ÎN 2021 Top Seeds raportează o cifră de afaceri de 249 milioane de lei, o creştere cu 40%

G.D.
Piaţa de Capital / 31 mai 2022

Top Seeds raportează o cifră de afaceri de 249 milioane de lei, o creştere cu 40%

Top Seeds, companie antreprenorială românească specializată în furnizarea de soluţii integrate în domeniul agricol, raportează o cifră de afaceri de 249 milioane de lei în 2021, o creştere cu 40% faţă de anul anterior, EBITDA de 17,1 milioane de lei, o majorare cu 10% şi un profit net de 9 milioane de lei, o apreciere cu 24% faţă de anul 2020, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Anul 2021 a marcat o revenire puternică a agriculturii, după un 2020 în care acest sector a avut mult de suferit în urma secetei care a afectat toate regiunile României. Această revenire se observă şi în rezultatele noastre, anul trecut fiind unul dintre cei mai buni ani din perspectiva profitabilităţii companiei, unul dintre principalii indicatori financiari pe care îi urmărim. La finalul anului trecut am anunţat intenţia de listare la bursă şi ne-am dorit ca acest lucru să se întâmple în prima parte a anului curent. Acest lucru nu a mai fost posibil în urma evenimentelor care au avut loc în această perioadă şi care au creat o stare de incertitudine la nivelul investitorilor. Chiar dacă actualul context este unul dificil pentru majoritatea sectoarelor economice, credem că agricultura este în continuare unul dintre pilonii principali de creştere pentru economia românească. Prin urmare, listarea la bursă rămâne un obiectiv pe care ne dorim să-l ducem la bun sfârşit anul acesta. Compania noastră se află într-un moment în care potenţialul de dezvoltare este unul semnificativ. Ne dorim să continuăm să creştem, să dezvoltăm noi servicii şi produse de calitate pentru fermieri şi să extindem portofoliul de clienţi. Pentru a realiza aceste lucruri vrem să aducem alături de noi parteneri precum investitorii de la Bursa de Valori Bucureşti şi să dezvoltăm împreună compania," a declarat Daniel Bâja, fondator şi CEO al Top Seeds.

În ceea ce priveşte rezultatele financiare aferente anului 2021, creşterea înregistrată la nivelul cifrei de afaceri a fost determinată de majorarea vânzărilor de cereale şi a unor produse din categoria inputurilor. În acelaşi timp, vânzările record de cereale din 2021 au contribuit şi la recuperarea creanţelor din 2020, an în care fermierii au fost nevoiţi să reeşaloneze plăţile din cauza secetei puternice de la nivel naţional. În 2021, vânzările de îngrăşăminte şi pesticide s-au ridicat la 74,9 milioane de lei, acestea reprezentând 30% din cifra de afaceri totală, subliniază sursa citată.

În 2022, Top Seeds va continua consolidarea liniilor de business prin implementarea unui plan de creştere a vânzărilor de produse cu marjă crescută, precum distribuţia de inputuri pentru agricultură, care asigură o marjă netă superioară tradingului de cereale. În acest sens, în 2021, în vederea extinderii portofoliului de produse, compania a dezvoltat produse proprii destinate nutriţiei şi care fac parte din categoria stimulatorilor de creştere şi fertilizanţilor foliari. Având în vedere feedbackul pozitiv primit din partea fermierilor în legătură cu produsele proprii, compania va continua investiţiile în această direcţie şi în anii ce urmează, estimând creşteri semnificative în această arie de business.

"Vedem un potenţial semnificativ în dezvoltarea liniei de business de depozitare a cerealelor, mai ales în contextul conflictului geopolitic din Ucraina, care a crescut semnificativ cererea de depozitare a cerealelor în România. Deoarece războiul din Ucraina persistă şi efectele lui vor continua şi în anii următori, avem în vedere să ne dezvoltăm şi pe acest segment. Această investiţie va avea un impact semnificativ asupra rezultatelor noastre în următorii ani şi va aduce, de asemenea, beneficii în rândul viitorilor noştri acţionari," a adăugat Daniel Bâja.

Compania intenţionează ca anul acesta să efectueze un plasament privat pentru acţiuni prin care să atragă aproximativ 10 milioane de lei, printr-o operaţiune de majorare de capital, în vederea extinderii activităţilor companiei la nivel naţional. Capitalul atras va fi utilizat pentru realizarea de investiţii într-o linie de producţie şi procesare de seminţe certificate sub brand propriu, achiziţionarea unei microferme care va asigura fluxul producţiei de seminţe proprii şi testarea produselor din portofoliul propriu, precum şi investiţii în dezvoltarea capacităţii de depozitare a cerealelor, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Veniti de luati petarda marca Cornerstone

    1. Greseala de incepator la astia in prag de plasament privat ... au uitat sa zica ca vor sa deschida o filiala in SUA pe model Norofert, CC, etc.

      In rest, au zis ca vor sa-si ia ferma, etc, deci sunt prezente in comunicat suficiente elemente de gargara clasica (= 2021 reloaded).

      Ramane de vazut cati investitori vor mai fi interesati sa participe dupa tzepele de anul trecut si la ce evaluare le va fi ofertata compania. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb