Bucureştenii, invitaţi să descopere farmecul Bucovinei prin măiestria portului şi savoarea preparatelor culinare, la cea de a XVI-a ediţie a "Târgului naţional de produse ecologice, tradiţionale şi naturale", obţinute în ferme şi gospodării ţărăneşti din perioada 17-19 septembrie de la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti".
Bucureştenii sunt aşteptaţi, în perioada 17-19 septembrie să guste mustul de la Domeniile Dealul Mare şi Valea Călugărească, să vadă pe viu periplul firului de mătase sau să mănânce plăcinte poale-n brâu
Prezentarea costumelor populare din zona Moldoviţa va fi făcută de Casian Balabasciuc şi Carmen Cutaş, sub numele "Culorile Bucovinei", cei doi povestind, cu acest prilej, despre istoria portului bucovinean, despre tradiţiile şi legendele locului. Casian Balabasciuc va aduce la târg trei cărţi scrise de el - "Tainele din Smidovatic", "Stranii povestiri hutule" şi "Pădure, pălărie verde", cărţi care prezintă tradiţii, vechi credinţe populare, oameni şi locuri pline de farmec şi mister din ţinutul Bucovinei, sâmbătă 18 septembrie începând cu ora 10.