ÎN ACEST AN Electromagnetica mizează pe creşterea exporturilor

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 aprilie 2015

Electromagnetica mizează pe creşterea exporturilor

Electromagnetica mizează, în acest an, pe creşterea vânzărilor la extern a corpurilor şi sistemelor de iluminat cu LED, după ce, anul trecut, compania a exportat produse de aproape 20 de milioane de lei (4,5 milioane de euro), echivalentul a 23% din producţie.

"Pentru 2015, ne aşteptăm să depăşim realizările anului precedent, mizând în special pe o creştere a exportului de corpuri şi sisteme de iluminat cu LED, inclusiv pe noua gamă de corpuri de iluminat destinată segmentului rezidenţial. De altfel, impulsionarea exportului pe acest segment reprezintă una dintre priorităţile companiei", potrivit reprezentanţilor Electromagnetica, citaţi de Mediafax.

Eugen Scheuşan, directorul general al companiei, ne-a declarat, recent, în ocazia unei întâlniri cu un investitor din Olanda care cumpără corpuri de iluminat de la Electromagnetica, că societatea pe care o conduce şi-a propus ca, în acest an, un sfert din cifra de afaceri înregistrată din vânzarea corpurilor de iluminat cu LED să provină din activitatea de export.

Domnia sa ne-a spus: "Pe celelalte pieţe avem corpuri de iluminat amplasate în cadrul staţiilor pentru distribuţia carburanţilor, spaţiilor industriale, centrelor comerciale, în parcuri, având încheiate şi contracte pentru iluminatul stradal. Nu putem discuta încă de contracte mari cu statele, deocamdată colaborăm cu firme private. Statul spaniol ar putea avea o contribuţie. În urma unei licitaţii organizate de prefectura Valenciei, pentru unul dintre tipurile de corpuri de iluminat am reuşit să ne calificăm şi urmează ca, pe respectivele produse, pe teritoriul aflat sub incidenţa prefecturii Valenciei, să putem comercializa aceste corpuri".

Eugen Scheuşan ne-a precizat că, pentru pieţele din afara Europei, încă nu are planuri foarte clare: "Exportăm puţin în nord-vestul Africii, mai exact în Maroc. Este un contract în derulare, dar nu avem un plan închegat pentru zona respectivă. Deocamdată, intenţionăm să fim prezenţi pe cât mai multe pieţe europene şi activăm cu toate forţele în acest sens.

Cred că piaţa românească este una dintre cele mai avansate la acest capitol, înlocuirea iluminatului clasic fiind într-un stadiu destul de avansat. Aş menţiona aici că acest pas a fost făcut în marile spaţii comerciale, în staţiile de carburanţi, în lanţurile farmaceutice, pe platformele industriale, în cadrul iluminatului public, pe şantierele navale etc".

Domnia sa consideră că, în 8-10 ani, vom asista la înlocuirea cvasicompletă a tuturor celorlalte sisteme de iluminat. Deja, în ceea ce priveşte iluminatul public, nu mai există alte tipuri de licitaţii decât cele pentru înlocuirea iluminatului clasic cu cel care are la bază corpuri cu LED, a subliniat reprezentantul Electromagnetica.

Compania a obţinut, anul trecut, aproape 10 milioane de euro din vânzarea de sisteme şi corpuri de iluminat cu LED.

Societatea estimeză, pentru acest an, venituri totale de 405 milioane de lei (91,8 milioane de euro), în scădere cu 9% faţă de anul trecut, şi un profit brut mai mare cu 7%, de 9,67 milioane de lei.

Electromagnetica vizează investiţii în valoare de peste 2,5 milioane de euro, dintre care 1,5 milioane euro pentru achiziţia de noi echipamente tehnologice necesare producerii de noi tipuri de corpuri de iluminat cu LED.

"Lansarea unor noi tipologii de corpuri de iluminat cu LED şi optimizarea performanţelor modelelor existente necesită alocarea de active suplimentare şi introducerea în fluxul de fabricaţie a unor noi tehnologii, precum şi fabricarea de scule şi dispozitive specifice", potrivit reprezentanţilor companiei.

Propunerea de buget pentru anul în curs va fi supusă aprobării acţionarilor în Adunarea Generală a Acţionarilor, programată pentru 30 aprilie.

Principalele activităţi ale Electromagnetica sunt furnizarea şi producţia de electricitate, producţia de corpuri de iluminat cu LED şi de echipamente de distribuţie şi măsurare a energiei.

Compania deţine 60% din piaţa de LED-uri din ţara noastră, evaluată la aproximativ 10 milioane de euro, şi exportă astfel de corpuri de iluminat în ţări precum Italia, Grecia, Bulgaria şi Serbia.

Cei mai mari acţionari ai companiei sunt Asociaţia Salariaţilor (29,6% din acţiuni) şi SIF Oltenia (24,9%). Alţi acţionari cumulează 45,4% din titlurile Electromagnetica.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb