ÎN ADUNAREA ACŢIONARILOR DE ASTĂZI: Acţionarii Transgaz au respins distribuirea dividendelor

M.G.
Piaţa de Capital / 24 aprilie 2019

Acţionarii Transgaz au respins distribuirea dividendelor

Acţionariatul cere o nouă şedinţă AGOA, în regim de urgenţă, pentru repartizarea profitului

Actualizare - Conducerea Transgaz (TGN) a convocat acţionarii, pentru data de 6 iunie, în vederea aprobării distriburii profitului anului 2018 după ce, astăzi, au fost respinse ambele propuneri privind alocarea de dividende.

respinse ambele propuneri privind alocarea de dividende.

Din nou, acţionarii vor avea de optat între un dividend de 21,66 lei/acţiune şi o altă varinată de 37,89 lei/acţiune.

Data de înregistrare, la care trebuie investitorii trebuie să deţină acţiuni pentru a beneficia de dividende este 25 iunie 2019, în timp ce data plăţii este de 16 iulie 2019.

Andrei Iacomi

--------

Adunarea Generală a Acţionarilor Trangaz (TGN) a respins, în şedinţa de astăzi, atât distribuirea unui dividend brut pe acţiune în valoare de 21,66 lei/titlu (cu 81,47% din voturi), cât şi a unui dividend brut de 37,89 lei (cu 78,77% din voturi), solicitând conducerii administrative a societăţii convocarea, în regim de urgenţă, a unei noi şedinţe AGOA cu acest subiect, potrivit unui raport al emitentului transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Acţionarii TGN mai solicită menţinerea datei de 25 iunie 2019 ca dată de înregistrare a acţionarilor asupra cărora se vor răsfrânge efectele hotărârii acţionarilor, precum şi menţinerea datei de 16 iulie 2019 ca data plăţii dividendelor aferente anului 2018. De altfel, acţionarii au aprobat două puncte de pe ordinea de zi referitoare la menţinerea datei de înregistrare şi datei plăţii.

În data de 8 aprilie, Statul Român, a cerut completarea ordinii de zi a adunării generale a acţionarilor cu un punct privitor la distribuirea unui dividend de 37,89 lei/acţiune, peste propunerea conducerii societăţii de la mijlocul lunii martie. Potrivit cererii statului, Transgaz ar urma să direcţioneze către acţionari suma de 444,59 milioane de lei, echivalentul a 90% din rezultatul obţinut de companie în 2018, de 495,95 milioane de lei, de unde statul ar urma să încaseze circa 260,1 milioane de lei, ţinând cont de deţinerea de 58,51% pe care Ministerul Economiei o are la transportatorul de gaze.

Cealaltă propunere presupunea alocarea către dividende a sumei de 255,02 milioane de lei, echivalentul a 51% din profitul net al anului trecut, scenariu în care Statul ar urma să încaseze 149,2 milioane de lei.

Anul trecut, iniţial, Consiliul de Administraţie al transportatorului de gaze a înaintat propunerea de a distribui ca dividende 55% din rezultatul anului 2017, motivând că alocarea unui procent de 90%, conform dorinţei acţionarului majoritar pune în pericol investiţiile transportatorului.

Valoare companiei la BVB se ridică la circa 4,12 miliarde de lei.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb