ÎN AL DOILEA TRIMESTRU DIN 2021 Orange România a înregistrat o cifră de afaceri în valoare de 268 milioane de euro

G.U.
Companii / 29 iulie 2021

Orange România a înregistrat o cifră de afaceri în valoare de 268 milioane de euro

În intervalul aprilie - iunie 2021, Orange România a realizat o cifră de afaceri în valoare de 268 milioane de euro, în creştere cu 11% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, informează compania într-un comunicat de presă remis redacţiei. În primele şase luni din 2021, evoluţia este de 6,6% până la 532 milioane de euro. Această evoluţie este susţinută de o creştere a serviciilor mobile, fiind în continuare determinată şi de creşterea vânzărilor de echipamente, înregistrată ca urmare a mutării în mediul digital a multor activităţi economice.

La 30 iunie 2021, Orange România oferea servicii mobile, fixe şi TV pentru 10.628.000 de clienţi[i], în creştere cu 4% comparativ cu finalul primului semestru din 2020. Serviciile fixe în bandă largă aveau 432.000 de clienţi, în creştere cu 17% faţă de aceeaşi perioadă din 2020.

Reţea

Pe parcursul T2 2021, 29.000 de locuitori din 72 de noi localităţi din mediul rural au primit acces la conectivitate 4G, procentul de acoperire fiind de 98,21% din populaţie, în timp ce 317 de noi localităţi din mediul urban şi rural s-au bucurat de avantajele reţelei 4G+, notează sursa citată.

Reţeaua Orange 5G este în expansiune, fiind disponibilă astăzi clienţilor din 20 de oraşe, printre care Braşov, Bucureşti, Craiova, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Timişoara, precum şi oraşe din judeţul Ilfov, staţiuni montane şi estivale. Un alt moment definitoriu pentru reţeaua 5G în trimestrul doi al anului 2021 îl reprezintă lansarea 5G Lab în luna aprilie, iniţiativă Orange în colaborare cu Institutul de Cercetare CAMPUS al UPB, ce îşi propune să susţină cercetătorii, startup-urile şi companiile să îşi testeze în avans soluţiile bazate pe 5G.

Servicii B2B - Orange Business Services

Pe segmentul B2B, în trimestrul al doilea al anului 2021, dar şi pe durata întregului semestru s-a înregistrat o evoluţie pozitivă în zona de ITC, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Potrivit comunicatului, companiile au acordat o atenţie suplimentară soluţiilor de securitate cibernetică Orange Business Services, care au cunoscut o creştere accelerată faţă de de T2 2020, ajungând până aproape de 60%.

În primele şase luni ale anului serviciile profesionale IT&C şi soluţiile cloud au cunoscut creşteri notabile fiind cerute în procesele de digitalizare ale companiilor.

Servicii financiare mobile - Orange Money

În al doilea trimestru al acestui an, Orange Money a înregistrat o creştere de aproape 50% a numărului total de tranzacţii faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi o creştere de 30% a bazei totale de clienţi, care acum numără aproximativ 285.000 de utilizatori.

Servicii digitale

În perioada aprilie-iunie 2021, a crescut nivelul de utilizare a serviciului My Orange pentru tranzacţii procesate digital, tranzacţiile de reîncărcare şi plată în My Orange crescând semnificativ faţă de perioada similară a anului trecut.

YOXO, primul abonament mobil complet digital din România, fără perioadă contractuală, se bucură de o creştere constantă, peste aşteptări, şi în T2 2021.

Liudmila Climoc, CEO Orange România, a declarat: "Eficienţa şi perseverenţa din primul semestru au dat roade şi ne-au reconfirmat trendul ascendent pe care ne aflăm. Ne-am concentrat pe serviciile care au adus valoare clienţilor, din zona de inovaţie, conectivitate şi cercetare, oferind soluţii performante tuturor utilizatorilor noştri, fie ei clienţi rezidenţiali sau companii. Progresul s-a observat în extinderea reţelei 4G şi a celei 5G, în dezvoltarea portofoliului B2B & ITC, dar şi în ceea ce priveşte numărul în creştere al clienţilor YOXO. Deşi în martie s-a împlinit un an de când continuăm să lucrăm într-un model nou, atipic, cu din ce în ce mai puţină predictibilitate, echipele Orange s-au adaptat într-un timp record şi au livrat peste aşteptări.

Un obiectiv major pentru noi este să devenim prima alegere în piaţa serviciilor convergente din România. Un pas înainte în această strategie este reprezentat de aprobarea condiţionată a Comisiei Europene pentru tranzacţia prin care Orange România a semnat pentru achiziţia pachetului majoritar de 54% din acţiunile Telekom Romania Communications."

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce valoare au taxele platite statului roman?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb