ÎN ADUNAREA DE IERI  Acţionarii Romgaz au ales un nou Consiliu provizoriu

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Energie / 12 martie 2021

Acţionarii Romgaz au ales un nou Consiliu provizoriu

Dan Drăgan, George Niculescu şi Gheorghe Şorici sunt noii intraţi în board-ul producătorului de gaze

Acţionarii Romgaz (SNG) au ales ieri membrii Consiliului de Administraţie al companiei pentru o perioadă de patru luni, se arată într-un raport al producătorului de gaze naturale remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Marius Aristotel Jude, Bogdan Nicolae Simescu, Manuela Petronela Stan Olteanu şi Botond Balasz sunt administratorii care au făcut parte şi până acum din Consiliul Romgaz, în timp ce noii intraţi în board-ul producătorului de gaze naturale sunt Dan Dragoş Drăgan, George Sergiu Niculescu şi Gheorghe Silvian Şorici, toţi trei fiind propuşi de Ministerul Energiei, la solicitarea căruia a fost completată ordinea de zi a adunării acţionarilor Romgaz cu alegerea membrilor Consiliului.

Conform documentelor publicate pe site-ul Romgaz, Dan Dragoş Drăgan, de profesie economist, este secretar de stat la Ministerul Economiei din martie anul trecut, iar între august 2017 şi martie 2020 a fost consilier economic în cadrul Uzinsider General Contractor. Între 2007 şi 2017 a fost director general/responsabil de ţară la Repower Furnizare România.

Gheorghe Silvian Şorici, de profesie teconomist, consilier judeţean la Sibiu din partea PNL, este din octombrie 2016 manager de proiecte ITAD la SC Sobis Solutions SRL, firmă de IT, anterior fiind administratorul aceleiaşi societăţi, conform CV-ului postat pe site-ul producătorului de gaze naturale.

George Sergiu Niculescu, fost prefect al Constanţei între decembrie 2019 şi octombrie 2020 din partea PNL, este director general al SC CDG din Giurgiu, firmă care se ocupă cu producţia şi vânzarea de energie electrică, conform informaţiilor Romgaz.

În urma alegerilor de ieri, Romeo-Cristian Ciobanu, Jansen Petrus Antonius Maria şi Marius-Dumitru Marin, care faceau din board-ul Romgaz, sunt consideraţi revocaţi din funcţii, se mai arată în raportul companiei publicat la BVB.

Tot în cadrul adunării acţionarilor Romgaz de ieri a fost stabilită remuneraţia fixă brută lunară a membrilor neexecutivi ai Consiliului de Administraţie egală cu de două ori media pe ultimele douăsprezece luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate, la nivel de clasa conform clasificaţiei activităţilor din economia naţională.

Pentru anul trecut, Romgaz a raportat un profit net preliminar de 1,254 miliarde de lei, cu 15,1% peste cel din 2019, în condiţiile în care cheltuielile au scăzut într-o dinamică mai accelerată decât cea a veniturilor. În trimestrul al patrulea, compania a înregistrat un profit net preliminar de 312,7, cu 121,6% mai mare decât cel din trimestrul al treilea al lui 2020.

Statul Român, prin Ministrul Economiei, deţine 70% din producătorul de gaze naturale cu sediul în Mediaş, a cărui capitalizare bursieră este de circa 12,66 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Eu chiar nu înțeleg, cum poate fi ales cineva la ditamai Romgazul pe 4 luni! Până învață abeceul, vine altul!

    1. De aceea merg lucrurile asa "bine" în tara asta. Acolo toti sunt angajați cu pile și politic. Pana se hotărăsc care pila e mai mare și care partid e mai tare, sunt aleși pe câteva luni. Fac buzunarul gros și burta mare și pe urma altul la rand.

    ;;Sa mai mananca si gura lui ceva;;macar patru luni.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb