În România, 2021 a fost un an record inclusiv în ceea ce priveşte numărul clienţilor, Notino ajungând la 260.000 de clienţi noi faţă de anul precedent şi la un total de 1.300.000 de-a lungul anilor. Scorul net al promotorului a fost de 88,8%, reafirmând astfel orientarea retailerului către oferirea celor mai bune produse şi servicii, precum asistenţa pentru clienţi şi livrarea. Notino se concentrează întotdeauna să identifice noi oportunităţi şi modalităţi de a câştiga clienţi şi de a-i fideliza pe cei existenţi, prin extinderea constantă a portofoliului său şi prin eforturile de dezvoltare a unor servicii inovatoare.

"Apreciem încrederea pe care clienţii noştri ne-o acordă. Nu doar această creştere record, ci şi satisfacţia clienţilor în sine, care a atins un vârf istoric şi a depăşit semnificativ cel mai bun an de până acum - 2020, sunt o confirmare pentru noi că ne îndreptăm în direcţia corectă şi ne motivează să ne ducem planurile şi mai departe", a declarat Zbynìk Kocian, CEO Notino.

Conform comunicatului, în ceea ce priveşte totalul produselor vândute în România, cea mai mare pondere o reprezintă produsele de make-up. Această categorie a reprezentat 29% din vânzări, urmată de categoria de îngrijirea părului cu 21,7% şi de parfumuri cu 17,8%. În ultima categorie menţionată, cel mai vândut parfum în timpul anului trecut a fost Lancome - La vie est belle. În plus, numărul total de comenzi plasate în România în 2021 a fost de 1,37 milioane. În total, în anul precedent, Notino a livrat clienţilor săi români aproape 7 milioane de produse.

"Aceste cifre confirmă faptul că cererea pentru produse cosmetice şi de îngrijire personală este încă în creştere, evoluţie declanşată de pandemia de coronavirus. Clienţii sunt astfel motivaţi în consum de dorinţa de a se simţi mai bine", a adăugat Zbynìk Kocian, CEO Notino.

La nivel de grup, Notino a continuat să se dezvolte pe noi pieţe în 2021, adăugând patru noi ţări la reţeaua sa - Irlanda, Letonia, Lituania şi Estonia. Astfel, retailerul online operează acum pe 28 de pieţe unde ajunge la 20 de milioane de clienţi, cu o creştere de 4 milioane faţă de anul precedent.

În 2021, Notino a continuat, de asemenea, să-şi facă mai vizibilă prezenţa şi în sectorul offline, deschizând un nou magazin emblematic în Cehia. Această locaţie, construită pe o suprafaţă totală de 850 de metri pătraţi, este acum cea mai mare parfumerie din ţara sa de origine. "Acest nou magazin modern este un prim exemplu al drumului pe care vrem să-l urmăm în următorii ani. Oferă o gamă excepţională, servicii şi tehnologii inovatoare care nu au fost încă aplicate în altă parte şi, în acelaşi timp, o abordare complet simplă şi intuitivă a cumpărăturilor. Obiectivul nostru pe termen lung este de a transforma timpul petrecut la Notino într-un moment în care clienţii se răsplătesc pe sine prin grija (deosebită) pe care le-o oferim", a declarat Zbynìk Kocian, CEO Notino.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb